سلامت خانواده

تاثیر دارو در کاهش وزن چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، محمد هاشمی، دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران با اشاره به تاثیر داروهای لاغری بر چاقی افراد، گفت: داروهای لاغری و داروهای بازار چاقی از نظر سلامت و اثربخشی به سه دسته تقسیم می شوند. دسته اول داروهایی هستند که سالم هستند اما اثر چندانی ندارند، دسته دوم داروهایی هستند که سالم هستند و اثر دارند و دسته سوم داروهایی هستند که سالم نیستند، اما می توانند اثر داشته باشند.

وی ادامه داد: دسته اول این داروها داروهایی هستند که از آنها به عنوان دارو یاد نمی شود. اینها مکمل هایی به نام داروهای گیاهی یا طبیعی، جلبک ها و غیره هستند که بدون نسخه در داروخانه ها در دسترس هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ این کارشناس بهداشت عمومی افزود: این مکمل ها اثرات بسیار کمی دارند و نمی توانند نیاز فرد به کاهش وزن را جبران کنند اما در برخی موارد می توانند به کاهش وزن افراد کمک کنند. با این حال، به دلیل قیمت بالای این گزینه ها، ممکن است استفاده از آنها برای همه مقرون به صرفه نباشد.

هاشمی تاکید کرد: نباید فراموش کرد که این داروها به تنهایی قادر به کاهش وزن فرد نیستند و فرد را از اصلاح سبک زندگی و الگوی غذایی معاف نمی کنند.

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران تصریح کرد: دسته دوم داروهایی هستند که دارای مجوز مراکز دانشگاهی هستند، آن ها هم موثر هستند. این داروها که نسل های جدید آن اخیراً به صورت غیرقانونی وارد کشور شده و معمولاً با مکانیسم کاهش اشتهای فرد در اختیار مردم قرار می گیرد که باعث کاهش وزن می شود.

وی تصریح کرد: هر فردی بنا به تشخیص خود مجاز به مصرف این داروها نیست. این تنها به عهده پزشک است که تصمیم بگیرد آیا فرد باید دارو مصرف کند یا خیر. علاوه بر این باید بدانیم که کاهش اشتها به تنهایی عاملی برای کاهش وزن سالم و پایدار نیست، زیرا ممکن است اشتهای فرد کم شود. او به دلیل عدم آگاهی از نیازهای بدن، مواد لازم را در برنامه غذایی روزانه خود قرار نداده است. این کمبودها می تواند درجاتی از سوءتغذیه ایجاد کند، در حالی که کم خوردن پس از قطع دارو باعث افزایش وزن فرد می شود.

هاشمی ادامه داد: دسته سوم داروهایی هستند که مجوز مصرف ندارند. این داروها معمولاً توسط مراجع غیرقانونی عرضه می شوند. فضای مجازی، شبکه های ماهواره ای و داروخانه ها عمده ترین مراکز عرضه کننده این داروهای غیرقانونی هستند.

مدیر عامل پژوهشکده غدد و متابولیسم گفت: این داروها می توانند حاوی مواد مخدر یا ترکیبات هورمونی باشند که با آسیب رساندن به سلامت فرد باعث کاهش وزن می شوند. این تهدید سلامتی می تواند عوارض جانبی پایدار و جبران ناپذیری داشته باشد.

وی افزود: دارو اساساً فرآورده ای نیست که انسان به تنهایی تهیه کند. دارو باید با توجه به وضعیت بیمار توسط پزشک تهیه شود و باید از داروخانه تهیه شود. اگر محصولی خارج از این شرایط باشد غیرقانونی است و به همین دلایل تبلیغات دارو در دنیا غیرقانونی می شود.

دبیر اجرایی نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران ادامه داد: در خصوص داروهای جدیدی که دارای مجوز دانشگاهی هستند، اما در بازار دارویی ایران موجود نیستند، باید بدانیم که این داروها شرایط انتقال خاصی دارند. برای انتقال این داروها باید زنجیره سرد رعایت شود، زیرا داروها از مراکز رسمی عرضه نمی‌شوند، هم از نظر رعایت زنجیره سرد و هم از نظر اصالت دارو جای سوال دارند، بنابراین توصیه نمی‌شود. مردم با هر نسخه ای از این داروها استفاده کنند.

هاشمی بیان کرد: اگرچه برخی داروها می توانند در کاهش وزن تاثیر داشته باشند، اما حتی داروهای جدید نیز تاثیرات قابل توجهی دارند، اما فرد را از رعایت رژیم غذایی صحیح معاف نمی کند و پس از مصرف دارو، فرد باید اصول تغذیه صحیح را برای سلامتی خود رعایت کند. کاهش وزن به شکل ایمن نگه داشتن

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا