پیشگیری از سرطان روده بزرگ با میوه و سبزیجات – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو به نقل از سلامتی به گفته انجمن سرطان آمریکا، حدود 20 درصد از سرطان های تشخیص داده شده روده بزرگ در افراد 54 ساله و جوان تر رخ می دهد که تقریباً دو برابر میزانی است که سه دهه پیش مشاهده شده بود.
اما یک مطالعه جدید از دانشگاه فلاندر در بریتانیا، نشان می دهد که اگر افراد مصرف فیبر خود را افزایش دهند و غذاهای سالم بیشتری مصرف کنند، می توانند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
“یوهانس ملاکو“، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست پژوهشکده تغذیه در بهداشت و درمان فلاندراو گفت: “ما ارتباط مستقیمی بین انتخاب های غذایی نامناسب و سرطان های دستگاه گوارش یافته ایم.”
ملاکو وی در ادامه افزود: “مهم تر بیش از همه، ما دریافتیم که خوردن یک رژیم غذایی غنی از چربیهای سالم و سبزیجات در حالی که مصرف قند و الکل را محدود میکند، میتواند به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سایر سرطانها را کاهش دهد.
بر اساس نتایج اخیرا منتشر شده، افرادی که بیشترین مقدار فیبر و اسیدهای چرب غیراشباع را مصرف می کنند، 15 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
ملاکو او گفت: «ما به طور قابل توجهی متوجه این غذاها شدیم فیبر بالا مانند میوه ها و سبزیجات، باکتری های سالم روده را ترویج می کنند که می توانند التهاب را کاهش دهند. تاکید بر فیبر و چربی های سالم باید بخشی جدایی ناپذیر از رژیم غذایی همه باشد.
بررسی شواهد قبلی نشان داد که افزایش 14 درصدی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با الگوی غذایی ناسالم مصرف بیشتر گوشت قرمز و فرآوری شده، الکل، کربوهیدرات های تصفیه شده و نوشیدنی های شیرین مرتبط است.
همین مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف بیشتر میوه ها، غلات کامل، حبوبات، سبزیجات، شیر و سایر محصولات لبنی تا 17 درصد کاهش می یابد.
محققان افزودند که برای بررسی کامل تاثیر رژیم غذایی بر سرطان روده بزرگ به آزمایشات بالینی بیشتری نیاز است.
محققان خاطرنشان کردند که سرطان های دستگاه گوارش – مری، معده، پانکراس، روده کوچک، روده بزرگ، راست روده و مقعد – مسئول 1 مورد از 4 مورد سرطان و 1 از 3 مرگ ناشی از سرطان در سراسر جهان است.
ملاکو وی افزود: با افزایش روزافزون سرطان های دستگاه گوارش مانند سرطان روده بزرگ در سطح جهان و در افراد زیر 50 سال زمان آن فرا رسیده است که برای حفظ سلامت گوارشی افراد اقدام شود.