ابتلای سالانه 17000 نفر در کشور به سرطان پستان
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، علیرضا زالی امروز چهارشنبه 28 دی ماه در افتتاحیه هجدهمین کنگره بین المللی سرطان پستان که صبح در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی با حضور اساتید، متخصصان آغاز شد. و متخصصان این حوزه، سرطان سینه را شایع ترین سرطان در بین زنان دانستند. وی بیان کرد: سالانه حدود 17 هزار نفر در کشور به سرطان سینه مبتلا می شوند که به دلایل مختلف از جمله مراجعه دیرهنگام و تشخیص دیرهنگام حدود 7 هزار نفر فوت می کنند. می دهند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توجه به ژنتیک و اپی ژنتیک را در تشخیص و درمان سرطان سینه بسیار مهم دانست و با اشاره به لزوم استفاده از هوش مصنوعی در درمان بیماران گفت: باید این موضوع را بپذیریم. تغییرات و تحولات علمی ناشی از هوش مصنوعی در حوزه سلامت. .
زالی ژنومیک و اپی ژنتیک را یکی از نمونه های جذاب در درمان سرطان سینه برشمرد و افزود: طراحی الگوریتم های درمانی و تشخیصی افق های جدیدی را در درمان سرطان پستان می گشاید و ظرفیت های درمانی و تشخیصی جدیدی را در درمان سرطان پستان ایجاد می کند.
وی با اشاره به قابلیت های هوش مصنوعی در زمینه تشخیص زودهنگام بیماری ها گفت: با اطلاعات و الگوریتم ها می توان بسیاری از برنامه ها را با هوش مصنوعی بازنگری کرد.
زالی استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و ساخت داروهایی مانند واکسن ملانوما در سال های اخیر را نمونه بارز کاربرد هوش مصنوعی در حوزه سلامت برشمرد و تاکید کرد: هوش مصنوعی، زبان ماشین و … باید سریع باشد. در فرآیند تشخیص و درمان استفاده می شود. گرفته شود
رئیس دانشگاه هدف درمانی (نوعی درمان سرطان که رشد و تقسیم سلول های سرطانی را از طریق دارو متوقف می کند) را یکی از درمان های جدید و جذابی دانست که در آینده انقلابی در درمان سرطان سینه ایجاد خواهد کرد.
زالی با اشاره به ارتباط سرطان سینه با عوامل محیطی گفت: شاخص توده بدنی، کلسترول و تری گلیسیرید بالا با بروز این نوع سرطان در زنان مرتبط است و با بررسی و کنترل این عوامل و تغذیه مناسب و فعالیت بدنی میزان بروز آن سرطان سینه را می توان کاهش داد. .
وی با اشاره به تاثیر بارداری و شیردهی در کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه، خاطرنشان کرد: بارداری و شیردهی در سنین پایین احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
زالی با اشاره به تاثیر آلودگی هوا بر سرطان سینه در زنان به نتایج مطالعات خارجی در این زمینه اشاره کرد و گفت: بر اساس این مطالعه افزایش میزان ذرات 2.5 میکرونی در هوا احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
زالی همچنین نقش دیوکسین ها و اکسیدهای نیتروژن موجود در هوای آلوده را در بروز سرطان سینه در زنان مهم دانست و برای کنترل و پیشگیری از بروز این بیماری کنترل تمامی عوامل خطر ذکر شده را ضروری خواند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد: عدم مراجعه به موقع بیمار یکی از مشکلات درمان سرطان پستان است.
وی بر ضرورت غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری و درمان به موقع بیماران تاکید کرد.
22 تا 25 درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه زیر 40 سال سن دارند
وی با اشاره به اینکه 22 تا 25 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان زیر 40 سال هستند، گفت: تشخیص زودهنگام و درمان به موقع در بقا و بهبود کیفیت زندگی بیماران موثر است.
وی ابراز امیدواری کرد: با تلاش محققان جوان و تلاش متخصصان، شاهد روزهای بهتری در درمان بیماران سرطان سینه باشیم.
زالی ضمن قدردانی از تلاش های ارزنده مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه به فعالیت این مرکز در سطح بین المللی اشاره کرد و گفت: این مجموعه به درجه ای از برتری علمی رسیده است که می تواند پروتکل ها را بررسی کند به ویژه اینکه در این مرکز وجود دارد. گروهی از متخصصان در زمینه های مختلف گرد هم آمدند تا به بیماران و کارتیمی خدمات ارائه دهند و تحقیقات انجام دهند.
وی با اشاره به فعالیت ها و طرح ها و پروژه های جدیدی که در این مرکز در دست اجراست، ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد خبرهای بسیار خوبی از این مرکز در سطح بین المللی باشیم.
دو برابر شدن مرگ و میر ناشی از سرطان در آینده
دکتر محمد اسماعیل اکبری; رئیس کنگره و رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه نیز در این کنگره گفت: در کنگره امسال جمعی از دانشمندان و متخصصان رشته های مختلف گرد هم آمدند تا آخرین یافته های تشخیص و درمان و توانبخشی پستان را بررسی کنند. سرطان
وی سرطان را یک موجود زنده توصیف کرد و تصریح کرد: با وجود پیشرفت های علمی و پزشکی، تخمین زده می شود که مرگ و میر ناشی از سرطان در آینده دو برابر شود.
وی با اشاره به تاثیر سرطان بر ابعاد مختلف جسمی، روانی، اجتماعی و بیمار، درباره درمان های جدید توضیح داد.
اکبری با اشاره به مطالعات مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه بیان کرد: در دو سال اخیر توانستیم وارد TME شویم و با چاپ 6 مقاله در مجلات معتبر و بسیار بالا IF به اولین گروهی در دنیا تبدیل شویم که تربیت انسانی انجام می دهد.
وی با اشاره به بحث ژنومیک در دنیا گفت: با استفاده از گروه های مختلف از جمله ژنومیک، بیوالکتریک و سنتز و آنالیز DNA ساختاری باشکوه ایجاد کردیم که بی نظیر است. این
اکبری با اشاره به ثبت نام و پیگیری سرطان در این مرکز، ثبت و پیگیری بیش از 150 هزار بیمار سرطانی توسط این مرکز را برشمرد و به نتایج مطلوبی دست یافت.
دکتر اکبری در ادامه به بیان نکات مهم در جراحی سرطان سینه پرداخت و گفت: در جراحی ها غدد لنفاوی سالم نباید برداشته شوند و فقط سلول های سرطانی باید برداشته شوند.
وی با اشاره به بار اقتصادی بالای سرطان بر نظام سلامت و خانواده بیمار، بر لزوم توجه به ابعاد مختلف اجتماعی، روانی، اقتصادی و … در درمان بیماران تاکید کرد.
انتهای پیام/