فواید شگفت انگیز این نوشیدنی گرم برای سلامتی: ضد سرطان و ضد کلسترول
به گزارش خبرآنلاین، چای سیاه، سبز، اولانگ (چای سنتی چینی) و چای سفید همگی از گیاه Camellia sinensis می آیند. چای با دمنوش های گیاهی که از گیاهان خشک، ادویه جات ترشی جات، ترشی یا برگ گیاهان دیگر تهیه می شود، متفاوت است. زیرا فواید فوق العاده ای دارد که هرگز در سایر نوشیدنی های گیاهی یافت نمی شود.
1. با التهاب و بیماری مبارزه می کند
چای سیاه سرشار از فلاونوئیدها و پلی فنول ها است. این فیتوکمیکال ها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند تا آسیب رادیکال های آزاد را به حداقل برسانند. رادیکالهای آزاد با تجمع در سلولها میتوانند به سلولها آسیب برسانند. آسیب سلولی می تواند باعث التهاب مزمن شود که منجر به بیماری قلبی، سرطان و سایر مشکلات می شود. آنتی اکسیدان ها برای تقویت سیستم ایمنی نیز مهم هستند.
2. سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد
تیافلاوین ها (نوعی فلاونوئید) دلیل سیاه و تیره بودن چای هستند. یک مطالعه نشان داد که تافلاوین ها می توانند با کاهش میزان کلسترول جذب شده توسط دستگاه گوارش به کاهش سطح کلسترول کمک کنند.
چای سیاه همچنین حاوی فلاوانول (نوعی فلاونوئید) به نام کورستین است. مطالعه دیگری نشان داد افرادی که کورستین و سایر فلاوانولها را در رژیم غذایی خود مصرف میکنند کمتر در معرض سکته مغزی هستند.
فلاوانول ها با گشاد کردن و انعطاف پذیر نگه داشتن رگ های خونی، سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشند. طبق تحقیقات، نوشیدن سه فنجان چای سیاه در روز به مدت شش ماه به کنترل فشار خون کمک می کند.
چای رایج ترین منبع فلاوانول است و نقش مهمی در کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سکته دارد.
3. انرژی زا است
کافئین یک محرک است و اگر برای گذراندن روز به انرژی بیشتری نیاز دارید، کافئین برای شما مفید است. یک فنجان چای سیاه 47 میلی گرم کافئین دارد. از آنجایی که حدود نیمی از کافئین قهوه است، برای کسانی که نمی خواهند کافئین بالایی داشته باشند، گزینه خوبی است.
توجه: با توجه به اثرات محرک کافئین، زنان باردار و شیرده باید مصرف کافئین خود را به 200 میلی گرم در روز محدود کنند. همچنین به گفته کارشناسان، کودکان زیر 12 سال نیازی به دریافت کافئین ندارند.
4. اثرات ضد پیری دارد
پلی فنول های موجود در چای باعث افزایش گردش سلولی و کاهش علائم پیری پوست مانند چین و چروک، خشکی و کم آبی می شود. چای همچنین میتواند روند کلی پیری را با جلوگیری از کاهش بینایی، آرامش عضلانی و سایر شرایط به تاخیر بیندازد.
5. ضد سرطان است
چای سبز، چای سیاه و حتی چای سفید هر کدام به نوعی خاصیت پیشگیری از سرطان دارند. بر اساس یک مطالعه در سال 2015، چای سیاه توانایی القای آپوپتوز (مرگ سلولی) در سلول های سرطانی روده بزرگ انسان را دارد.
مطالعات آکادمیک در ژاپن نیز نشان داده است که ECGC موجود در چای سبز به پیشگیری از سرطان کمک می کند.
همچنین، یک مطالعه در سال 2018 بر روی خواص پیشگیری از سرطان چای سفید متمرکز شد و نشان داد که این نوشیدنی پتانسیل فرموله شدن به داروهای جدید ضد سرطان را دارد.
6. افسردگی را برطرف می کند
تحقیقات اخیر ارتباط بین مصرف چای و خطر ابتلا به افسردگی را نشان می دهد. گفته می شود کسانی که سه فنجان در روز می نوشند کمتر دچار افسردگی می شوند.
7. سلامت روان را ارتقا می دهد
چای حاوی پلی فنول و کافئین است که به تحریک مغز و بهبود تمرکز کمک می کند. اسید آمینه ای به نام L-theanine در چای وجود دارد که هوشیاری مغز را افزایش می دهد و همچنین به تسکین علائم اختلالات عصبی مختلف مانند بیماری پارکینسون کمک می کند.
8. از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می کند
نوشیدن چای در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه موثر است. تحقیقات نشان می دهد که فنل موجود در چای به اگزالات کلسیم موجود در سنگ کلیه متصل می شود و از تجمع و تبدیل آنها به سنگ های بزرگ و دردناک جلوگیری می کند.
9. دیابت را مدیریت می کند
چندین مطالعه نشان می دهد که این نوشیدنی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. چای متابولیسم را تحریک می کند که منجر به تجزیه سریعتر قند و کاهش سطح قند خون می شود و به افراد مبتلا به دیابت کمک می کند تا سطح قند خون خود را مدیریت کنند.
10. کلسترول را کاهش می دهد
مطالعات نشان می دهد که نوشیدن چای همراه با رژیم غذایی کم چرب می تواند به طور موثر سطح کلسترول بد را کاهش دهد.
منابع: organicfacts, clevelandclinic
233233
منبع:خبرآنلاین