سلامت خانواده

عوامل تخریب کننده کبد را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین از ایسکانیوز، کبد بیش از 500 کار مهم را برای بدن انجام می دهد، از سنتز پروتئین گرفته تا متابولیسم چربی. کبد محل واکنش های مختلف بیوشیمیایی و سم زدایی بدن است، ویتامین ها و مواد معدنی در کبد ذخیره می شود. از آنجایی که این اندام برای عملکرد روزانه بدن مهم است، می‌تواند تحت تأثیر بسیاری از فعالیت‌های ما قرار گیرد، بنابراین غذایی که می‌خوریم، چیزهایی که می‌نوشیم، عادت‌هایی که دنبال می‌کنیم، همگی بر سلامت کبد تأثیر می‌گذارند.

سیگار کشیدن
نه تنها سرطان ریه، بلکه سرطان کبد نیز با سیگار کشیدن مرتبط است. مواد شیمیایی سمی موجود در تنباکوی سیگار می تواند باعث التهاب و در نهایت سیروز شود. سیگار تولید سیتوکین ها را افزایش می دهد، مواد شیمیایی که باعث افزایش التهاب و آسیب به کبد می شود.

استرس اکسیداتیو ناشی از دود سیگار بسیار زیاد است و به کبد فشار می آورد تا خون را سم زدایی کند و مواد شیمیایی مضر را در بدن آزاد کند و در نهایت منجر به سرطان کبد شود. سیگار خطر ابتلا به سرطان کبد (نوعی سرطان کبد) را در افراد مبتلا به هپاتیت B و C افزایش می دهد.

وزن بیش از حد
چاقی و اضافه وزن به این معنی است که بافت یا سلول های چربی بیش از حد وجود دارد. اینها پروتئین های سمی را آزاد می کنند که به بافت کبد آسیب می زند. چاقی می تواند به کبد آسیب برساند و حتی منجر به سرطان کبد شود.

سبک زندگی پر استرس
استرس طولانی مدت در طول سال ها می تواند منجر به آسیب کبدی شود. تحقیقات نشان داده است که این اندام با احساس خشم مرتبط است و احساس استرس یا عصبانیت بیش از حد می تواند منجر به آسیب دائمی شود.

مصرف زیاد نمک
مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون می شود، اما نمک نه تنها فشار خون را افزایش می دهد، بلکه می تواند با تجمع مایع در کبد (احتباس آب) و تورم آن باعث بیماری کبد چرب شود. کاهش مصرف نمک فرآوری شده یکی از راه های کاهش مصرف نمک است.

نوشابه
مصرف نوشابه های حاوی قند باعث چاقی می شود و برای سلامت کبد مناسب نیست. افرادی که روزانه چندین لیوان نوشابه می نوشند بیشتر در معرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا