سلامت خانواده

این غذاها را در روزهای آلوده مصرف کنید

به گزارش خبرآنلاین، ترکیبات موجود در هوا مانند دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق در هوا می توانند باعث بیماری های مختلفی مانند بیماری های تنفسی، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های پوستی، اختلالات روانی مانند افسردگی، استرس و عصبانیت شوند.

ایسنا در خبری نوشت: بر اساس آمار، حدود ۸۰ درصد از جمعیت جهان در محیط هایی زندگی می کنند که میزان آلودگی هوا بیش از دستورالعمل های کیفیت هوا باشد. تقریباً 4.2 میلیون نفر سالانه به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در فضای باز جان خود را از دست می دهند.

تصور می شود که سطح دی اکسید نیتروژن در کشورهای با درآمد بالا، پایین و متوسط ​​تقریباً برابر است. به نظر می رسد افرادی که در مناطق شهری زندگی می کنند از مشکلات بهداشتی مرتبط با آلودگی بیشترین آسیب را می بینند، زیرا مناطق شهری با جنگل یا زمین طبیعی کم محل زندگی و حمل و نقل جمعیت متمرکز هستند و نشان داده شده است که مناطق شهری تقریباً 78 آنها تولید می کنند. درصد انتشار کربن و آلاینده ها در هوا.
لازم به ذکر است که گرد و غبار ریز هنگام تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبد و در نتیجه باعث تحریک التهاب در بدن و کاهش آنتی اکسیدان های بدن به خصوص آنتی اکسیدان های موجود در مایع پوششی ریه می شود که منجر به از بین رفتن ریه می شود. سلول های مختلف و خطر ابتلا به سرطان. به خصوص سرطان ریه افزایش می یابد.

در شرایط آلودگی هوا، دفاع آنتی اکسیدانی اغلب مختل شده و استرس اکسیداتیو افزایش می یابد. برخی از مطالعات بالینی نشان داده اند که استفاده از آنتی اکسیدان ها باعث بهبود التهاب، عملکرد ریه و قلب در این شرایط می شود. بنابراین باید راهکارهایی برای کاهش آسیب به سلامت بدن در نظر بگیریم. یکی از این راه حل ها تقویت سیستم ایمنی برای مبارزه با رادیکال های آزاد ناشی از آلودگی هوا در بدن از طریق برخی مواد غذایی است.
دریافت برخی غذاها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می دهند، همراه با دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی، می تواند به کاهش اثرات مضر استنشاق ذرات هوای آلوده کمک کند. بنابراین، توصیه های زیر می تواند به شما در حفظ سلامتی کمک کند.

1- مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3:

چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف بیشتر امگا 3 PUFA از روغن ماهی می تواند به طور موثری خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را با هدف قرار دادن عوامل خطر مانند هیپرتری گلیسیریدمی و اختلال عملکرد قلب کاهش دهد. با افزایش فعالیت آنتی اکسیدان های درون زا، امگا 3 استرس اکسیداتیو ناشی از ذرات موجود در هوا را تعدیل می کند. منابع غذایی امگا 3 ماهی، گردو و خرفه است. اما مصرف مکمل های امگا 3 به دلیل فرهنگ کم مصرف ماهی در کشور آسان تر است.

2- منابع ویتامین C مصرف کنید:

ویتامین C، یک ویتامین محلول در آب، یک آنتی اکسیدان فراوان است و به طور گسترده در سراسر بدن از جمله پوشش مایع خارج سلولی ریه ها توزیع می شود. آسکوربات یک عامل کاهش دهنده عالی است و رادیکال های آزاد و اکسیدان ها را از بین می برد. در روزهای آلودگی هوا پرتقال، لیموترش، پرتقال، نارنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره مانند اسفناج و سبزی، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه ای و پیاز را بیشتر مصرف کنید.

3- غذاهای حاوی ویتامین E بخورید:

ویتامین E، یک ویتامین محلول در چربی، به دلیل نقش آن در شکستن واکنش زنجیره ای پراکسیداسیون لیپیدی، دفاع اولیه در برابر آسیب غشایی ناشی از اکسیدان در بافت انسان است. همچنین عوامل التهابی در بدن را کاهش می دهد. بنابراین یکی از نیازهای ضروری بدن به خصوص در آلودگی هوا است که باید دریافت شود. بهترین منابع این ویتامین روغن های خوراکی مانند روغن کانولا، روغن مخلوط، مغز دانه ها مانند تخمه آفتابگردان، بادام، فندق و جوانه است.

4- از منابع غذایی ویتامین A استفاده کنید:

از میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید. مصرف زیاد هویج، کدو تنبل، گوجه فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز، انبه و پیاز به شدت توصیه می شود. این میوه ها و سبزیجات سرشار از بتاکاروتن (که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود) هستند که به بدن کمک می کند اثرات مضر گرد و غبار را کاهش دهد. شیر و تخم مرغ نیز منابع خوبی از ویتامین A هستند.

5- مکمل های ویتامین D مصرف کنید:

ویتامین D به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. بنابراین با یک آزمایش خون ساده از وضعیت ویتامین D در بدن خود مطلع شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت متخصصان یا متخصصان تغذیه از مکمل های ویتامین D استفاده کنید.

6- از مصرف سبزیجات خانواده کلم غافل نشوید:

کلم بروکلی، گل کلم و کلم حاوی موادی هستند که می توانند به فرآیند دفع سموم و پیشگیری از سرطان کمک کنند. یافته های تحقیقات نشان می دهد که مصرف این سبزیجات به میزان قابل توجهی اثرات منفی ذرات آلوده استنشاقی بر ریه ها را کاهش می دهد.

۷- در تهیه غذا حتما از زردچوبه استفاده کنید:

این ادویه دارای کورکومین است که عملکرد ریه را بهبود می بخشد.

8- مراقب وزن خود باشید:

چاقی و اضافه وزن باعث التهاب و فشار به اندام های بدن به ویژه قلب و ریه ها می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل بیماری زا از جمله آلودگی هوا با ریزگردها تضعیف کند. بنابراین اگر چاق و اضافه وزن دارید یا فرزندتان درگیر این مشکل است، برای رهایی از این مشکل و آسیب کمتر ناشی از ریزگردهای موجود در هوا، به نزدیکترین کارشناسان و متخصصان تغذیه محل سکونت خود مراجعه کنید.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا