ادویه ای که کلسترول خون را کاهش می دهد
به گزارش خبرآنلاین، فلفل سیاه یکی از ادویه های پر مصرف است که به بسیاری از غذاها اضافه می شود و در هر آشپزخانه ای یافت می شود.
همشهری در خبری نوشت: این افزودنی که طعم و بوی خاصی به غذا می دهد، کالری بسیار کمی دارد. متخصصان تغذیه می گویند مصرف فلفل سیاه فواید مختلفی دارد، اما مصرف زیاد آن می تواند با مشکلاتی همراه باشد. در ادامه این مقاله به 3 مزیت این ادویه می پردازیم که عبارتند از:
1. کمک به جذب مواد مغذی
یکی از مهمترین عملکردهای فلفل سیاه این است که می تواند به جذب بهتر برخی از مواد مغذی مانند بتاکاروتن و آهن کمک کند. حتی امروزه از فلفل سیاه در ساخت مکمل های زردچوبه برای افزایش جذب آنتی اکسیدانی و کیفیت ضد التهابی هر دوی این ترکیبات استفاده می شود. ماده فعال و اصلی زردچوبه کورکومین نام دارد که خاصیت ضد التهابی زردچوبه را ایجاد می کند. با این حال، اثربخشی کورکومین در ترکیب با فلفل سیاه به حداکثر می رسد.
2. کمک به کاهش کلسترول خون
اگرچه مطالعات روی نمونه های انسانی محدود است، اما این مطالعات نشان می دهد که فلفل سیاه می تواند به کاهش کلسترول خون و مبارزه با برخی سرطان ها کمک کند. گزارش منتشر شده در مجله بیولوژی دارویی نشان می دهد که مصرف منظم و طولانی مدت عصاره فلفل سیاه با کاهش کلسترول خون، به ویژه کلسترول بد خون (LDL) مرتبط است. علاوه بر این، پیپرین موجود در فلفل سیاه می تواند به طور موثری اثرات ضد کلسترولی ترکیبات مختلف غذایی را افزایش دهد.
3. اثرات آنتی اکسیدانی دارد
فلفل سیاه نه تنها یکی از چاشنی های ساده و خوش طعم برای غذا است، بلکه دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است و در نتیجه می تواند به محافظت از بدن در برابر آسیب های مرتبط با رادیکال های آزاد و همچنین مبارزه با التهاب کمک کند.
رادیکال های آزاد مولکول هایی با الکترون های جفت نشده در بدن هستند که می توانند باعث آسیب سلولی شوند. این مولکول ها می توانند در نتیجه آلودگی هوا، تغذیه نامناسب، سیگار کشیدن و … تشکیل شوند. آنتی اکسیدان ها نیز ترکیبات شیمیایی هستند که فعالیت رادیکال های آزاد را خنثی کرده و خطر آسیب سلولی را کاهش می دهند.
اما فلفل سیاه علائم رفلاکس را تشدید می کند
اگر کسی مشکل رفلاکس داشته باشد، احتمالا نمی تواند همیشه از فلفل سیاه استفاده کند، زیرا این غذا می تواند باعث برگشت اسید به مری شود. اما به طور کلی، افراد سالم می توانند با مصرف زیاد فلفل سیاه علائم رفلاکس را تجربه کنند. به همین دلیل متخصصان تغذیه خوردن غذاهای خیلی تند و تند را توصیه نمی کنند. بنابراین در مصرف فلفل سیاه همیشه اصل اعتدال را رعایت کنید.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین