علت چاقی پس از کاهش وزن کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ محققان کشف کرده اند که مولکول های RNA ممکن است باعث افزایش وزن پس از رژیم غذایی شوند.
محققان دریافتهاند که ژنها و عوامل ژنتیکی بر متابولیسم بدن تأثیر میگذارند و به همین دلیل است که فردی با رژیم غذایی خاص چاق میشود و فرد دیگری با همان رژیم وزن متعادلی دارد.
طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه چاقی می تواند عامل ارثی داشته باشد. به همین دلیل برخی افراد پس از یک دوره رژیم لاغری دوباره با اضافه وزن مواجه می شوند و طبق تحقیقات بیش از 40 درصد افراد پس از گذراندن یک دوره رژیم لاغری و رسیدن به وزن مطلوب، دوباره با اضافه وزن مواجه می شوند.
دانشمندان موسسه فدرال فناوری زوریخ در سوئیس دریافتهاند که تغییرات در عملکرد مولکولهای RNA ممکن است دلیل بازگشت سریع وزن قبلی پس از کاهش وزن باشد.
به گفته محققان، نداشتن اراده کافی همیشه دلیل اضافه وزن نیست. در عوض، توانایی ذخیره چربی به عنوان دلیلی برای افزایش وزن ممکن است به ویژگی های بیولوژیکی بدن فرد بستگی داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این ویژگی ها، تیم تحقیقاتی نمونه های بافت چربی جمع آوری شده از 20 فرد چاق را بلافاصله قبل از جراحی چاقی تجزیه و تحلیل کردند. تجزیه و تحلیل دو سال بعد، زمانی که شرکت کنندگان حداقل یک چهارم وزن اولیه خود را از دست داده بودند، تکرار شد.
محققان نوعی مولکول ژنتیکی به نام RNA را بررسی کردند که پروتئینها را در سلولهای چربی کد میکند. آنها دریافتند که افراد چاق سطوح بالاتری از مولکول RNA را در مقایسه با افراد با وزن سالم دارند و این تفاوت ها دو سال پس از کاهش وزن همچنان ادامه دارد.
به گفته نویسندگان مطالعه، چنین تغییراتی در RNA ممکن است نحوه ذخیره و سوزاندن چربی را مختل کند و خطر افزایش وزن در آینده را افزایش دهد.
برای اینکه بفهمند آیا این تغییرات RNA می تواند دوباره باعث افزایش وزن شود، محققان آزمایشی را روی موش های اصلاح شده ژنتیکی انجام دادند. آنها تأیید کردند که چنین تبدیل های RNA نه تنها منجر به بازگشت سریع وزن اضافی می شود. بلکه سلول های چربی را وادار می کند تا چربی و قند بیشتری جذب کنند.
به گفته دانشمندان، احتمالاً می توان این یافته ها را از موش به انسان تعمیم داد. نویسندگان این مطالعه اظهار داشتند که داروهای اپی ژنتیکی که در سطح DNA و RNA کار می کنند به عادی سازی عملکرد سلول های چربی کمک می کنند.
نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین