سلامت خانواده

ضرورت آمادگی در برابر بلایا؛ گام های کلیدی برای کاهش تلفات – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

سلامت جو؛ آرزو دهقانی کارشناس و محقق بعد از دکتری بهداشت در بلایا و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در یادداشتی در خبرگزاری مهر به مناسبت 14 آذرماه زلزله غمگین و غمگین “روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی” نوشت:

سیل و باران های شدید ناشی از تغییرات آب و هوایی باعث غرق شدگی، جراحت، حمله قلبی و بیماری های عفونی می شود. خشکسالی ها و آتش سوزی های مکرر ناشی از تغییرات آب و هوایی منجر به خفگی، سوختگی، بیماری های تنفسی و قلبی عروقی، صدمات و مشکلات سلامت روان می شود.

تغییرات آب و هوایی اثرات قوی تر و طولانی تری بر سلامت روانی، رفاه و اجتماعی افراد دارد. بحران آب و هوا باعث موج های گرما مرگبار، سیل، سوء تغذیه و بیماری های عفونی شده است.

ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی خود و از سوی دیگر به دلیل اینکه جزو کشورهای با درآمد متوسط ​​و در میان کشورهایی با وقوع حوادث و بلایا زیاد است، یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان وقوع حوادث و بلایا را دارد. تلفات در جهان بر اساس گزارش اینفورم، ایران در رده کشورهای پرخطر در رتبه 35 قرار دارد. ایران با امتیاز 7.3 از نظر خطرات و مواجهه با آنها در رتبه 24 جهان قرار دارد. امتیاز مواجهه با حوادث طبیعی 6.7 است و زلزله، طغیان رودخانه ها، خشکسالی و بیماری های همه گیر مهم ترین تهدیدهای کشور هستند.

میزان آسیب پذیری کشور 4.8 و رتبه 60 را در جهان دارد، در حالی که ناتوانی در مقابله با حوادث و بلایا در کشور دارای امتیاز 4.5 و رتبه 82 در جهان است.

سازمان محقق موثر در زلزله

اثرات سوانح و بلایا در بسیاری از موارد منجر به ایجاد شرایط می شود پیچیده و فاجعه آمیز می شود، جدا از بزرگی و شدت حوادث، بخشی از تأثیرات آن ناشی از نوع سازماندهی، مدیریت و عملکرد جوامع است.. بر اساس ماده 14 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور (مصوب 1397)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ مدیریت مخاطرات و اورژانس های بخش بهداشت و درمان در حوادث غیر مترقبه کشور با هدف کاهش مرگ و میر و بیماری ها، ناتوانی ها و عوارض و تضمین ثبات عملکرد بخش بهداشت و درمان در زمان حوادث و سیاسی. مربوط به بازسازی و مقاومت او مسئول ساختن نظام سلامت است. ساختار نظام سلامت ایران از نظر اداره بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط یک وزارتخانه متمرکز و منحصر به فرد است و دارای اجزای مختلف ارائه خدمات در سطوح مختلف ملی، منطقه ای و محلی است.

ارائه خدمات بهداشتی و درمانی یکی از شاخه های اصلی مدیریت بحران است

در حوادث و بلایا اقداماتی مانند امداد و نجات، ارائه خدمات بهداشتی در بخش های پیش بیمارستانی، بیمارستانی و بیماری ضروری است. بیماری های واگیر و غیر واگیر، بهداشت محیط، سلامت خانواده و جمعیت، تغذیه، حمایت های روانی اجتماعی، آموزش بهداشت، خدمات آزمایشگاهی، تامین دارو در کوتاه ترین زمان ممکن، بنابراین همیشه کارشناسان، متخصصان، ارائه دهندگان خدمات و مدیران حوزه مدیریت بحران باید آمادگی کامل برای پاسخگویی به این مخاطرات را داشته باشند.

مشکلات زیادی در جامعه وجود دارد. مردم همیشه زندگی عادی دارند، اما وقتی اتفاقات غیرمنتظره ای رخ می دهد، شرایط زندگی به شدت تغییر می کند و مردم ناگهان متوجه می شوند که زندگی آنها چقدر می تواند شکننده باشد. اقداماتی که افراد قبل از وقوع حادثه یا بحران انجام می‌دهند، می‌تواند تفاوت قابل توجهی در توانایی آنها برای مقابله و محافظت از اعضای خانواده در برابر آسیب‌های قابل اجتناب ایجاد کند..

اولین قدم برای آمادگی برای هر بحرانی، شناسایی خطراتی است که جامعه را تهدید می کند. آیا جامعه مستعد طوفان های زمستانی، گردبادها، زلزله ها و غیره است؟باید نقشه ریسک محلی، منطقه ای و ملی تهیه شود تا تهدیدات جامعه مشخص شود. این نقشه خطر علاوه بر ارتقای آگاهی و آمادگی عمومی، باید راهکارهای عملیاتی مانند عدم خرید خانه در مناطق مستعد سیل و طوفان را نیز ارائه دهد..

زلزله چگونه رخ می دهد؟ - دوران ترک

مردم باید هوشیار باشند

گام بعدی آگاهی عموم مردم از پیام های هشدار دهنده شهری و مدیران بحران است. گاهی این پیام ها در جهت پناه گرفتن است و گاهی تخلیه خانه یا حتی شهر محل سکونت، بنابراین خانواده ها باید خود را قبل از وقوع حادثه یا فاجعه آماده کنند، زیرا وقتی تخلیه خانه فرا می رسد ممکن است خیلی دیر شده باشد. برای جمع آوری حتی اولیه ترین مایحتاج. بوده است لذا شهروندان باید لوازم مورد نیاز را تهیه و در دسترس قرار دهند تا در صورت نیاز به تخلیه منزل، این امر در اسرع وقت انجام شود. دوره های تخلیه می تواند برای ساعت ها، روزها یا حتی بیشتر پس از یک فاجعه بزرگ ادامه یابد. در طول بخشی یا تمام این مدت، شهروندان ممکن است مسئول تهیه غذا، پوشاک و سایر لوازم اضطراری خود باشند.

همچنین اعضای خانواده نزدیک‌ترین ایستگاه امن نزدیک محل سکونت خود را که توسط مدیریت بحران شهرداری ارائه می‌شود شناسایی کرده و مسیرهای دسترسی به آن را بشناسند و پس از وقوع حادثه یا بحران همه در آنجا پناه بگیرند.. از آنجایی که هر یک از اعضای یک خانواده در زمان وقوع حوادث و بلایا از خانه تا مدرسه و محل کار در یک مکان هستند، بنابراین همه شهروندان باید آموزش های آمادگی در برابر بلایا را ببینند. والدین باید فرزندان خود را آماده کنند و با هم برای بلایا آماده شوند، کیسه نجات تهیه کنند، پناه بگیرند و غیرهبرای تمرین شهروندان باید مسئول آمادگی خود باشند.

یک کیسه نجات در خانه خود داشته باشید

کیت بقا باید حاوی مواد غذایی فاسد نشدنی، آب، چراغ قوه، رادیو با باتری، باتری اضافی، شمع، برق کمکی، پتو، جعبه کمک های اولیه، دارو، ژنراتور و پول باشد. این کیف باید در خانه، ماشین و محل کار وجود داشته باشد. اعضای خانواده باید یاد بگیرند که چگونه برق و گاز خانه را در صورت نیاز قطع کنند.

۸ چیزی که باید در کیف امداد و نجات زلزله داشته باشید • دیجی کالا مگ

هر یک از اعضای خانواده باید نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی را بدانند. آتش نشانی محلی می تواند استفاده صحیح از کپسول های آتش نشانی را آموزش دهد. محل قرارگیری کپسول آتش نشانی باید به تمام ساکنان خانه نشان داده شود. آلارم دود باید در تمام اتاق های خانه به خصوص نزدیک اتاق خواب ها نصب شود. هر خانواده باید ماهی یک بار ردیاب را آزمایش کند و حداقل یک یا دو بار در سال باتری را تعویض کند.

همه اعضای خانواده، به ویژه کودکان، باید یاد بگیرند که چگونه با شماره های اضطراری تماس بگیرند و چگونه کمک بخواهند. دانستن نحوه ارائه کمک های اولیه و CPR در صورت لزوم اقدام فوری می تواند به نجات جان افراد کمک کند. پس همه ما باید یاد بگیریم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا