سلامت خانواده

نگاهی به بودجه سلامت در سال 1404 – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، وزارت بهداشت با توجه به مسئولیت ها و ماموریت های خود همواره نیازمند منابع اعتباری است که در صورت عدم تامین به موقع آن می تواند به سلامت مردم آسیب برساند. بنابراین یکی از موضوعات مهم در لایحه بودجه که هر ساله از سوی دولت به مجلس ارائه می شود، بحث بودجه سلامت است.

متأسفانه در سال های گذشته وضعیت حوزه سلامت کشور خوب نبوده و شاید یکی از دلایل آن مشکلات بودجه ای بوده که دست و پای وزارت بهداشت را برای ارتقای حوزه سلامت بسته است. در این میان محدودیت بودجه ای دولت در اجرای برنامه های سلامت نیز بی تاثیر نبوده است. از سوی دیگر روند صعودی نرخ تورم، نوسانات ارزی و… نیز دلیلی شده است تا شاهد بی نظمی در حوزه سلامت باشیم.

این در حالی است که حذف ارز 4200 تومانی دارو و تغییر وضعیت ارز ترجیحی از 28500 به 38500 و سایر احتمالاتی که مطرح می شود، باعث ایجاد بلاتکلیفی برای اجرای برنامه های سلامت در سال آینده شد. این در حالی است که کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به عنوان مدافع برنامه های سلامت در شورای اسلامی همواره تلاش کرده منابع اعتباری و بودجه ای مورد نیاز وزارت بهداشت را از طرق مختلف تامین و تصویب کند.

سیدجلیل میرمحمدی میبدی عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه 1404 مصوبات بسیار خوبی در حوزه سلامت تصویب کرده است، گفت: طبق یکی از مصوبات دولت موظف شد فروش 80 حمت از فروش سهام شرکت های دولتی. به پرداخت مطالبات دانشگاه های علوم پزشکی اختصاص دهد و حداکثر تا مهرماه این تکلیف مشخص شود و این مبلغ از طریق فروش سهام از طریق سازمان خصوصی سازی در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.

وی افزود: این حکم برای اولین بار توسط مجلس در لایحه بودجه پیش بینی شده بود و در گذشته چنین مصوبه ای نداشتیم و باعث می شود بخش قابل توجهی از بدهی بیمارستان ها به ویژه بیمارستان های دولتی و علوم پزشکی باشد. تسویه و پرداخت شود و کمیت و کیفیت ارائه خدمات در حوزه درمان به ویژه برای بیماران نیازمند بهبود یابد.

میرمحمدی ادامه داد: مجلس همانند سال های گذشته در لایحه بودجه 1404 اعتباراتی را برای پرداخت بخشی از هزینه های بیماران صعب العلاج و خاص پیش بینی کرده است و صندوق بیماران خاص و صعب العلاج نیز می تواند از طریق بیمه سلامت به بیماران با قدرت و توان خدمات ارائه کند. و تامین اجتماعی کند

وی با اشاره به پایداری سهم سلامت یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه 1404 افزود: بر اساس مصوبه مجلس مقرر شد یک درصد مالیات بر ارزش افزوده مستقیماً از خزانه به حساب دولت واریز شود. وزارت بهداشت

میرمحمدی با اشاره به اختصاص 11 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای دارو و کالاهای اساسی در لایحه بودجه سال 1404 ادامه داد: اصرار داشتیم از این مبلغ 3.5 میلیارد یورو برای دارو در نظر گرفته شود اما در نهایت اجازه مدیریت اعتبارات را پیدا کردیم. در آن را به دولت دادیم.

وی با اشاره به مصوبه دیگر مجلس مبنی بر الزام سازمان غذا و دارو به ایجاد انبار 6 ماهه دارو و ملزومات ضروری پزشکی بر اساس فهرست مصوب وزارت بهداشت، گفت: این حکم در لایحه بودجه 1404 درج شد. برای اولین بار و سازمان برنامه و بودجه نیز موظف شد اعتبارات لازم را به دلیل نوسانات ارزی در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا