اخبار سلامت

هزینه 380 میلیونی هر شربت وارداتی SMA/ آغاز تولید داخل

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، مهدی پیرصالحی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت درباره وضعیت تامین داروی بیماران SMA اظهار داشت: در حال حاضر حدود 1100 بیمار مبتلا به SMA در کشور شناسایی شده اند. و پیش بینی می شود تعداد این بیماران 5 نفر باشد. به هزار نفر می رسد. از ابتدای ورود داروها برای بیماران SMA، ارزیابی اثربخشی آنها به متخصصان محول شده است. این داروها موثر هستند، اما میزان بهبود عملکرد آنها برای بیماران حدود 20 درصد برآورد شده است.

دو نوع دارو برای بیماران SMA شامل شربت و نوع تزریقی وجود دارد. هر شربت وارداتی 380 میلیون تومان و هر بیمار به طور میانگین ماهیانه 2.5 شربت نیاز دارد که ماهیانه حدود 900 میلیون تومان برای هر بیمار هزینه ایجاد می کند. به دلیل گرانی این داروها، توان اقتصادی برای تهیه آنها وجود ندارد. از این رو از شرکت های داخلی برای سرمایه گذاری در تولید شربت دعوت شد و تاکنون دو شرکت مجوز تولید دریافت کرده اند. همچنین مراحل تولید نسخه تزریقی این داروها نیز در حال انجام است.

وی ادامه داد: قیمت هر بطری داروی ایرانی برای بیماران SMA حدود 24 میلیون تومان است که 90 درصد ارزانتر از نمونه خارجی است اما هزینه ماهانه هر بیمار همچنان حدود 60 میلیون تومان است. این رقم همچنان برای بیماران سنگین است و نیاز به حمایت خیرین و پوشش بیمه ای دارد. در بسیاری از کشورهای جهان، موسسات خیریه مسئولیت حمایت از بیماران نادر را بر عهده دارند، زیرا این امر معمولاً خارج از توان دولت ها است. بنابراین حتی اگر داروی این بیماران تحت پوشش بیمه باشد، باز هم نیاز به جلب مشارکت خیرین وجود دارد.

پیرصالحی درباره تهیه پانسمان برای بیماران پروانه ای نیز گفت: تاکنون 1500 بیمار مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند. اگرچه قیمت پانسمان برای این بیماران کمتر از داروی بیماران SMA است، اما هزینه ها همچنان قابل توجه است. یک شرکت ایرانی در حال تولید این پانسمان‌ها است و آزمایش‌های بالینی روی تعداد زیادی از بیماران برای بررسی اثربخشی آن‌ها در حال انجام است. من شخصا با دو بیمار که از این پانسمان ها استفاده کرده اند ملاقات کرده ام و در مورد میزان رضایت آنها مطلع شده ام.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره عرضه داروهای ضد ویروسی و واکسن آنفلوآنزا گفت: داروی «تامیفلو» در فهرست دارویی کشور موجود است و سه ماه است که ذخیره شده است. این دارو در همه داروخانه ها توزیع نمی شود زیرا مصرف آن محدود است و مصرف آن برای هر نوع سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه نمی شود.

وی افزود: واکسن آنفلوانزا معمولا قبل از فصل شیوع در شهریور و مهر توصیه می شود. برنامه ریزی برای تولید و واردات این واکسن ها نیز همزمان انجام می شود. امسال تولید واکسن از خرداد آغاز شد و سفارشات تولید و واردات بر اساس مصرف سال های گذشته انجام شد. تاکنون 2 میلیون و 200 هزار دوز واکسن آنفلوآنزا وارد شده و مابقی نیاز مردم از طریق تولید داخل تامین شده است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا