سلامت خانواده

اهدای سلول های بنیادی خونساز؛ چگونه جان دیگران را نجات دهیم – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، سه سال پیش و در شرایطی که به دلیل شیوع ویروس کرونا تعداد کمی از مردم به مراکز عمومی مراجعه می کردند، هادی برای چند روز به صورت داوطلبانه در یکی از بیمارستان های شیراز حضور یافت تا به کودکی از تهران جان ببخشد. که از سرطان رنج می برد. بود

هادی برای کمک به بهار، دختر یکی از دوستانش، به عضویت مرکز اشتراک سلول های بنیادی خونساز مهک درآمده بود و با علم به اینکه نمونه او با یک کودک در تهران مطابقت دارد، مراحل پیوند را برای کمک به او انجام داد تا او به او کمک کند. می تواند آن را به یک کودک مبتلا به سرطان اهدا کند. کاری کن حالا هادی 46 ساله و علی 14 ساله کنار هم نشسته اند و از خاطرات این روزها برای هم تعریف می کنند.

هادی می گوید: خوشحالم که بهار واسطه خوبی شد تا بتوانم از فرزند دیگری حمایت کنم و به او زندگی بدهم. من این روزها دو پسر دارم، یکی مهبد و دیگری علی است. پسرانی که هر دو متولد 1989 هستند.

مادر علی که در تمام این مدت اشک هایش را پاک می کند، می گوید: زندگی دوباره به علی داده شده است. ما هر سال دو تولد برای علی داریم. یک بار در ژانویه که تولد اصلی اوست و یک بار در خرداد که با پیوند سلول های بنیادی دوباره متولد شد.

مادر علی به هادی می گوید: آقا جان به علی دادی نه به همه ما. لینک شما تبریک میگم

پیوند سلول های بنیادی چیست؟

پیوند سلول های بنیادی خونساز (سلول های پیش ساز خونی که می توانند به سلول های خونی بالغ تبدیل شوند) یکی از راه های درمان بیماری های مختلف از جمله سرطان است.

در این فرآیند درمانی، نوع ژن های سازگاری بافتی که HLA نامیده می شود، برای داوطلب تعیین می شود. ش ده و اطلاعات آن در بانک HLA مرکز اشتراک ذخیره می شود.

زمانی که فرد بیمار نیاز به پیوند مغز استخوان دارد، سازگاری ژن های ثبت شده موجود در این مرکز با بیمار نیازمند پیوند بررسی می شود و در صورت سازگاری، سلول های بنیادی خونساز از اهداکننده به بیمار منتقل می شود. طی مراحلی که امروزه با روش هایی انجام می شود با شدت کمتری انجام خواهد شد

از آنجایی که متاسفانه شاهد افزایش بیماری های کودکان از جمله بیماری های مادرزادی ایمنی اولیه و ذخیره، کم خونی های ارثی و بدخیمی ها هستیم، پیوند سلول های بنیادی باید در مراکز درمانی کودکان به صورت تخصصی انجام شود. بر این اساس بخش پیوند سلول های بنیادی بیمارستان مهک به عنوان پایگاه مرجع پیوند سلول های بنیادی کودکان مبتلا به سرطان در کشور در مهرماه 1392 افتتاح شد.

یکی از مشکلات پیوند سلول های بنیادی، وجود اهداکننده مناسب است. محدودیت نمونه ها، هزینه بالا و عدم قطعیت در تطابق نمونه های دریافتی از خارج از کشور نیز از دیگر عواملی است که منجر به تشکیل یکی از مراکز اشتراک اهدای سلول های بنیادی خون ساز در مهک به منظور استفاده از ظرفیت عمران ایران شد. جامعه برای استفاده رایگان. برای ارائه پیوند برای افراد نیازمند و علاوه بر گیرندگان، اهداکنندگان نیز می توانند نوع جدیدی از کمک به دیگران را با کمک ارزشمند خود تجربه کنند.

بر این اساس مرکز اشتراک سلول های بنیادی خونساز در سال 1395 بر اساس مسئولیت اجتماعی یک بنگاه اقتصادی راه اندازی شد.

امروز پس از گذشت 8 سال از تاسیس مرکز اشتراک سلول های بنیادی خونساز، نزدیک به 12000 نمونه در آن ثبت شده و بیش از 900 نمونه اهدایی با بیماران نیازمند پیوند در سراسر کشور و حتی سایر کشورها همسان سازی شده است. 11 لینک قبلا ساخته شده است.

بنابراین می توان گفت که معیار اکنون است بخشی از این بانک فعال ترین واحد متصل به شبکه ملی پیوند سلول های بنیادی خون ساز و سومین بانک بزرگ HLA در کشور است.

نحوه عضویت در مرکز اشتراک سلول های بنیادی

داوطلبان فارغ از هر کجای ایران که باشند، می توانند برای انجام مراحل معاینه اولیه برای اهدای سلول های بنیادی خونساز به مراکز انتقال خون استان محل زندگی خود مراجعه کنند. همچنین در صورت تمایل می توانند با مرکز اشتراک بنچمارک تماس گرفته تا اقدامات مربوط به ثبت نمونه انجام شود.

بنابراین در صورتی که سابقه بیماری های بدخیم، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های ریوی و دیابت وابسته به انسولین ندارید و به بیماری هایی مانند ایدز و هپاتیت مبتلا نیستید، عضو این مرکز شوید. فراموش نکنید که با این اقدام به راحتی می توانید جان یک نفر را نجات دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا