ویتامینی که کمتر نام آن را شنیده اید اما بسیار مفید است
نادیا زکالوندفولات یک ویتامین محلول در آب است که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها، به ویژه سبزیجات برگ سبز، لوبیا، نخود و آجیل وجود دارد. همچنین غذاهای غنی شده با فولات و مکمل های این ویتامین در بازار وجود دارد که با مصرف آنها می توانید فولات کافی دریافت کنید.
فواید فولات
فولات فواید زیادی برای بدن دارد. این ویتامین:
* به رشد بافت ها و عملکرد سلول ها کمک می کند.
* مصرف فولات به همراه ویتامین های B12 و C به تجزیه، استفاده و تولید پروتئین های جدید در بدن کمک می کند.
* با تشکیل گلبول های قرمز در بدن از کم خونی جلوگیری می کند.
* در تولید رشته های DNA موثر است. DNA اجزای سازنده بدن است و حامل اطلاعات ژنتیکی است.
مطالعات محققان نشان داده است که فولات از خطر نقایص مادرزادی و همچنین بیماری های قلبی عروقی، سکته های قلبی و مغزی، برخی سرطان ها، افسردگی و زوال عقل جلوگیری می کند.
عوارض کمبود فولات
رژیم غذایی نامناسب که حاوی فولات یا اسید فولیک نباشد معمولاً باعث می شود که فرد دچار کمبود این ویتامین و عوارض آن شود. این عوارض جانبی شامل اسهال، زخم های دهان، تورم زبان، زخم معده، سفیدی مو، رشد ضعیف بافت و انواع خاصی از کم خونی است.
نحوه دریافت فولات
با مصرف غذاهای حاوی فولات می توان این ویتامین را به بدن رساند. خوشبختانه مقدار اضافی این ویتامین در بدن باقی نمی ماند و همراه با ادرار از بدن دفع می شود.
غذاهای زیر سرشار از فولات هستند:
* سبزیجات با برگ سبز تیره
* حبوبات
* مرکبات
تعدادی غذا در بازار وجود دارد که با فولات غنی شده اند. مانند:
* انواع نان های غنی شده
* غلات صبحانه
* انواع آرد
* پاستا
* برنج
مقدار فولات مورد نیاز بدن
نوزادان
* 0 تا 6 ماهگی: 65 میکروگرم در روز
* 7 تا 12 ماهگی: 80 میکروگرم در روز
بچه ها
* 1 تا 3 سالگی: 150 میکروگرم در روز
* 4 تا 8 سال: 200 میکروگرم در روز
* 9 تا 13 سال: 300 میکروگرم در روز
نوجوانان و بزرگسالان
* بزرگسالان (مرد و زن)، 14 سال و بالاتر: 400 میکروگرم در روز
* زنان باردار در تمام سنین: 600 میکروگرم در روز
* زنان شیرده در تمام سنین: 500 میکروگرم در روز
منابع:
medlineplus
مایوکلینیک
منبع:خبرآنلاین