سلامت خانواده

بهترین راه برای جلوگیری از حشرات از حبوبات و میوه های خشک

فاخره بهبهانی: دکتر نسرین معدنیا کارشناس علوم و صنایع غذایی در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: اگر لوبیا و خشکبار به شدت توسط لارو و حشرات آلوده شده و جداسازی این آفات و تخم مرغ از محصول عملا غیرممکن باشد، محصول باید دور ریخته شود زیرا میزان آلودگی در آن حدی است که به احتمال زیاد به کیفیت و ارزش غذایی محصول لطمه زده است. البته ممکن است بتوان محصول را در الک های ریز با آب شستشو داد تا حشرات و لارو جدا شوند و سپس در مجاورت نور خورشید در هوا به خوبی خشک شود تا رطوبت آن به خوبی از محصول جدا شود. عمل نیز در اصل امکان پذیر است. این یک توصیه نیست.

گاهی دیده می شود که برخی خانواده ها در هنگام هجوم حشرات میوه های خشک و حبوبات اقدامات نادرستی انجام می دهند که از سمومی که در عطاری فروخته می شود برای از بین بردن آفات استفاده می کنند که این نیز بسیار نادرست است زیرا احتمال نفوذ ترکیبات سمی وجود دارد. آفت کش ها وارد بافت محصول می شوند. دارد

48 ساعت در فریزر نگه داشتن آن بی فایده است

در گذشته اعتقاد بر این بود که با نگهداری حبوبات و میوه های خشک به مدت دو روز در دمای فریزر می توان از آلودگی حشرات و لاروی این نوع محصولات جلوگیری کرد. دکتر معدنیا می گوید: با نگهداری حبوبات و میوه های خشک در فریزر می توانید حشرات را از بین ببرید و لارو و تخم این حشرات را غیرفعال کنید. اما اگر پس از مدتی محصول از فریزر خارج شود، امکان فعال شدن مجدد لارو و تخم حشرات در شرایط محیطی مساعد و آلودگی مجدد محصول دور از ذهن نیست. زیرا سرمای فریزر ممکن است حشرات بالغ را از بین ببرد، اما احتمالاً فقط تخم ها و لارو حشرات را غیرفعال می کند. بنابراین قرار دادن حبوبات و میوه های خشک در فریزر به مدت 48 ساعت توصیه نمی شود مگر اینکه محصول به طور دائم در فریزر نگهداری شود.

یخچال چطور؟

با نگهداری میوه های خشک و حبوبات در یخچال، احتمال فعالیت حشرات و آفات و حتی میکروب ها کاهش می یابد، اما باید بدانید که رطوبت یخچال می تواند شرایط کپک زدن احتمالی محصول را فراهم کند و در عین حال نگهداری طولانی مدت آن را فراهم کند. آجیل در یخچال نه تنها می تواند بر رطوبت محیط تأثیر بگذارد. یخچال ممکن است باعث کپک زدن محصول شود، اما قسمت روغنی این آجیل ها در معرض اکسیداسیون قرار می گیرد و روغن این آجیل نیز آسیب دیده و طعم و تندی آن برمی گردد، مگر اینکه در ظرف مناسب یا بسته بندی درب دار باشد. . برای مدت زمان معین و نه خیلی طولانی نگهداری شود.

علاوه بر این، هسته های خارج شده از پوسته مستعد جذب رطوبت و بوهای خارجی هستند و هر چه سطح تماس این هسته ها با محیط بیشتر باشد، احتمال آلودگی میکروبی، کپک زدگی و آسیب پذیری روغن این محصولات بیشتر می شود. پس بهتر است مغزها را با پوست و پوشش بیرونی خود نگه دارید و از له و ساییدن آنها خودداری کنید. فراموش نکنیم که نگهداری طولانی مدت آجیل باعث از بین رفتن ترکیبات آنتی اکسیدانی آنها نیز می شود.

بهترین راه برای جلوگیری از حشرات از حبوبات و میوه های خشک

ماندگاری آجیل

عمر نگهداری آجیل در دمای اتاق کمتر از یخچال و فریزر است و آجیل هایی که بیش از چند ماه در دمای محیط نگهداری شوند به خصوص در شرایط بسته بندی نامناسب کیفیت خود را از دست می دهند. بنابراین برای نگهداری مغزها باید به شرایط دمایی بسته بندی و نگهداری آن ها توجه ویژه داشت تا کمتر در معرض عوامل محیطی مانند هوا، نور، رطوبت و گرما قرار گیرند و بهتر است از خواص و خواص آن بیشتر بهره مند شوند. طعم لذت بخش مغز آنها به اندازه نیاز خود از مراکز عرضه مطمئن خرید و مصرف کنید.

در مورد میوجات خشک در صورتی که حشرات شدید و آلودگی به لارو داشته باشند به دلیل از بین رفتن کیفیت و ارزش غذایی باید دور انداخته شوند. اگر این میوه ها در منزل خشک شوند، چون رطوبت کنترل شده ای ندارند، امکان کپک زدن در یخچال وجود دارد، مگر اینکه در فریزر نگهداری شوند.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا