سلامت خانواده

با این غذا قوای جنسی را تقویت کنید و کبد را پاکسازی کنید

به گزارش خبرآنلاین، چغندر انواع مختلفی دارد؛ اما چیزی که ما معمولا استفاده می کنیم چغندر قرمز است که در هنگام پخت به آن لبو می گوییم. همان لبی که یار شب های زمستان و پای ثابت شب یلدای بسیاری از خانواده های ایرانی است.

ایسنا در خبری نوشت: چغندر را می توان در سالاد، سوپ، اسموتی و حتی به صورت آب چغندر استفاده کرد. اگر به دنبال رنگ خوراکی طبیعی هستید، می توانید به این سبزی مشخص نیز اعتماد کنید. چغندر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی مورد نیاز بدن است. از آنجایی که چغندر کالری کمی دارد و کلسترول ندارد، می توانید آن را با تنقلاتی مانند کیک و غذاهای شیرین جایگزین کنید. البته به شرطی که در حین پخت شکر زیاد به آن اضافه نکنید. در این مطلب قصد داریم این گنج قرمز را بیشتر معرفی کنیم.

چغندر برای سلامت قلب

فیبرهای موجود در چغندر با افزایش کلسترول خوب خون و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک می کند. این همچنین خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش می دهد. بتائین موجود در چغندر به کاهش میزان هموسیستئین که یک ترکیب شیمیایی مضر برای رگ های خونی است کمک می کند. به همین دلیل، در صورت مصرف چغندر می توانید خطر ابتلا به برخی بیماری های قلبی عروقی مانند تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته را کاهش دهید.

چغندر برای پیشگیری از برخی سرطان ها

چغندر در پیشگیری از سرطان پوست، ریه و روده بزرگ موثر است. این ماده غذایی خاص حاوی رنگدانه ای به نام «بتاسیانین» است که می تواند رشد سلول های سرطانی را متوقف کند. باید بدانید که نیترات ها که به عنوان نگهدارنده در برخی از گوشت ها استفاده می شود، تولید ترکیبات «نیتروزامین» را در بدن تحریک می کند و این نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

چغندر برای تقویت سیستم ایمنی بدن

چغندر منبع خوبی از ویتامین C است. این ویتامین همچنین در پیشگیری از علائم آسم تاثیر زیادی دارد و آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود. بنابراین به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود فعالیت گلبول های قرمز خون کمک می کند. اگر اغلب احساس بیماری و ناخوشی می کنید، احتمالاً بدن شما برای مقابله با ویروس ها، قارچ ها و سموم موجود در محیط شما آمادگی ندارد. این عوامل مخرب و بیماری زا همیشه وجود دارند، اما خطر ابتلا به بیماری بستگی به قدرت سیستم ایمنی شما دارد. پس باید خودتان را تقویت کنید. خوردن لیپوماتیک یکی از راه های جذب ویتامین C و تقویت سربازان بدن است.

چغندر برای جلوگیری از مشکلات بینایی

سلامت چشم بسیار مهم است. بتاکاروتن موجود در چغندر از کوری ناشی از آسیب ماکولا جلوگیری می کند و خطر آب مروارید را کاهش می دهد. اگرچه این دو مشکل با گذشت عمر بسیار رایج است، اما می توانید با مصرف سبزیجاتی مانند چغندر تا حد امکان از بروز آنها پیشگیری کنید. علاوه بر این، می توانید حداقل هفته ای یک بار با مشورت پزشک آب چغندر بنوشید. برای تهیه این معجون به یک چغندر کوچک، یک عدد پرتقال بزرگ و دو عدد هویج نیاز دارید. آب پرتقال را بگیرید و همراه با سبزیجات دیگر در مخلوط کن بریزید. کاملا مخلوط کنید تا آبمیوه یکدست شود. مصرف فوری این نوشیدنی ضروری است تا خاصیت خود را از دست ندهد.

چغندر برای تقویت جنسی

چغندر یک ویاگرا طبیعی است و مصرف آن مانند یک داروی غرایز جنسی خوب عمل می کند. این خاصیت چغندر مربوط به میزان بالای بور موجود در آن است که باعث افزایش هورمون های جنسی می شود. چغندر تولید «نیتریک اکساید» را افزایش می‌دهد که رگ‌های خونی را منبسط می‌کند و جریان خون را به آلت تناسلی مردانه افزایش می‌دهد. بنابراین باعث افزایش نعوظ و طولانی شدن مدت رابطه جنسی می شود. این سبزی قرمز میل جنسی را افزایش می دهد و باروری را افزایش می دهد. از طرفی باعث افزایش تحرک اسپرم می شود. اگر می خواهید باردار شوید بهتر است بیشتر چغندر بخورید.

چغندر برای افزایش انرژی

چغندر حاوی مقدار قابل توجهی کربوهیدرات است که یک تامین کننده کالری سالم برای بدن است. وقتی بدن مقدار مناسبی کربوهیدرات دریافت کند، عملکرد بهتری دارد. زمانی که روز پرمشغله ای در پیش دارید، به جای نوشیدنی های انرژی زا، حتما چغندر بخورید. اگر اهل ورزش هستید بدانید که با مصرف این سبزی غده ای در حین ورزش بهتر نفس خواهید کشید زیرا می توانید اکسیژن بیشتری جذب کنید. اگر قبل از دویدن هوس خوردن یک خوراکی ترد دارید، می توانید چیپس چغندر را در نظر بگیرید. این میان وعده برای رفع گرسنگی یا میان وعده نیز مناسب است. بنابراین بدون مصرف کالری زیاد انرژی می گیرید و حتی در حین تماشای فیلم مورد علاقه خود میان وعده های سالمی برای خوردن دارید.

چغندر برای جلوگیری از سکته

کمبود پتاسیم ممکن است خطر سکته را افزایش دهد. خوشبختانه چغندر پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین می کند. پتاسیم یک ماده معدنی ارزشمند است زیرا رگ های خونی را نرم و انعطاف پذیر نگه می دارد و فشار خون را کاهش می دهد. به این ترتیب از بروز لخته های خونی که ممکن است به بدن حمله کرده و باعث انسداد رگ های خونی شوند نیز جلوگیری می کند.

چغندر سرشار از آنتی اکسیدان است

چغندر از قدرت آنتی اکسیدانی بالایی برخوردار است، به خصوص به دلیل میزان بالای پلی فنول موجود در آن. به همین دلیل، می تواند با مبارزه با اثرات منفی رادیکال های آزاد که به سلول های بدن آسیب می رسانند، با پیری زودرس مبارزه کند.

چغندر برای بهبود عملکرد روده

مقدار بالای فیبر موجود در چغندر (100 گرم چغندر حاوی 2 تا 3 گرم فیبر است) عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و میزان فیبر روزانه بدن را تامین می کند. در واقع مصرف منظم سبزیجاتی مانند چغندر باعث بهبود هضم و پیشگیری از مشکلاتی مانند یبوست می شود.

چغندر برای پاکسازی کبد

اگر به هر دلیلی قند، شیرینی، چربی یا الکل زیاد مصرف کرده اید، بهترین راه حل استفاده از چغندر است. زیرا این ماده غذایی حاوی بتائین است که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد و از کبد محافظت می کند. برای این منظور از مقداری آب چغندر در تهیه آب میوه های خود استفاده کنید.

چغندر برای کاهش التهابات بدن

چغندر سرشار از آنتی اکسیدان است. بنابراین در پیشگیری از ابتلا به بیماری های التهابی مزمن مانند چاقی یا بیماری کرون موثر است. توصیه می شود حداقل هفته ای یک بار چغندر را به هر شکلی که دوست دارید در برنامه غذایی خود قرار دهید.

چغندر برای مغز مفید است

مصرف منظم چغندر راه خوبی برای پیشگیری از زوال عقل و بیماری آلزایمر در سالمندان است. چغندر جریان خون را به مغز افزایش می دهد و مواد مغذی آن از آسیب مغزی جلوگیری می کند. چغندر همچنین حافظه را تقویت کرده و قدرت یادگیری را افزایش می دهد. البته به یاد داشته باشید که این ماده غذایی جای داروهای تجویز شده توسط پزشک را برای رفع مشکلات سلامتی نمی گیرد.

چغندر برای ایجاد احساس سیری

اگر می خواهید چند کیلو وزن کم کنید، می توانید سراغ چغندر بروید. این غذای مفید کمک کننده ای برای کاهش وزن است. زیرا سرشار از فیبر و مواد مغذی است که به کاهش وزن کمک می کند. در واقع به دلیل داشتن فیبر، آب را جذب می کند و فضای بیشتری در معده می گیرد. بنابراین باعث ایجاد احساس سیری فوری و طولانی مدت می شود. این به کاهش وزن نیز کمک می کند. می توانید از این غذای مفید در تهیه انواع سوپ، سالاد، نوشیدنی یا حتی سس مایونز گیاهی استفاده کنید و از خواص آن بهره مند شوید.

احتیاط

البته توصیه می شود زیاده روی نکنید و چغندر را زیاد نخورید; زیرا حاوی اگزالات است و این مواد ممکن است باعث کریستال شدن برخی مایعات بدن شوند. بنابراین اگر از مشکلات مربوط به کلیه یا سنگ کلیه رنج می برید، بهتر است از مصرف چغندر به طور کلی و به خصوص آب چغندر خودداری کنید.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا