سلامت خانواده

آیا سردردهای میگرنی قابل درمان هستند؟ – ایمنا

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردرد یکی از شایع ترین مشکلات پزشکی است و اکثر افراد بدون در نظر گرفتن سن و جنسیت بارها در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) تقریبا نیمی از بزرگسالان در سراسر جهان. آنها حداقل سالی یک بار دچار سردرد می شوند. بیش از 150 نوع سردرد شناسایی شده است که هر کدام علائم و علل متفاوتی دارند. سردردها را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: سردرد اولیه و سردرد ثانویه. سردردهای اولیه معمولا خطرناک نیستند و نشان دهنده بیماری زمینه ای نیستند، سردرد خوشه ای، سردرد تنشی، سردرد میگرنی و سردرد هورمونی از شایع ترین انواع سردرد اولیه هستند.

میگرن یک بیماری عصبی است که می تواند علائم مختلفی ایجاد کند. با سردردهای شدید و طاقت فرسا مشخص می شود. علائم ممکن است شامل تهوع، استفراغ، مشکل در صحبت کردن، بی حسی یا سوزن سوزن شدن، و حساسیت به نور و صدا باشد. معمولا ارثی است و همه سنین را درگیر می‌کند، در واقع میگرن اختلالی است که ابتدا به صورت سردرد ظاهر می‌شود، ویژگی‌های آن سردردهای خفیف، متوسط ​​یا شدید و همراه با درد در چشم مربوط به قسمتی از سر است که درد و درد دارد. علائم در سیستم عصبی خودمختار

سردرد میگرنی ممکن است به شدت در ناحیه سر احساس شود و با عوارضی مانند حساسیت شدید به نور، بو و صدا، حالت تهوع، بی اشتهایی، زردی و رنگ پریدگی، احساس خستگی، سرگیجه و سبکی سر همراه باشد، اگرچه نظریه های زیادی در مورد مکانیسم این بیماری وجود دارد. سردرد میگرن وجود دارد.

میگرن می تواند در دوران کودکی شروع شود، اگرچه ممکن است تا اوایل بزرگسالی ظاهر نشود. زنان بیشتر از مردان از میگرن رنج می برند. سابقه خانوادگی یکی از مهم ترین عوامل خطر برای میگرن است. سردردهای میگرنی در ابتدا با دردهای مبهم اطراف همراه است. سر شروع می شود و به تدریج به دردهای متمرکز و ضربان دار تبدیل می شود، دردها ممکن است از یک طرف سر به طرف دیگر منتقل شوند، این دردها گاهی منتشر و گاهی متمرکز هستند. در ناحیه فرونتال (سردرد پیشانی)، تشخیص سردردهای میگرنی بر اساس سابقه بالینی، علائم گزارش شده و رد احتمال سایر عوامل است.

علت شیوع سردردهای تنشی و میگرن

فریبرز خروش، متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ سردرد و درد صورت به خبرنگار ایمنا در خصوص طبقه بندی انواع سردردها می گوید: ناحیه سر ناحیه خاصی بالای گردن است و دردهایی در این ناحیه وجود دارد، سردردها به دو دسته اصلی سردرد اولیه و سردرد ثانویه تقسیم می شوند، سردرد اولیه سردرد است. که ضایعه خاصی در داخل سر دارد. وجود ندارد و انواع مهم و معروف آن میگرن، سردرد تنشی و سردردهای خوشه ای است، در بروز سردردهای ثانویه ضایعه ای در داخل سر وجود دارد، مثلاً ضایعه عروقی، تومور و تومور در داخل سر یا در نتیجه یک حادثه، مثلاً ضربه به سر یا خونریزی داخل سر، همه این موارد می تواند باعث سردرد شود، همچنین ضایعات سینوسی و ضایعات دندانی باعث ایجاد سردرد می شود. سردرد، و علل سردرد متنوع است.

وی می افزاید: شیوع میگرن در زنان حدود 20 درصد و در مردان 8 درصد است و سردردهای تنشی در برخی مطالعات در جامعه حدود 78 درصد گزارش شده است که این دو نوع سردرد بیش از 70 مورد را شامل می شود. درصد افراد جامعه شیوع ثانویه کمتر است، اما سردرد خطرناک تر است و باید بیشتر به آن توجه شود.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح می کند: سردردهای اولیه معمولاً شیوع بیشتری دارند و کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می دهند و کمتر کسی در دنیا است که سردرد را در زندگی خود تجربه نکرده باشد و سردردهای میگرنی با شدت بالا در نظر گرفته می شود و کسانی که از آن رنج می برند. سردردهای میگرنی بله، این نوع سردرد می تواند زندگی او را مختل کند، به خصوص اگر روند سردرد میگرنی در طول ماه زیاد باشد، کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

معیارهای تشخیصی برای سردردهای میگرنی چیست؟

وی در خصوص معیارهای تشخیصی سردرد میگرنی بیان می کند: میگرن سردردی یک طرفه و ضربان دار با شدت متوسط ​​و شدید است و این نوع سردرد با تحرک افراد افزایش می یابد و در شرایط نوری و صدا با حالت تهوع، استفراغ و تشدید آن همراه است. مدت زمان آن از چهار تا 72 ساعت است و مکانیسم های مختلفی برای این نوع سردرد پیشنهاد شده است و گفته می شود که التهاب رخ داده است و نتیجه آن تغییراتی در سیستم عروقی داخل مغز است که باعث یک نوع شدید سردرد می شود. تپنده یک طرفه می شود که منجر به بروز سردرد میگرنی می شود که یکی از سردردهای آزاردهنده ای است که زندگی افراد را مختل می کند.

خروش خاطرنشان می کند: در افراد مختلف تظاهرات سردرد میگرنی از نظر تعداد دفعات تکرار در ماه و شدت آن متفاوت است و علائم بالینی آن نیز در افراد متفاوت است به عنوان مثال در کودکان ممکن است بروز کند. به صورت استفراغ دوره ای و عدم تعادل دوره ای. این بیماری در افراد مختلف با سنین مختلف با تظاهرات متفاوتی نشان داده می شود و شایع ترین سن بروز این اختلال 20 تا 40 سالگی است و با سن افراد مبتلا به اختلال میگرنی کمتر این امکان وجود دارد، اما این امر قطعی نیست و سردردهای میگرنی نیز در کودکان شایع است.

وی درباره علل سردردهای میگرنی می گوید: عوامل متعددی در بروز این اختلال موثر است و عوامل ژنتیکی و ارثی در شیوع این بیماری دخیل هستند و ثابت شده است، البته عوامل محیطی نیز در بروز این بیماری موثر هستند. در این اختلال، علائمی مانند خستگی ممکن است رخ دهد. ، بی اشتهایی، افسردگی و بی خوابی قبل از شروع علائم میگرن.

این متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد بیان می کند: عوامل غذایی، بوی غذا، سرما، خستگی، بی خوابی، نور خورشید و ضربه به سر می تواند باعث شروع و تشدید حملات میگرنی شود، تجربه نیز ثابت کرده است، خوردن برخی از انواع ترشی، غذاهای سرخ شده، شکلات های کاکائویی ، مصرف انواع آجیل، سوسیس و کالباس و قهوه در برخی افراد در تشدید حملات. میگرن می تواند موثر باشد.

آیا سردردهای میگرنی قابل درمان هستند؟

بیماران میگرنی به محرک های محیطی حساس هستند

محمدرضا نجفی، متخصص بیماری های مغز و اعصاب به گزارش خبرنگار ایمنا در خصوص علل بیماری میگرن، میگرن یکی از سردردهای اولیه و شایع است، از این نظر که ناتوان کننده ترین سردرد محسوب می شود و باعث ناتوانی انسان می شود و 12 تا 15 درصد جمعیت جوامع را شامل می شود. ممکن است میگرن داشته باشند، معمولا زنان سه ساله بیشتر تحت تاثیر این عارضه قرار می گیرند و سن رایج شروع میگرن بین 25 تا 55 سال است. سن، میگرن حملات مکرر سردرد است که با اختلالاتی مانند حساسیت به محرک ها همراه است، این حملات شامل نور، صدا، بو یا حرکت است و معمولاً با حالت تهوع و استفراغ همراه است.

وی با تاکید بر اینکه یک سری عوامل باعث تشدید بیماری میگرن در افراد می شود که از جمله این عوامل می توان به بی خوابی، ضربه به سر، استرس روحی و روانی اشاره کرد، می افزاید: بیماران میگرنی به محرک های محیطی حساس هستند و این سردردها میگرن همراه با گرسنگی است. ، استرس و فعالیت بدنی و تغییرات آب و هوا، تغییرات قد و هورمونی در دوران قاعدگی و بی خوابی یا پرخوابی و مصرف برخی مواد مانند الکل یا نیترات ها را تشدید می کند.

این متخصص بیماری های مغز و اعصاب تصریح می کند: البته لازم است بدانید که علامت میگرن بیشتر از سردرد است، میگرن انواع مختلفی دارد، افراد مبتلا به این بیماری ممکن است میگرن با اورا یا میگرن بدون اورا داشته باشند، گاهی اوقات میگرن می تواند به طور تصادفی رخ می دهد و اگر به صورت حاد یا مزمن ظاهر شود و بیمار در طی یک ماه چندین روز سردرد داشته باشد.

وی می گوید: علائم میگرن علائم عصبی هستند که بروز می کنند، این علائم می تواند دارای ویژگی های مثبت و منفی باشد که از جمله آنها می توان به علائم میگرن اشاره کرد. بینایی شایع ترین است و ممکن است به صورت نور چشمک زن یا خطوط زیگزاگ در میدان دید حرکت کند و علائمی مانند تیره شدن قسمتی از دید داشته باشد. که از آن به عنوان «اسکوتوما» یاد می شود، ظاهر می شود، البته گاهی میگرن دارای علائم حسی مانند گزگز و بی حسی در قسمتی از صورت یا دست و پا است و 20 تا 25 درصد بیماران میگرنی دارای اورا هستند، اورا علامتی است که در معرفی سردرد رخ می دهد.

روند درمان میگرن چگونه است؟

نجفی با تاکید بر تفاوت سردردهای میگرنی با سردردهای معمولی تصریح کرد: در سردردهای میگرنی علائمی مانند رنگ پریدگی، افت فشار خون و سایر تغییرات سیستم عصبی را داریم، ممکن است علائم هشداردهنده در سردردهای میگرنی وجود داشته باشد و سپس بیمار دچار سردرد شود، بیمار. ممکن است عوارض میگرن داشته باشد. البته این بیماری هم درمان دارویی و هم غیر دارویی دارد.

وی درباره روند درمان بیماری میگرن بیان می کند: میگرن یک بیماری مزمن است و یک گرایش ارثی در آن وجود دارد و ممکن است به طور کامل درمان نشود، اما اصلاح سبک زندگی در درمان میگرن بسیار کمک کننده است و ضروری است که بیمار مبتلا شود. خواب کافی، تغذیه و ورزش و استراحت در برنامه روزانه خود داشته باشید.

یک متخصص مغز و اعصاب بیان می کند: درمان های غیردارویی، اصلاح سبک زندگی شامل رژیم غذایی مناسب و سالم و پرهیز از مصرف زیاد کافئین، کاهش استرس در پیشگیری از سردردهای میگرنی بسیار موثر است، البته بهتر است از درمان های دارویی و غیر دارویی با هم استفاده شود. بیمار باید تا حصول نتیجه مثبت انجام شود.

آیا سردردهای میگرنی قابل درمان هستند؟

به گزارش ایمنا، در واقع سردرد می تواند نشانه استرس، پریشانی عاطفی، نتیجه یک اختلال پزشکی مانند میگرن، فشار خون بالا، اضطراب یا افسردگی باشد، سردردهای اولیه بیماری مستقلی هستند، علت سردردهای اولیه مستقیما زیاده روی می کند. فعالیت یا مشکلات ساختارهای حساس به درد در ناحیه سر شامل عروق خونی، ماهیچه ها و اعصاب سر و گردن هستند. سردرد اولیه ممکن است به دلیل تغییرات در فعالیت های شیمیایی مغز نیز ایجاد شود.

از شایع ترین انواع سردردهای اولیه می توان به سردردهای میگرنی، سردردهای خوشه ای و سردردهای تنشی اشاره کرد که در این میان میگرن دومین نوع شایع سردرد اولیه است و می تواند کیفیت زندگی فرد را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد. سردردهای میگرنی معمولاً در یک طرف سر هستند و بیشتر در ناحیه جلو یا پهلو ایجاد می‌شوند و باعث درد شدید و ضربان‌دار می‌شوند. این نوع سردرد ممکن است با تاری دید، سبکی سر، حالت تهوع و استفراغ همراه باشد. و اختلالات حسی یا او هاله میگرنی به اختلالات بینایی یا حسی اشاره دارد که کمی قبل از حمله میگرنی رخ می دهد. ممکن است فرد به نور یا صدا نیز حساس شود. افراد برای شناخت علت سردرد ابتدا باید بدانند که چه نوع سردردی دارند، زیرا سردرد انواع مختلفی دارد. انواع مختلفی دارد که هر کدام علت یا علل متفاوتی دارند و طبیعتا درمان آن همیشه یکسان نیست، اما به گفته متخصصان رشته مغز و اعصاب، سردردهای میگرنی ممکن است به طور کامل درمان نشود، اما اصلاح سبک زندگی در درمان میگرن. . بسیار کمک کننده است و ضروری است که بیمار خواب، تغذیه و ورزش و استراحت کافی را در برنامه روزانه خود داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا