آیا آلودگی هوا می تواند عامل بیماری ام اس باشد؟
مسعود اعتمادی فر در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه هرگونه علائم عصبی در جوانان باید از نظر احتمال ابتلای فرد به این بیماری مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: م مورد بررسی قرار گرفت، بیان کرد: م S یک بیماری عود کننده است و حدود 70 درصد از بیماران مبتلا به م S در گروه علائم عود کننده- بهبود پذیر قرار می گیرند.
گفت گاهی بیماری م اس ماهیت پیشرونده به خود می گیرد و علائم بیماری تشدید می شود و این بیماری بر اساس علائم و شرایط بیماری به دو گروه پیش رونده و عودکننده تقسیم می شود، افزود: آلودگی هوا ممکن است به دلایل مختلفی از جمله وجود آن منجر شود. سموم، فلزات سنگین و ذرات معلق به بیماری های مختلف از جمله بیماری های ریوی، قلبی و کلیوی، اما به عنوان یک عامل خطر مستقیم برای ابتلا به این بیماری م S ذکر نشده است.
متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه به طور کلی مصرف برخی مواد غذایی و وجود آلودگی هوا به طور غیرمستقیم می تواند افراد را به بیماری هایی مانند م S که در گروه بیماری ها قرار دارد خود ایمنی نقش دارد، تصریح کرد: مصرف مواد غذایی با طبع سرد در طب سنتی نمی تواند عاملی برای ایجاد بیماری باشد م S در نظر گرفته شود
اعتمادی فر با اشاره به اینکه رژیم غذایی افراد مبتلا به م اس باید حاوی ویتامین ها و مواد مغذی باشد، وی ادامه داد: به بیماران مبتلا به م مصرف غذاهای حاوی روغن های چرب غیراشباع و پرهیز از مصرف زیاد نمک و افراط در تغذیه به طور جدی توصیه می شود.
گفت: پس از تشخیص بیماری م اس، درمان باید هر چه زودتر شروع شود، زیرا درمان این بیماری می تواند از پیشرفت بیماری و حملات بعدی جلوگیری کند، اما درمان تاثیری بر عوارض بیماری ندارد و در راس درمان قرار دارد. روش های بیماری م S، توانبخشی، انجام حرکات اصلاحی و ورزش برای جبران کاهش قدرت عضلانی بیمار با ورزش و تمرینات منظم.
متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه درمان این بیماری است م اس تنها محدود به استفاده از دارو نیست و باید در کاردرمانی و فیزیوتراپی فعالیت های موثر برای بیماران مدنظر قرار گیرد، وی افزود: روند درمان بیماری م S فقط مختص متخصصان مغز و اعصاب نیست و بیمار نیاز به همراهی گروه درمانی دارد که بر اساس شرایط بیمار تشکیل می شود.