سلامت خانواده

آیا کرونا جدید رسیده است؟ – اخبار آنلاین

به گزارش خبرآنلاین، کارشناسان از گسترش موج آنفولانزا و تکمیل بخش‌های آی‌سی‌یو بیمارستان‌های کشور خبر می‌دهند و برخی پزشکان نیز موج جدید این بیماری را ناشی از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا می‌دانند.

این در حالی است که تقریبا یک ماه پیش خبری مبنی بر شناسایی سویه جدید کووید-19 به نام XEC و انتشار سریع آن در جهان منتشر شد. سویه ای که ابتدا در ایتالیا شناسایی شد و سپس استرالیایی ها افزایش چشمگیر بستری شدن در بیمارستان به ویژه در میان سالمندان را به دلیل این سویه گزارش کردند.

علائم XEC عبارتند از تنگی نفس، تب بالا، بدن درد شدید، سردرد، آبریزش بینی، گلودرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، سرفه مداوم و احساس خستگی و خستگی. درست مانند علائمی که این روزها بسیاری از بیماران از آن شکایت دارند.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت در گفت و گو با همشهری آنلاین درباره اینکه چرا گفته می شود تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا از سایر بیماری های تنفسی بیشتر است، اما بیماران علائمی مشابه سویه جدید ویروس کرونا دارند، به همشهری آنلاین گفت. ، راینوویروس ها، آنفولانزا و حتی ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند مشاهده می شود که افتراق آنها بر اساس علائم بالینی مشکل است. به همین دلیل نمی توان بر اساس علائم بالینی نظر دقیق و قطعی داد.

به گفته جهانپور، بسیاری از ویروس ها علائم مشابهی دارند و به آنها شبه آنفولانزا می گویند. مگر اینکه تشخیص آزمایشگاهی قطعی وجود داشته باشد.

وی تاکید می کند: شواهدی که در حال حاضر داریم این است که تا پایان آذر بر اساس نتایج اعلام شده از سوی آزمایشگاه ملی آنفولانزا و شبکه آزمایشگاهی متصل به آن و همچنین مکانیزم نظارتی در وزارت بهداشت و معاونت بهداشت ، شیوع آنفولانزا با شرایط بستری یا درمان سرپایی آمار بیشتری دارد. اولویت بعدی راینوویروس ها و کووید-19 در مرحله بعدی قرار دارد. بر اساس آمارهای موجود، شیوع کرونا در هفته های گذشته حدود یک سوم آنفولانزای نوع A به ویژه نوع H1N1 بوده است.

آیا تست ها پاسخگو نیستند؟

سخنگوی سابق وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا به روز نبودن آزمایشات در کشور برای سویه های جدید کرونا می تواند یکی از دلایل تشخیص کرونا باشد، اظهار داشت: احتمال این اتفاق وجود دارد و … بستگی به نوع تست داره اما منفی بودن تست لزوما به معنای رد عفونت کووید-19 نیست. از نظر فنی نمی توانم در این مورد نظر دقیقی بدهم زیرا باید مشخص شود که کدام سویه با کدام آزمایش مطابقت ندارد و نتایج منفی کاذب را گزارش می دهد. ما باید بدانیم چه سویه ای وجود دارد و در آزمایشگاه روی آن کار کرده ایم.

احتمال وجود سویه ناشناس در کشور؟

وی درباره اینکه آیا احتمال انتشار و شناسایی نشدن سویه جدیدی از کرونا در دنیا وجود دارد که به ایران رسیده است، توضیح می‌دهد: ممکن است هر گونه جدید و جهش ویروسی در هفته‌ها و ماه‌های اول در دنیا گزارش نشود. زمانی که اولین موارد ویروس کووید-19 تا زمان تشخیص و اعلام رسمی در چین گزارش شد، بین مشاهده اولین موارد و گزارش نهایی حداقل دو تا سه ماه فاصله بود.

چرا علائم کرونا بیشتر است؟

بسیاری از بیماران علائمی مشابه ویروس کرونا را گزارش می‌کنند، از تنگی نفس و سرفه‌های مداوم تا ضعف جسمانی شدید. جهانپور می گوید: این علائم با آنفولانزا فرقی ندارد. همه اینها سندرم هایی شبیه آنفولانزا هستند. حتی اگر کووید باشند، علائم این بیماری با آنفولانزا همپوشانی زیادی دارد و نمی توان بین این علائم بالینی تمایز قائل شد.

اما به گفته این پزشک موضوع بسیار مهم تری وجود دارد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. وی در ادامه توضیح می دهد: نگرانی جدی تر این است که پروتکل خاصی در خصوص واکسیناسیون کرونا نداریم. یعنی بعد از دو مرحله واکسیناسیون (تابستان و پاییز 1400) در کشور شاهد توقف تولید و واردات داخلی واکسن هستیم و هیچکس به این موضوع توجهی نمی کند.

جهانپور ادامه می دهد: در سال 1401 به طور قطع آمار مرگ و میر ناشی از تاخیر در واکسیناسیون کرونا به دلیل سویه های جدید را داشتیم. آمار مرگ و میر در آن سال حاکی از افزایش غیرعادی و غیرعادی بود و این می‌تواند به دلیل همه‌گیری سویه‌های کووید-19 و گذشت یک سال از آخرین باری باشد که حداقل 70 درصد از جمعیت این واکسن را دریافت کرده بودند.

جهانپور با بیان اینکه واکسن سویه های جدید را معرفی نکردیم و این یک نگرانی مهم است، تصریح کرد: واکسن های به روز خارجی را در اختیار مردم به ویژه افراد پرخطر قرار ندادیم. از سوی دیگر از تولید داخلی برای به روز رسانی و تولید واکسن برای سویه های جدید حمایت نکردیم. ما شاهد توقف در زمینه واکسیناسیون علیه کووید-19 هستیم که یک معضل جدی است. امروزه اگر کسی به دلایل مختلف بخواهد علیه کرونا واکسن بزند، هیچ جا در دسترس نیست.

اوضاع در دنیا چگونه است؟

سخنگوی سابق وزارت بهداشت درباره اینکه آیا این وضعیت در کشورهای دیگر وجود دارد یا خیر، می گوید: در کشورهای پیشرفته واکسن های به روز و حتی واکسن های چند سویه تولید شده است. افراد می توانند با هزینه شخصی یا با تجویز پزشک این واکسن ها را تزریق کنند. در کشور باید واکسن‌های به‌روز شده کرونا را وارد یا تولید داخل می‌کردیم و در داروخانه‌ها عرضه و توزیع می‌کردیم تا مردم بتوانند حداقل با هزینه شخصی مانند واکسن آنفلوآنزا خریداری و تزریق کنند. اما این اتفاق نیفتاده است. این موضوع یک عارضه جدی است و هر گونه سویه جدید می تواند باعث نگرانی در مورد وقوع حوادث ناگوار شود.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا