پیشگیری 80 درصدی از حملات بیماری ام اس با دارو
مسعود اعتمادی فر در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به داروهای مصرفی برای بیماری ام اس اظهار کرد: داروهایی که برای این بیماران تجویز می شود باید به گونه ای باشد که حملات بیماری را کاهش داده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.
وی افزود: حدود 21 داروی مربوط به ام اس در حال حاضر موجود است و این داروها می توانند از بروز حملات بیماری بکاهند، اما تاکنون به طور قطعی ثابت نشده است که هیچ یک از این داروها از پیشرفت بیماری جلوگیری نمی کند. کند
این جراح مغز و اعصاب با بیان اینکه با مصرف برخی داروها ممکن است بیمار تا سال ها دچار حملات ام اس نشود و بیماری وی پیشرفت نکند، تصریح کرد: انتخاب دارو برای بیماران ام اس بر اساس نوع بیماری و صلاحدید پزشک است.
اعتمادی فر با بیان اینکه داروهایی وجود دارد که می تواند 70 تا 80 درصد از حملات ام اس جلوگیری کند، ادامه داد: داروهای موجود می تواند تا 40 درصد از پیشرفت ام اس جلوگیری کند اما دارویی که بتواند بیماری ام اس را 100 درصد کنترل کند هنوز کشف و تولید نشده است.
وی بیان کرد: برخلاف دو دهه قبل که بیماران ام اس از بچه دار شدن و بارداری منع می شدند، اکنون این بیماران اجازه باردار شدن دارند و حتی در دوران بارداری ممکن است پیشرفت و عود حملات ام اس در مادر کاهش یابد و سه تا شش ماه های بعد از بارداری بسیار مهم است، زیرا ممکن است تعداد حملات بیماری در این دوره افزایش یابد.
این فوق تخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه بچه دار شدن و بارداری برای مبتلایان به ام اس بلامانع است، افزود: معمولا برای بیماران ام اسی که قادر به بچه دار شدن هستند توصیه می شود. بیش از یک یا دو فرزند نداشته باشید، زیرا خطر حملات در دوران بارداری یا بعد از آن وجود دارد و ممکن است بیمار دچار عوارض شود.