سلامت خانواده

گول آبمیوه های تقلبی را نخورید/ 90 درصد آب میوه های بازار تقلبی هستند/ چگونه آب میوه های تقلبی را تشخیص دهیم

فاخره بهبهانی: شیره انگور خانگی یا دوشاب از شیره انگوری که در اثر حرارت به غلظت لازم رسیده است تهیه می شود. این آب میوه سرشار از مواد مغذی است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و انرژی می دهد. مهم ترین نکته این است که چون تهیه و تولید آب میوه سخت و زمان بر است، درصد زیادی از آب میوه های موجود در بازار، فروشگاه ها، مغازه ها و آتاری ها که اغلب ناشناس هستند و در ظروف یکبار مصرف به فروش می رسند، هستند. جعلی

دکتر مریم قادری قهفرخی، دکتری. در صنایع غذایی و یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرآنلاین گفت: به جای شربت میوه های طبیعی از شربت های اینورت و شربت های گلوکز، فروکتوز و ذرت استفاده می شود. از شربت گلوکز برای ایجاد بافت سفت و از شربت های قندی دیگر برای شیرین کردن محصول استفاده می شود. شربت فروکتوز نوعی شربت با شیرینی بالا است که از نشاسته ذرت به دست می آید. این شربت در تولید شیره انگور، خرما یا توت موجود در بازار کاربرد فراوانی دارد. مطالعات مختلف علمی نشان می دهد که به دلیل وجود درصد بالایی از فروکتوز در این شربت ها، مصرف مداوم و طولانی مدت فرآورده های حاوی این شربت ها خطرات زیادی را برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی و دیابت به همراه دارد. به جرات می توان گفت که 90 درصد آب میوه هایی که در بازار، فروشگاه ها، مغازه ها و عطاری ها به صورت ناشناس یا با برندهای نامعلوم و بدون گواهی بهداشتی معتبر به فروش می رسند، همگی از شربت گلوکز و فروکتوز و از شربت گلوکز و فروکتوز هستند. شیرین کننده هایی غیر از شربت میوه طبیعی آماده و جعلی هستند. این شربت ها را با رنگ مصنوعی به رنگ انگور یا خرما درست می کنند و آن ها را حرارت می دهند تا قوام مناسبی مانند شیره های طبیعی به آن ها بدهد. این نوع تقلب در آب میوه ها بسیار رایج است.

یک ترکیب خطرناک در آب میوه های تقلبی

رنگ تیره یا روشن شیره به درجه حرارت محصول و نوع و تنوع میوه بستگی دارد و از روی رنگ شیره نمی توان تقلبی بودن آن را تشخیص داد. این آب میوه ها علاوه بر غیر مغذی بودن و صرف کالری زایی آب میوه های تقلبی و تسریع در افزایش قند خون، عیب خطرناک دیگری نیز دارند. حرارت دادن به منظور ایجاد رنگ و قوام مناسب به آب میوه هایی که با شربت های گلوکز، فروکتوز و … تهیه می شوند باعث ایجاد یک سری ترکیبات مضر و سرطان زا مانند هیدروکسی متیل فورفورال در چنین محیط های شیرینی می شود که اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان می گذارد.

اما آب میوه های خانگی قابل اعتماد

آبمیوه های سنتی و خانگی که به تولیدکنندگانشان اعتماد داریم، از میوه های تازه تهیه می شوند و حاوی درصد بالایی از مواد با ارزش مانند فنل، آنتی اکسیدان ها، نمک های معدنی و اسیدهای آلی هستند که در صورت تهیه صحیح منبع مواد مغذی محسوب می شوند. و به درستی، البته، ویتامین ها. محصول به دلیل ورود به فرآیند حرارتی تا حدی از بین می رود. در تهیه پایه شیره انگور به روش سنتی از اسید استفاده نمی شود بلکه از خاک سفید با درصد آهک بالا برای کاهش غلظت اسید انگور و طعم ترش آن استفاده می شود که در نهایت از محصول جدا می شود. در واقع برای شیرین کردن آب انگور از فرآیند اسیدی شدن با خاک سفید استفاده می شود و به این ترتیب از اسیدیته محصول کاسته می شود اما طعم ترش انگور همچنان در این شیره ها احساس می شود و تنها راه تشخیص سنتی است. آب از انواع تقلبی این احساس طعم ترش است. انگور در محصول است.

گول آبمیوه های تقلبی را نخورید/ 90 درصد آب میوه های بازار تقلبی هستند/ چگونه آب میوه های تقلبی را تشخیص دهیم

آب میوه های صنعتی چطور؟

با توجه به اینکه طبق استاندارد استفاده از هر گونه طعم دهنده و شیرین کننده در تهیه آب میوه های صنعتی مجاز نمی باشد، محصولات واحدهای تولیدی معتبر و برند دارای شماره تولید و مجوز بهداشتی اغلب قابل اطمینان بوده و امکان تهیه آب میوه تقلبی در این واحدها کم است لازم به ذکر است که طبق استاندارد ملی ایران استفاده از برخی خاک های خاص و ایمن برای رفع اسیدیته شیره انگور در واحدهای صنعتی مجاز است و جای نگرانی نیست زیرا تمامی این خاک ها از آب در طی فرآیندهای فیلتراسیون دقیق.

شرایط نگهداری

شایان ذکر است که آب میوه ها به دلیل دارا بودن قند زیاد فاسد شدنی هستند و از علائم فساد آن ترشی، گاز و بوی نامطبوع آب میوه می باشد و بهترین محیط برای نگهداری آب میوه ها در ظروف کاملا در بسته در محیط و یا در مکان های خنک می باشد. با دمای 20 درجه سانتیگراد.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا