سلامت خانواده

وبلاگ نویسان مواد غذایی با سلامت مردم بازی می کنند. ثروت ما به بیماری شما بستگی دارد – خبرگزاری مهر ایران و جهان

احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برو وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تغییر عادات غذایی مردم از غذاهای سنتی به فست فودها به دلیل زندگی شهری نسبت به خطرات مصرف این نوع غذاها هشدار داد.

وی تاکید کرد: فست فودها به دلیل داشتن چربی زیاد، فیبر کم و استفاده از روغن هایی که متاسفانه گاهی چندین بار در تهیه غذا استفاده می شود برای سلامتی بسیار خطرناک است. این نوع غذاها خطر چاقی را افزایش می دهند که مادر همه بیماری هاست. همچنین احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و سرطان ها به دلیل استفاده از روغن های مایع که در معرض حرارت زیاد قرار می گیرند و رادیکال های آزاد تولید می کنند، افزایش می یابد. وجود این مواد مضر در فست فودها سلامت مردم را به شدت تهدید می کند و خواستار توجه بیشتر مردم به انتخاب غذاهای سالم و پرهیز از این نوع غذاها شد.

مضرات استفاده از روغن و پنیر در فست فودها

اسماعیل زاده اثرات منفی مصرف روغن و پنیرهای مصرفی در فست فودها را تشریح کرد.

وی گفت: مصرف زیاد روغن و پنیرهای صنعتی در فست فودها اثرات جدی بر سلامتی دارد. مقدار زیادی روغن کالری بسیار بالایی دارد. به طوری که هر گرم از آن کالری زیادی به بدن منتقل می کند. همچنین پنیرهای مورد استفاده در صنایع فست فود به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع زیاد می توانند سطح کلسترول خون را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری ها و سکته های قلبی را افزایش دهند. روغن های مورد استفاده در تهیه فست فود معمولاً چندین بار حرارت داده می شوند. فرآیند سرخ کردن عمیق و نوع بافت فست فود باعث می شود این غذاها روغن زیادی جذب کنند. این مشکل باعث می شود کالری های زیادی در این غذاها پنهان شود. علاوه بر این، افزودنی ها، رنگ ها و مقدار زیادی نمک به کار رفته در تهیه این غذاها خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سکته، فشار خون و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر این غذاها بر چاقی گفت: این غذاها خود باعث چاقی می شوند و در نتیجه خطر ابتلا به سایر بیماری های غیرواگیر در افراد افزایش می یابد.

هشدار درباره مضرات مصرف فست فود در دوران نوجوانی

این مسئول نسبت به عواقب منفی مصرف فست فود در سنین نوجوانی هشدار داد و تصریح کرد: مصرف این غذاها در این دوران می تواند اثرات مضری بر سلامت نوجوانان داشته باشد و یکی از عوامل اصلی اضافه وزن و چاقی در این گروه سنی محسوب می شود. یکی از مشکلات جدی کشور افزایش اضافه وزن و چاقی در سنین نوجوانی است که متاسفانه باعث بلوغ زودرس می شود. این به نوبه خود می تواند رشد قد کودکان را مختل کند. یکی از دلایل اصلی این مشکل روی آوردن نوجوانان به فست فود و غذاهای کم تحرک است که در این گروه سنی بسیار رایج شده است.

وی افزود: مصرف فست فود نه تنها باعث افزایش وزن و چاقی می شود، بلکه خطر ابتلا به بیماری های مزمن را در سال های آینده برای نوجوانان به همراه دارد. علاوه بر این، مصرف این نوع غذاها باعث می شود که نوجوانان از دریافت مواد مغذی ضروری که برای رشد و تکامل آنها ضروری است غافل شوند. فست فودها آنها را پر می کنند و دیگر سراغ غذاهای سالم و مغذی نمی روند، مانند غذاهایی که حاوی کلسیم، ویتامین D، مواد معدنی و پروتئین کافی هستند.

اسماعیل زاده همچنین به نقش مضر نوشابه ها در کنار مصرف فست فود اشاره کرد و گفت: بسیاری از نوجوانان نوشابه را همراه با این غذاها مصرف می کنند و این نوشابه ها به دلیل داشتن قند ساده زیاد باعث تشدید چاقی می شوند. علاوه بر این، نوشابه ها ادرار را اسیدی کرده و باعث دفع املاح به ویژه کلسیم می شوند که به رشد قدی نوجوانان آسیب جدی می زند. مصرف فست فودها و نوشابه ها در سنین نوجوانی نه تنها مانعی برای رشد و سلامت مناسب کودکان ایجاد می کند، بلکه عواقب جبران ناپذیری برای آینده آن ها دارد.

مصرف مداوم فست فودها و خطر ابتلا به بیماری ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نسبت به تأثیر مصرف مداوم فست فودها بر سلامت بدن هشدار داد و اظهار داشت: مصرف مداوم این فست فودها می تواند منجر به بروز بسیاری از بیماری ها شود. توصیه ما این است که مردم مصرف فست فود را به حداقل برسانند. یعنی کمتر از یک بار در ماه. مثلا مصرف فست فود هر 45 تا 60 روز یک بار مشکلی ایجاد نمی کند اما زمانی مشکل ساز می شود که افراد هفته ای دو تا سه بار از این غذاها استفاده کنند. مصرف مداوم فست فودها به ویژه در دوران نوجوانی خطر بلوغ زودرس را افزایش می دهد و همچنین می تواند در سال های آینده منجر به اضافه وزن، چاقی، کوتاهی قد و حتی خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان های گوارشی شود. بنابراین نوجوانانی که شروع به مصرف این غذاها می کنند باید سعی کنند مصرف خود را کاهش دهند. اگر افراد فست فود مصرف می کنند، بهتر است از انواع سالم تری مانند غذاها استفاده کنند کباب و از انواعی که در روغن غوطه ور شده و سرخ شده پرهیز کنید.

وبلاگ نویسان مواد غذایی با سلامت مردم بازی می کنند. ثروت ما به بیماری شما بستگی دارد

به تبلیغات مواد غذایی وبلاگ نویسان به فضای مجازی اعتماد نکنید

وی با تاکید بر اهمیت دریافت اطلاعات صحیح در حوزه تغذیه و سلامت گفت: مطالبی که در فضای مجازی تبلیغ می شود عمدتا با هدف تجاری سازی و سود مالی منتشر می شود و بسیاری از آنها فاقد مبنای علمی هستند. از مردم عزیز تقاضا دارم کلیه اطلاعات مربوط به تغذیه مناسب، مصرف مکمل ها یا داروها را فقط از منابع معتبر علمی مانند وزارت بهداشت و نه از آگهی های منتشر شده توسط وبلاگ نویسان در فضای مجازی منتشر شده است، اعتماد نکنید.

اسماعیل زاده با اشاره به مضرات برخی از این تبلیغات افزود: بارها دیده شده که داروها و مکمل های فروخته شده توسط وبلاگ نویسان آنها تبلیغ می شوند، حاوی مواد ناسالم و حتی اعتیادآور هستند. همچنین غذاهایی که این افراد تبلیغ می کنند گاهی از نظر تغذیه سالم نیستند و برای سلامتی انسان بسیار مضر هستند. یکی از دسته بندی های غذایی مضری که در این تبلیغات به چشم می خورد فست فودها هستند. این غذاها به دلیل استفاده زیاد از روغن لذیذ به نظر می رسند اما باید به قیمتی که برای این لذیذ پرداخت می شود توجه کنید. مصرف مداوم فست فودها به سلامت بدن آسیب می زند و بهتر است برای حفظ سلامتی و جلوگیری از آسیب به بدن، مصرف این نوع غذاها را کاهش دهید.

وبلاگ نویسان آنها متخصص تغذیه نیستند و تبلیغات آنها توسط ما تایید نمی شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که در فضای مجازی غذا را تبلیغ می کنند سواد تغذیه ای دارند یا خیر، تصریح کرد: افرادی که وبلاگ نویس هستند و اکنون یا غذا وبلاگ نویس هستند یا غذاهای متعددی را تبلیغ می کنند، آنها مطمئناً متخصص تغذیه نیستند. متخصص تغذیه نمی تواند غذاهای ناسالم را به مردم تبلیغ کند. بنابراین این افراد در واقع افراد عادی هستند که به دلیل بحث های پشت صحنه و قراردادهایی که با این شرکت ها می بندند، اکنون از شهرت خود برای دیده شدن و تبلیغ غذای خود استفاده می کنند. آنها برای به دست آوردن منابع مالی و ایجاد فروش بیشتر برای صاحبان آن کالاها کار می کنند. محصولاتی که این افراد تبلیغ می کنند و چیزهایی که می گویند لزوما بر اساس شواهد علمی نیست. اکثر این افراد افراد علمی نیستند و تبلیغات آنها مورد تایید وزارت بهداشت نیست.

هشدار مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره رژیم های غذایی نامناسب

اسماعیل زاده درباره انتخاب رژیم های غذایی مناسب هشدار داد و تاکید کرد: به هر رژیمی نمی توان اعتماد کرد. در فضای مجازی تبلیغات گسترده ای درباره رژیم های غذایی مختلف از جمله رژیم های چاقی و لاغری منتشر می شود که بسیاری از آنها برای سلامتی مضر هستند. رژیم های غذایی مانند رژیم های پر پروتئین، کتوژنیک و جشن گرفتن در میان رژیم های غذایی ما برای سلامتی توصیه نمی کنیم. افراد برای دریافت رژیم غذایی مناسب با توجه به شرایط بیماری خود مانند اضافه وزن، لاغری، دیابت یا بیماری های کلیوی باید به متخصصان و متخصصان تغذیه مراجعه کنند. خوشبختانه امروزه تعداد متخصصان تغذیه در کشور کم نیست و مردم می توانند تحت نظر آنها رژیم غذایی سالم دریافت کنند.

وی تصریح کرد: اگر افرادی که در زمینه تغذیه تحصیلات لازم را نداشته باشند، رژیم غذایی تجویز کنند، حتی اگر منجر به کاهش وزن شود، اثرات جبران ناپذیری بر سلامت فرد خواهند داشت. کاهش وزن از طریق رژیم های غذایی نامناسب معمولاً پایدار نیست و پس از مدتی برمی گردد، در حالی که این روند می تواند آسیب جدی به سلامت افراد وارد کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا