ناباروری بعد از سقط جنین، چالشهای جدی که باید به آن توجه کرد
به گزارش سلامت جو به نقل از مهر، مریم قاضی سعید رئیس گروه جهادی حسنا درباره فعالیت های این گروه در زمینه حمایت از مادران باردار و مبارزه با سقط جنین گفت: گروه حسنا در تلاش است تا به مادران باردار کمک کند. برای کمک به قصد سقط جنین این مادران معمولاً نگران وضعیت خود هستند و به دلیل مشکلات روحی و اقتصادی تمایل به سقط جنین دارند.
اثرات جسمی و روانی سقط جنین
قاضی سعید با اشاره به عوارض سقط جنین افزود: سقط جنین نه تنها بدن مادر را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه فشار روحی شدیدی بر او وارد می کند، بسیاری از مادران پس از سقط جنین احساس گناه می کنند و این احساس ممکن است تا سال ها در آنها باقی بماند. به دلیل آسیب به رحم، احتمال بروز مشکلاتی مانند خونریزی داخلی و ناباروری وجود دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: آمار وزارت بهداشت آمریکا نشان می دهد که سقط جنین می تواند منجر به مرگ برخی از مادران شود، همچنین بر اساس گزارش های علمی 5 تا 7 درصد از زنانی که سقط جنین انجام می دهند دچار ناباروری دائمی می شوند.
کمک به مادران و جلوگیری از سقط جنین
سرپرست مجتمع حسنا اضافه کرد: در مجتمع حسنا با حمایت های روانی و مشاوره ای سعی می کنیم مادران را از سقط منصرف کنیم، بسیاری از مواقع مشکلات اقتصادی یا دغدغه های شغلی مادران باعث می شود که تصمیم به سقط جنین بگیرند، اما تلاش می کنیم راه حل های مناسب برای جلوگیری از سقط جنین به آنها ارائه دهید.”
وی ادامه داد: در این مجموعه بیش از 730 مادر از سقط جنین منصرف شده اند و حدود 600 نفر از آنها فرزند خود را به دنیا آورده اند.
پیامدهای بلند مدت و اثرات اجتماعی سقط جنین
قاضی سعید در پایان خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند که سقط جنین نمی تواند راهگشای مشکلات زندگی باشد، این عمل نه تنها مشکلاتی را حل نمی کند بلکه ممکن است مشکلات بیشتری به زندگی فرد بیفزاید، هر موجود زنده ای ارزشی دارد و حذف آن نه تنها تاثیرگذار است. روح مادر، بلکه سلامت جسمی او را به خطر می اندازد.”
وی همچنین به طور خاص از یک مورد موفق در مجموعه حسنا صحبت کرد که خانواده ای پس از تصمیم به طلاق و کشف بارداری مادر، با مشاوره و حمایت مجموعه تصمیم گرفتند فرزند خود را نگه دارند و اکنون زندگی جدید و شادی دارند.
جهادی حسنا با تلاش خود در زمینه حمایت از مادران باردار و کاهش سقط جنین به دنبال آگاهی بخشی و ارتقای سطح سلامت جامعه است.