غذاهای بسیار فرآوری شده در بروز بیماری پوستی «پسوریازیس» نقش دارند – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو به نقل از مدیسون نت، تیمی به رهبری دکتر امیلی آسبیدیان“، متخصص پوست در بیمارستان هنری مندر فرانسه میگوید: «نتایج این مطالعه رابطه بین مصرف بالای مواد غذایی فوق فرآوری شده و شرایط را نشان میدهد پسوریازیس فعال را نشان داد».
غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده تولید می شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده ای از افزودنی ها هستند تا آنها را خوش طعم تر، جذاب تر و پایدارتر کنند، از جمله رنگ ها، امولسیفایرهاطعم دهنده ها و تثبیت کننده ها می بینم.
به عنوان مثال می توان به محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین و محصولات آماده یا آماده برای گرم کردن اشاره کرد.
به گفته تیم تحقیقاتی، مصرف زیاد غذاهای بسیار فرآوری شده با بیماری های مختلفی از جمله دیابت نوع 2، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های التهابی روده مرتبط است.
در این مطالعه، محققان بررسی کردند که آیا این غذاها حاوی روی هستند یا خیر پسوریازیس آیا موثر هستند یا خیر؟ آنها سوابق بیش از 18500 نفر را که در یک پایگاه داده بزرگ سلامت فرانسه شرکت کرده بودند، بررسی کردند. داده ها از اواخر سال 2021 تا اواسط سال 2022 به دست آمده است.
در مجموع 1825 نفر پسوریازیس و در 802 مورد این بیماری «فعال» در نظر گرفته شد.
در میان سؤالات دیگر، از مردم در مورد مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده بر حسب گرم در روز پرسیده شد.
محققان دریافتند که پس از نظر دادن سایر عوامل خطر پسوریازیسافراد مبتلا به بیماری فعال در مقایسه با افرادی که هرگز پسوریازیس ندارد هستند36 درصد بیشتر احتمال دارد که بیشترین میزان مصرف روزانه مواد غذایی فوق فرآوری شده را داشته باشند.