بهداشت و درمان

با افزایش سن بارداری، احتمال وقوع سقط‌جنین افزایش می‌یابد

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر صفیه عاشوری مقدم، اورژانس کشور و متخصص زنان و زایمان در برنامه «گفتگوی علمی» با موضوع سقط های مکرر و علل و عوامل آن شرکت کرد. عوارض را بیان کرد و گفت: متأسفانه سن باروری در کشور افزایش یافته است و دختران دیر ازدواج می کنند و بعد از ازدواج نیز بارداری خود را به تعویق می اندازند و اقدام به بارداری می کنند. سن 35 سال به بالا و بارداری در سن 35 و 40 سالگی احتمال سقط جنین را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه طبق آمار 20 درصد بارداری ها منجر به سقط جنین می شود، گفت: افزایش سن والدین یکی از عوامل افزایش خطر سقط جنین است و درصد سقط جنین در سنین 40 سالگی 50 تا 50 سال است.

عاشوری مقدم تصریح کرد: آلودگی، سبک زندگی، اختلالات ژنتیکی جنین، برخی بیماری های خودایمنی مانند لوپوس، مشکلات تیروئید، برخی عفونت ها، برخی عادات بد مانند مصرف سیگار و الکل، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد کافئین نیز از عوامل موثری هستند که باعث افزایش احتمال سقط جنین را افزایش می دهد

یکی از اعضای هیات علمی اورژانس کشور و یک جراح زنان در تعریف سقط جنین اظهار داشت: زمانی که بارداری به هر دلیلی قبل از رسیدن جنین به مرحله زنده ماندن (قبل از هفته بیستم و رسیدن جنین به حدود 500 گرم) به پایان می رسد. ، این بارداری سقط جنین محسوب می شود. است

عاشوری مقدم گفت: مصرف غذاهای سالم، متنوع و کافی، رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات، غلات، روغن نباتی مناسب و ماهی می تواند خطر سقط جنین را کاهش دهد.

وی بیان کرد: تهدید به سقط که در واقع لکه بینی لانه گزینی است و اگر خونریزی بیشتر و دردناک باشد، سقط جنین اجتناب ناپذیر است و بخشی از محصولات بارداری و جنین خارج می شود که همان سقط ناقص و سقط فراموش شده است. چیزی است که مادر ممکن است با آن روبرو شود.

عاشوری مقدم با بیان اینکه سقط جنین یک سری عوارض آنی و درازمدت دارد، تصریح کرد: عوارض روانی سقط جنین مانند احساس گناه تا مدت ها بر دوش مادر باقی می ماند. اما خونریزی شدید و خطرناک، عفونت چسبندگی های داخل رحمی و ناباروری نیز از عوارض فوری سقط جنین است که برخی از آنها عوارض طولانی مدتی برای مادر خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در منابع علمی از برخی سقط ها به عنوان سقط جنایی یاد می شود، گفت: این سقط ها به صورت مخفیانه و در مراکز غیر استریل و استاندارد انجام می شود که باعث سوراخ شدن رحم، خونریزی شدید، عوارض بارداری بعدی، ناباروری و حتی مرگ می شود. . عواقب فوری این سقط جنین ها.

عضو اورژانس کشور و جراح زنان در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد: غربالگری یک آزمایش تشخیصی نیست و نمی تواند سالم بودن جنین را تشخیص دهد و فقط تشخیص می دهد که کدام جنین پرخطر است و نیاز به آزمایشات و آزمایشات بیشتر دارد. : غربالگری در مرحله اول در هفته های 11 و 12 و مرحله دوم غربالگری در 15 تا 16 هفتگی برای برخی از جنین ها انجام می شود و اگر مادران در معرض خطر بالایی باشند به مراکز تخصصی ارجاع داده می شوند.

*** کمیسیون قانونی سقط جنین تنها مرجع صدور مجوز سقط جنین است

دکتر فرزانه مهدی زاده مدیرکل امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور نیز در این برنامه شرایط صدور مجوز قانونی سقط جنین را بیان کرد: بر اساس قانون حمایت از جوانان جمعیت و خانواده. ابلاغیه 1400 و مشخصاً ماده 56 قانون، مادر متقاضی سقط قانونی درخواست خود را به پزشکی قانونی تسلیم می کند و این درخواست توسط پزشکی قانونی مورد بررسی قرار می گیرد. معاینه می شود و در صورت داشتن شرایط سقط در پزشکی قانونی به کمیسیون قانونی سقط جنین ارجاع می شود.

وی افزود: در کمیسیون قانونی سقط جنین مجددا مدارک مورد بررسی قرار می گیرد و در این کمیسیون با حضور قاضی متعهد مواردی مانند خجالت مادر، خطر جانی و مشکلات جنین بررسی می شود و در نهایت قاضی تصمیم خود را اعلام می کند.

مهدی زاده با تاکید بر اینکه مجوز سقط جنین جز از کمیسیون قانونی سقط صادر نمی شود، تصریح کرد: تمامی دلایل سقط جنین اعم از خجالت، تجاوز و ناخواسته، مسائل و مدارک اقتصادی در کمیسیون بررسی می شود و تنها با نظر قطعی قاضی، سقط جنین صورت می گیرد. مجوز صادر می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا