رابطه مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده با چاقی شکم و ران – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو به نقل از مدیسون نت، دکتر «زهرا آکایادر یک جمعیت بزرگسال در معرض خطر اما بدون آرتروز زانو یا لگن، مصرف غذاهای فوق پردازش مربوط به افزایش چربی در عضلات ران است.
غذاهای فوق پردازش آنها بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده تهیه می شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده ای از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر و جذاب تر کنند.
این نوع غذاها شامل محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین و محصولات آماده یا آماده برای گرم کردن است.
به گفته محققان، مدت هاست که مشخص شده است که سلامت عضلات ران در ایجاد آرتروز در زانو نقش دارد. تجمع چربی در قسمت داخلی ران با احتمال بیشتر آرتریت زانو مرتبط است.
با توجه به آکایاکاهش بالقوه عضلات ران با شروع و پیشرفت استئوآرتریت زانو گنجانده شده است. در تصاویر MRI این کاهش به صورت مشاهده می شود انحطاط ماهیچه های چرب در نظر گرفته می شوند، جایی که وریدهای چربی جایگزین فیبرهای عضلانی می شوند.
تیم تحقیقاتی از تصویربرداری پزشکی برای اندازه گیری سطح چربی در ران 666 نفر استفاده کرد. شرکت کنندگان به طور متوسط 60 سال سن داشتند و تشخیص داده شد استئوآرتریت نبودند
به طور متوسط، حدود 40 درصد از رژیم غذایی شرکت کنندگان از بسیاری از غذاها تامین می شد پردازش تشکیل شده بود
محققان دریافتند که با افزایش مصرف مواد غذایی فوق پردازش همچنین میزان چربی عضلات ران نیز افزایش می یابد.
این رابطه صرف نظر از اینکه فرد چاق بوده، چه مقدار کالری در روز مصرف کرده است می انجام شده و میزان ورزش می آنجا بوده است
آکایا اشاره کرد: “استئوآرتریت این یک مسئله بهداشتی جهانی و پرهزینه است. این بزرگترین کمک کننده در هزینه های مراقبت های بهداشتی غیر سرطانی در سراسر جهان است.”
تیم او گفت که تغییر سبک زندگی، از جمله کاهش مصرف غذاهای فوق پردازش می تواند به پیشگیری از این بیماری ناتوان کننده کمک کند.