بهداشت و درمان

آمبولانس‌ها را تعقیب کنید جریمه می‌شوید

جعفر میعاد فر رئیس سازمان اورژانس کشور امشب 24 دی ماه 1403 در برنامه خط اول شبکه خبر گفت: اورژانس خط مقدم حوزه سلامت است و مردم در فوری ترین زمان ها با اورژانس تماس می گیرند. ما باید زیرساخت هایی را فراهم کنیم تا بتوان به مردم خدمات رسانی کرد. ما سعی می کنیم خدمات با کیفیت و مدیریت زمان ارائه دهیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور درباره زمان رسیدن اورژانس به بالین بیمار گفت: در دنیا بین 8 تا 13 دقیقه طول می کشد تا اورژانس به بالین بیمار برسد، اما در کشور ما به جز موارد بزرگ. در شهرها، بین 14 تا 15 دقیقه طول می کشد تا به بیمار در جاده ها برسیم. بالین بیمار است. در شهرهای کوچک ما 8 دقیقه، در شهرهای بزرگ 10 دقیقه و در شهرهای بزرگ به استثنای تهران 12 دقیقه زمان اورژانس برای رسیدن به بیمار است. ما به استانداردهای جهانی نزدیک هستیم، اما استانداردهای خودمان نیستیم.

وی ادامه داد: از سال های گذشته تاکنون تلاش های زیادی برای ارتقای زیرساخت های خود انجام داده ایم. ما سعی کردیم سیستم خود را هوشمند کنیم. در حال حاضر خدمات بدون کاغذ در سراسر کشور ارائه می شود و کلیه فرآیندها حتی در مناطق دورافتاده توسط نرم افزار انجام می شود.

میاد فر بیان کرد: سامانه مسیر یاب آمبولانس راه اندازی شده است که در حال حاضر می تواند آمبولانس ها را در نقاط مختلف شهر نشان دهد. و سیستم دیگری به نام پوزیشن یاب برای بیمار تعبیه شده است و زمانی که بیمار با اورژانس تماس می گیرد می تواند موقعیت خود را به صورت دقیق ثبت کند.

رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: زمان برای بیماران قلبی بسیار مهم است. هر چه سریعتر بتوانیم یک بیماری فردی را تشخیص دهیم و این بیمار را به بیمارستان منتقل کنیم، سلول های قلب کمتر از بین می روند و این بیمار می تواند به شرایط عادی و اقدامات درمانی برگردد. برای این منظور سیستمی برای تشخیص بیماران قلبی تعبیه شده است تا تکنسین اورژانس بتواند بر اساس اطلاعاتی که از بیمار دریافت می کند زودتر بیماری قلبی این فرد را تشخیص داده و زودتر به مراکز درمانی مربوطه منتقل کند.

وی افزود: اورژانس کشور جدا از وزارت بهداشت است. در سال 84 حدود 637 پایگاه اورژانس داشتیم اما الان 3300 پایگاه داریم. در سال 84 پایگاه هوایی اضطراری داشتیم اما الان 53 پایگاه داریم. هر 150 کیلومتر یک بالگرد اورژانس در کشور وجود دارد. هزینه های هلیکوپترها بسیار بالاست و هر پرواز ممکن است تا 500 میلیون هزینه داشته باشد اما از بیمار پولی دریافت نمی شود.

میاد فر درباره کمبودها در سازمان اورژانس گفت: در اولین جلسه بعد از تشکیل دولت چهاردهم از وزیر بهداشت خواستیم در سه چالش جدی سازمان اورژانس از جمله کمبود نیرو، معیشت همکاران ما را یاری کند. و آمبولانس ما در کل کشور 28 هزار نیروی انسانی داریم و در دو سال گذشته 3500 مجوز گرفتیم و در این دولت 5500 مجوز گرفتیم که جذب آنها انجام می شود.

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: پیگیر افزایش اضافه کاری همکاران در اورژانس هستیم. بر اساس نظر وزیر بهداشت، اورژانس ها نیز مانند پرستاران مشمول مصوبه افزایش نرخ اضافه کار شدند.

وی بیان کرد: چندین نوع اختلال در اورژانس وجود دارد. برخی افراد به اشتباه با 911 تماس می گیرند، اما برخی از افرادی که 911 را اذیت می کنند بیمار هستند. مثلا در ارومیه یک نفر 6 هزار بار با اورژانس تماس گرفت. باید محدودیت های اجتماعی برای این افراد ایجاد شود تا شاهد چنین مواردی نباشیم.

میاد فر در خصوص ضرب و شتم برخی از کارکنان اورژانس گفت: ضرب و شتم بهورزان چه در بیمارستان و چه در اورژانس به ۶ ماه حبس محکوم می شود. کمپین “زخم سفید” راه اندازی شده است و مردم می توانند برای برخورد مهربانتر با همکاران اورژانس به کمپین سایت اورژانس بپیوندند.

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در حال مذاکره با پلیس برای اخذ مجوزهای قانونی و نصب دوربین پشت آمبولانس ها هستیم و خودروهایی که خودروی اورژانس را دنبال می کنند جریمه می شوند و پس از اطلاع پلیس اعمال قانون می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا