سقط جنین تبدیل به صنعت شده/ انجام سالانه نیم میلیون سقط جنین
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، صدیقه حنطوش زاده; رئیس پژوهشکده سلامت خانواده در نشست خبری کمپین نفس (نجات کودکان از سقط جنین) اظهار کرد: سقط جنین عمدی و بدون دلیل می تواند خشونت و ظلم را در جامعه گسترش دهد و سلامت مادر را به خطر بیندازد. باید بدانیم که نمی توانیم برای زندگی دیگران تصمیم بگیریم. بسیاری از مادرانی که سقط جنین می کنند بعداً پشیمان می شوند. برخی از مادران فکر می کنند که جنین های هشت هفته ای انسان نیستند. در حالی که از نظر علوم فلسفی و دینی، هر موجودی که حیات دارد، حق حیات دارد.
وی در خصوص عوارض سقط جنین افزود: در سقط های القایی با دارو یا وسایل جراحی خطراتی مانند تب، عفونت و خونریزی افزایش می یابد. به ازای هر یک هفته افزایش سن جنین، عوارض سقط 2 تا 3 درصد افزایش می یابد. این خطرات حتی در کمتر از پنج هفته بارداری نیز وجود دارد، اما با افزایش سن بارداری، احتمال عفونت و خونریزی نیز افزایش می یابد.
حنطوش زاده ادامه داد: سقط جنین در آینده می تواند برای مادرانی که قصد باردار شدن مجدد را دارند مشکلاتی مانند چسبندگی رحم و مشکلات رحمی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد از مردم آمریکا غربالگری جنین را انجام نمی دهند، تصریح کرد: بررسی ها در برخی کشورها نشان داده است که انجام ندادن غربالگری منجر به افزایش موارد سندرم داون نمی شود.
در ادامه این نشست سودابه کاظمی; رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان در پاسخ به سوال تسنیم درباره آمار سقط جنین و نحوه استخراج آن گفت: سالانه حدود 500 هزار سقط در کشور رخ می دهد. این آمار به دلیل غیرقانونی بودن بسیاری از موارد دقیق نیست و عمدتا بر اساس مشاوره پزشکان و سوابق سقط جنین مادران به صورت تخمینی است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نظارت بر سقط جنین گفت: نظارت در این زمینه ضعیف است و در حالی که دسترسی به داروهای سقط جنین حتی در بیمارستان ها محدود است، این داروها به راحتی در بازار آزاد یافت می شود. باید از فعالیت افرادی که سقط جنین را ترویج می کنند جلوگیری شود و مشاوره های لازم به خانواده ها ارائه شود. اکثر موارد سقط جنین عمدی در چارچوب ازدواج های شرعی و قانونی اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: در استان گیلان که طبابت می کنم، زاد و ولد بسیار پایین است. بسیاری از زنان به دلایل شغلی یا تحصیلی بارداری خود را به تاخیر می اندازند. در ضمن بارداری در 25 سالگی بسیار راحت تر از 38 سالگی است.
وی افزود: زمانی که فرد در سنین بالا دچار ناباروری شود، درمان آن دشوارتر می شود. تا زمانی که فرد اقدام به بارداری نکند، از ناباروری خود اطلاعی ندارد.
کاظمی یکی از عوارض سقط جنین را برشمرد و گفت: در مورد خانم 37 ساله ای که در بارداری سوم خود سقط جنین کرده بود به دلیل پارگی روده مجبور شدیم 1.5 متر از روده وی را برداریم.
در حال تکمیل…