شایعترین کمبود ویتامینها در کودکان
ناصر کلانتری دبیر اجرایی بیستمین کنگره سراسری تغذیه کودکان و نوجوانان با اشاره به برگزاری این رویداد در تاریخ 26 تا 28 آذرماه در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: انجمن علمی کودکان و نوجوانان. تغذیه ایران هر ساله کنگره تغذیه کودکان ایران را برگزار می کند. بررسی و تبیین شایع ترین مشکلات تغذیه ای کودکان در کشور، علل بروز مشکلات و ارائه آخرین یافته های علمی برای رفع این مشکلات، هدف اصلی این کنگره ها است که با حضور کارشناسان مربوطه از جمله اطفال برگزار می شود. و متخصصان تغذیه
وی ادامه داد: این یک نوع بازآموزی و آموزش برای گروه های مرتبط با تغذیه و سلامت کودکان است. مردم با شرکت در این کنگره با آخرین یافته های روز آشنا می شوند تا بتوانند مشکلات مربوط به کودکان را کاهش دهند.
کلانتری گفت: اساس توسعه جامعه توسعه انسانی آن است، انسان توسعه یافته فردی است که سالم و تحصیل کرده، دارای تحصیلات بالا باشد و بتواند در گسترش عرصه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش موثری داشته باشد. مانند خدمات، صنعت، کشاورزی و … به گونه ای که موجب افزایش درآمد سرانه ملی شود. یادآوری می کنم که اساس این توسعه بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان استوار است.
دبیر اجرایی بیستمین کنگره سراسری تغذیه کودکان و نوجوانان با بیان اینکه اساس سلامت هر انسان شرایط تغذیه ای است، افزود: توانایی های انسان در گرو تغذیه اوست؛ در حالی که این امر موجب شده است که انسان بتواند از این طریق تغذیه کند. با تغذیه مناسب، آموزش مناسب می شود و فرد رشد می کند، بنابراین این کنگره ها برای رفع کمبود تغذیه ای کودکان است.
این کارشناس سلامت کودک در مورد شایع ترین کمبود ویتامین در کودکان اظهار داشت: شایع ترین کمبود ویتامین ها در گروه های سنی متفاوت است. در کودکان زیر دو سال کمبود ویتامین A، D، آهن و روی دیده می شود که برای رشد کودک و به ویژه رشد سیستم عصبی کودک بسیار مهم است.
کلانتری تصریح کرد: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آن است، انسان توسعه یافته فردی است که سالم و تحصیل کرده، دارای تحصیلات بالا باشد و بتواند در گسترش حوزه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مانند خدمات نقش موثری داشته باشد. ، صنعت، کشاورزی و … به گونه ای که باعث افزایش درآمد سرانه ملی شود. یادآوری می کنم که اساس این توسعه بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان استوار است.
دبیر اجرایی بیستمین کنگره سراسری تغذیه کودکان و نوجوانان، اساس سلامت هر انسان را شرایط تغذیه ای دانست و گفت: توانایی های انسان در گرو تغذیه اوست؛ در حالی که این امر موجب شده است که انسان بتواند از نظر تغذیه ای مناسب باشد. با تغذیه مناسب، آموزش مناسب می شود و فرد رشد می کند، بنابراین این کنگره ها برای رفع کمبود تغذیه ای کودکان است.
کلانتری تصریح کرد: باید با تغذیه مناسب و جبران کمبود ویتامین ها بتوان از بروز بیماری ها در کودکان کم کرد. در کودکان بالای دو سال، حتی با تغذیه مناسب، مصرف مکمل ویتامین (D) را توصیه می کنیم، زیرا منابع غذایی تنها 5 تا 7 درصد ویتامین (D) را تامین می کنند.
وی گفت: با توجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل مربوط به لایه اوزون، سرطان زا بودن نور خورشید، دیگر تامین ویتامین (D) با استفاده از نور خورشید توصیه نمی شود و به همین دلیل اصرار داریم که ویتامین (D) هر کودک را از طریق مکمل ها تامین کنیم. . بیایید تحویل دهیم
کلانتری اذعان داشت: مشکل روی (روی) را در گروه های سنی بالاتر یعنی ۷ تا ۱۰ و ۱۰ تا ۱۹ سال داریم که کمبود آهن و روی و همچنین ویتامین (D) دارند. در مدارس برای حمایت از آهن برنامه مکمل داریم اما روی (روی) نیز باید از منابع حیوانی، دانه های روغنی و برخی منابع گیاهی تهیه شود.
وی به عوامل اصلی کمبود ویتامین اشاره کرد و تصریح کرد: دنیا در رابطه با ویتامین (D) دچار اختلال شده است و باید غذاها را با ویتامین (D) غنی کنیم یا از طریق مکمل ها کمبود را جبران کنیم. برای کودکان زیر دو سال 400 واحد ویتامین (D) در روز و برای کودکان بالای دو سال تا 12 سال 600-800 واحد در روز و همچنین برای سایر گروه های سنی 50000 واحد ویتامین. (د) در هر ماه، برای افراد بالای 60 سال، دو نفر در ماه. 50000 واحد ویتامین D توصیه می شود.
وی ادامه داد: دلیل اصلی کمبود ویتامین A، آهن و روی، دریافت ناکافی مواد غذایی سالم و مفید است. استفاده از غذاهای غیر مفید که عمدتا حاوی قند و چربی هستند برای کودکان مناسب نیست.
دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان همچنین درباره بحران اقتصادی و تاثیر آن بر افزایش قیمت محصولات غذایی و خطرات سوءتغذیه در بین کودکان و نوجوانان گفت: وقتی خانواده در شرایط بد اقتصادی گرفتار می شود. ناامنی غذایی رخ می دهد که تأثیر منفی دارد. باید با استفاده از سیاست های عملی در زمینه اشتغال زایی این بحران ها را کاهش دهیم.
کلانتری با بیان اینکه بیشتر این بحران ها ناشی از تحریم هاست، افزود: سوء مدیریت و سیاست های نه چندان صحیح توسعه ای نیز از دیگر عوامل است. اما در حوزه پزشکی و سلامت کودکان باید با آموزش صحیح منابع غذایی بهتر را به خانواده اطلاع دهیم.
وی خاطرنشان کرد: آموزش نحوه مدیریت منابع محدود خانواده و هدایت این منابع به سمت خرید مواد غذایی سالم با ارزش غذایی بالا در این زمینه کمک کننده است و باید این آموزش ها در بین خانواده ها گسترش یابد.
این متخصص بیماری های کودکان تصریح کرد: سوء تغذیه در ابتدا به صورت کم وزنی خود را نشان می دهد. با طولانی شدن آن، کودکان دچار کمبود تغذیه شده و از نظر رشد روانی دچار اختلالات رفتاری می شوند.