درباره بیماری تنفسی شایع شده در چین چه می دانیم؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، اخیراً اخباری در فضای مجازی و رسانه ها مبنی بر درگیر شدن چین درگیر یک اپیدمی جدید منتشر شده است. برخی گزارش های رسانه ای حاکی از آن است که این ویروس موسوم به “متاپنوموویروس انسانی” (HMPV) در زمستان امسال به ویژه در بین کودکان در استان های شمالی چین شیوع پیدا کرده است.
این شیوع پنج سال پس از شروع همه گیری ویروس کرونا در چین خبرساز شده است. ویروسی که بعدها به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شد و هفت میلیون نفر را در جهان کشت.
با این حال، پکن این تحولات را به عنوان یک اتفاق فصلی در زمستان توجیه کرده است. در همین راستا، مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه اعلام کرد که “عفونت های تنفسی معمولا در فصل زمستان به اوج خود می رسد. به نظر می رسد این بیماری ها نسبت به سال گذشته شدت کمتری داشته و در مقیاس کوچکتری گسترش یافته اند.”
متاپنوموویروس انسانی (HMPV) چیست و چقدر خطرناک است؟
اگرچه شواهدی مبنی بر شیوع این ویروس در چین هنوز قطعی نیست، اما با توجه به گزارش رسانه های خارجی مبنی بر شیوع متاپنوموویروس انسانی در چین، دانستن نکاتی در مورد این ویروس ضروری است.
متاپنوموتوراکس انسانی (HMPV) یک ویروس تنفسی است که علائمی شبیه سرماخوردگی و آنفولانزا ایجاد می کند. این بیماری در زمستان و بهار بیشتر دیده می شود.
به گفته انجمن ریه آمریکا، این ویروس از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا یا تماس با مکان های آلوده منتقل می شود. این ویروس معمولاً علائم سرماخوردگی ایجاد می کند که حدود 2 تا 5 روز طول می کشد و خود به خود از بین می رود.
علائم شایع این بیماری شامل موارد زیر است:
- سرفه
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- گلو درد
- سپس
در موارد شدیدتر، بیماران ممکن است خس خس سینه، مشکل در تنفس و تشدید آسم را تجربه کنند. عفونت های ثانویه دستگاه تنفسی تحتانی ممکن است رخ دهد، مانند برونشیت یا ذات الریه، که نیاز به مراقبت های پزشکی بیشتری دارد.
چه کسی در معرض خطر است؟
ویروس hMPV می تواند باعث بیماری های تنفسی فوقانی و تحتانی در بیماران در هر سنی شود. با این حال، این ویروس بیشتر در کودکان خردسال و افراد مسن دیده می شود و احتمالاً در این گروه ها به برونشیت یا ذات الریه تبدیل می شود.
اگرچه سابقه بیماری هایی مانند آسم، COPD (بیماری انسدادی مزمن ریه)، آمفیزم (تخریب بافت ریه) یا هر بیماری ریوی دیگری احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش نمی دهد، اما پس از تشخیص، این بیماری های ریوی می توانند علائم را بیشتر کنند. شدید. این همچنین برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند بیمارانی که تحت شیمی درمانی یا پیوند عضو هستند، صدق می کند.
آیا hMPV قابل درمان است؟
هیچ واکسن یا درمان ضد ویروسی خاصی برای این ویروس وجود ندارد و درمان عمدتاً بر مدیریت علائم بیماری متمرکز است.
اکثر افرادی که علائم خفیف hMPV دارند نیازی به مراجعه به پزشک ندارند زیرا این بیماری معمولاً خود به خود برطرف می شود و مراقبت های حمایتی برای علائم در خانه کافی است. با این حال، اگر علائم بدتر شد و فرد دچار تنگی نفس، سرفه شدید یا خس خس سینه شد، باید به پزشک مراجعه کند.
راه تشخیص بیماری چیست؟
اگرچه آزمایشاتی برای شناسایی این ویروس وجود دارد، اما به دلیل شباهت علائم این ویروس به سرماخوردگی و آنفولانزا، ممکن است تشخیص بیماری دشوار باشد. در موارد نادر و شدید که نیاز به بستری شدن در بیمارستان است، پزشکان ممکن است برونکوسکوپی را انجام دهند که در آن یک دوربین کوچک و قابل انعطاف در ریه ها قرار داده می شود و نمونه ای از مایع برای آزمایش ویروس ها گرفته می شود.
آیا شیوع ویروس تنفسی در چین نگران کننده است؟
با توجه به خاطرات منفی مردم از شیوع ویروس کرونا با منشأ چین، اکنون با افزایش موارد ابتلا به بیماری های تنفسی در این کشور، نگرانی از ظهور یک بیماری تنفسی جدید را در بین مردم و بهورزان این کشور ایجاد کرده است. کشورها، اما سازمان بهداشت جهانی (WHO) هنوز این وضعیت را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت جهانی اعلام نکرده است.
علت افزایش بیماری های تنفسی در ایران چیست؟
پس از انتشار خبر شیوع متاپنوموویروس انسانی در چین، برخی ابراز نگرانی کردند که موج جدید این بیماری با علائم سرماخوردگی در این کشور مرتبط با این بیماری باشد. این در حالی است که متخصصان عفونی و وزارت بهداشت اعلام کرده اند آنچه به عنوان یک بیماری تنفسی در کشور در حال شیوع است، سویه آنفلوانزا است.
پیام طبرسی، معاون آموزشی بیمارستان مسیح دنشواری در گفت وگو با تسنیم درباره شیوع ویروس در ایران اظهار داشت: آنفولانزای نوع A از گروه H1N1 در حال حاضر شایع ترین نوع آنفلوانزای رایج در کشور است و موارد آنفلوآنزا افزایش یافته است. در ماه گذشته
وی افزود: این ویروس H1N1 ویروس جدیدی نیست و همان ویروس آنفلوانزای است که در سال های گذشته شاهد ابتلای افراد به آن بوده ایم.
این فوق تخصص عفونی اعلام کرد بر اساس پیش بینی های انجام شده پیش بینی می شود تا دو هفته آینده شاهد کاهش موارد ابتلا به این ویروس در کشور باشیم.
نکات مهم برای پیشگیری از بیماری های تنفسی
اما آنچه در بیماری های تنفسی حائز اهمیت است رعایت اصول بهداشتی از جمله شستن مداوم دست ها، فاصله گرفتن از افراد مبتلا یا دارای علائم سرماخوردگی، کاهش حضور در اماکن بسته و تجمع، استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. اماکن، عطسه یا سرفه در داخل دستمال کاغذی و پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای بهبود قدرت سیستم ایمنی بدن است.
انتهای پیام/