سلامت خانواده

رئیسی: مصرف گوشت در کشور نصف سرانه استاندارد است – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری ستاد ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با بیان اینکه موضوع تغذیه بسیار مهم و مغفول مانده است، اظهار داشت: به همین دلیل به آن داده نمی شود. توجه زیاد حتما باید در مورد تغذیه بیشتر صحبت کنیم تا در دنیای جدید و مدرن با تغییر سبک زندگی، طعم و نوع مصرف غذا و پخت و پز و کیفیت فرآوری محصولات غذایی تاثیر بگذارد و بسیاری از بیماری ها ناشی از نوع تغذیه باشد. و کیفیت تغذیه

وی ادامه داد: بین غذا و مسمومیت تفاوت ظریفی وجود دارد. هر چیز مفیدی را می توانیم مصرف کنیم، اما مصرف بیشتر آن سم می شود، بیماری مسمومیت با آب داریم، وقتی انسان زیاد آب مصرف کند، خون رقیق می شود و باعث تشنج می شود.

معاون وزیر بهداشت افزود: کمیت غذا و اندازه آن مهم است. مصرف انواع فیبرهای غذایی مهم است. دو نوع چربی وجود دارد: چربی اشباع شده (میزان زیاد آن برای بدن مفید نیست) کمتر از 10 درصد کالری روزانه باید از چربی های اشباع تامین شود. چربی های غیراشباع ساده و پیچیده ای وجود دارد. هر چه بدن کالری کمتری از چربی مصرف کند، فرد سالم تر است. حداکثر برای چربی اشباع باید در نظر گرفته شود و در برخی بیماران مصرف چربی حتی باید به کمتر از پنج درصد برسد.

روغن پالم و روغن تراریخته چقدر مضر است؟

وی اذعان داشت: روغن نباتی نیز طبقه بندی دارد، بهترین روغن روغن کانولا، کنجد و آفتابگردان است که غیراشباع است اما کلزا بهتر است.

رئیسی خاطرنشان کرد: حذف روغن نیز مهم است. دانه های کنجد یا آفتابگردان باید سم زدایی شوند. نوع روغنی که در دماهای مختلف استفاده می شود ترکیب آن را تغییر می دهد و ممکن است به ترکیبی ناسالم تبدیل شود، روغن هایی که چندین بار استفاده می شوند ممکن است برای بدن مضر باشند.

رئیسی در پاسخ به اینکه روغن پالم و روغن تراریخته چقدر مضر هستند، گفت: روغن پالم اگر بالای 1 درصد باشد می تواند خطرناک باشد.

وی ادامه داد: در مورد روغن تراریخته توافق کلی وجود ندارد. برخی می گویند دستکاری ژنتیکی صورت گرفته اما موضع وزارت بهداشت هنوز شاهدی در این باره ندیده است.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: آنچه مهم است درصد چربی ترانس است که باید زیر 50 درصد و در روغن اشباع زیر 10 درصد باشد. هرچه کالری کمتری مصرف شود و سبک آشپزی در زندگی به سمت بخارپز و آب پز سوق داده شود، بهتر و سالم تر است.
وی خاطرنشان کرد: چربی ترانس زیر یک درصد است و اگر بالای پنج درصد برود مشکل ایجاد می کند.

رئیسی افزود: همچنین در صنعت نوین کشاورزی در اقصی نقاط دنیا محصولات کشاورزی یا به طور طبیعی تغییر می کند یا از جایی آورده می شود و رشد می کند.

گفت: ببین امید به زندگی که امروز نسبت به پنجاه سال پیش وجود دارد، پنجاه سال بود و امروز هشتاد سال است.

برچسب گذاری محصولات تراریخته و واردات محصولات تراریخته

رئیسی در خصوص فروش محصولات با روغن تراریخته توضیح داد: لیبل گذاری نمی کنیم و غذا و دارو است.

وی ادامه داد: کارگروهی در خصوص تراریخته ها تشکیل شده و در حال بررسی هستند و تاکنون تاثیر مستقیمی بر سلامتی دیده نشده است. ما نمی توانیم همه محصولات را تولید کنیم و برخی هم وارداتی هستند.

رئیسی افزود: تاکید ما این است که حتما از فروشگاه ها و مکان های مطمئن خرید کنید زیرا ویژگی های محصول باید روی آن درج شده باشد و بتوانید انتخاب کنید که از آن استفاده کنید یا نه، این یکی از حقوق شهروندی شماست.

واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای گوشتی حرام در برخی رستوران ها

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر عرضه غذاهای ممنوعه گوشتی در رستوران ها گفت: دامپزشکی سازمان خود را برای کنترل و نظارت بر عرضه گوشت دارد.

وی ادامه داد: اگر دقت کرده باشید در قصابی ها و رستوران ها مهر نظام دامپزشکی روی فرآورده های گوشتی وجود دارد.

زوارت، معاون وزیر بهداشت افزود: گوشت ممکن است از دو مسیر باشد، یکی قانونی و دیگری غیرقانونی.

وی خاطرنشان کرد: اگر مسمومیت در رستورانی اتفاق بیفتد و گزارش شود، حتما وزارت بهداشت وارد عمل شده و مسائل بهداشتی آن بررسی می شود.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی تنها به معنای تهیه و خرید مواد غذایی نیست، اظهار داشت: امنیت غذایی شاخص های مختلفی دارد که از جمله آن می توان به این موضوع اشاره کرد که یک منطقه چقدر می تواند نیاز غذایی منطقه را تامین کند، چقدر از محصولات غذایی سالم استفاده می شود و وضعیت اقتصادی منطقه چقدر است. مردم نحوه دسترسی به غذا

پاستا مسمومیت ایجاد نمی کند

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مسمومیت منجر به مرگ ناشی از مصرف ماکارونی گفت: ماکارونی به خودی خود مسمومیت ایجاد نمی کند اما شرایط نگهداری مواد غذایی می تواند باعث ایجاد میکروب شود. باسیلوس سرئوس نوعی باکتری است که می تواند در برنج و ماکارونی رشد کند و برخی از این نوع باکتری ها با ترشح سموم باعث مرگ می شوند، البته نمی توان به طور قطعی گفت که علت مسمومیت با ماکارونی چه بوده است.

وی افزود: سازمان پزشکی قانونی تیم هایی دارد که در حال بررسی این موضوع هستند. نظارت بر تولید محصولات غذایی توسط سازمان غذا و دارو بر عهده وزارت بهداشت است. معاونت بهداشتی نیز مسئولیت تامین مواد غذایی در رستوران ها را بر عهده دارد و وظیفه وزارت بهداشت این است که گزارش مربوط به موارد مذکور را به مراجع قضایی ارسال کند. اگر مسمومیت نامشخص باشد به پزشکی قانونی ارجاع می شود. در برخی مراسم و مکان ها مانند خوابگاه ها گاهی ممکن است مسمومیت ایجاد شود که در این موارد وزارت بهداشت عوامل مختلفی را بررسی می کند.

سرانه مصرف کم گوشت و لبنیات

رئیسی افزود: اکنون در دنیا کشورهای کم درآمد از نظر امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما از نظر سازمان بهداشت جهانی جزو کشورهای با درآمد متوسط ​​است. با افزایش قیمت مواد غذایی اساسی مانند گوشت سفید و قرمز، مصرف سرانه آن کاهش می یابد. سرانه مصرف گوشت در یک جامعه سالم باید 75 گرم در روز باشد که اکنون برای هر نفر در کشور ما 35 گرم است که تقریباً نصف سرانه مصرف است.

معاون وزیر بهداشت افزود: روزانه 25 گرم فیبر باید مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما در حال حاضر 15 گرم در روز است. نان سبوس دار و سبزیجات و میوه ها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از مشکلات گوارشی و سرطان جلوگیری می کند.

وی با اشاره به مصرف سرانه لبنیات در کشور گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است در حالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هر گونه افزایش قیمت شیر ​​باشد. و لبنیات این وضعیت را بدتر خواهد کرد.

وضعیت امنیت غذایی در ایران چگونه است؟

رئیسی گفت: امنیت غذایی به معنای تهیه یا خرید غذا نیست و تعاریف گسترده ای دارد.

وی ادامه داد: امنیت غذایی شاخص هایی دارد از جمله اینکه یک منطقه چقدر می تواند تامین کننده مواد غذایی خود باشد و ذخیره استراتژیک مواد داشته باشد و از مواد غذایی سالم استفاده کند و همچنین وضعیت اقتصاد و غذای آن منطقه چگونه است.

معاون وزیر افزود: درصد سوءتغذیه در کشور چقدر است، گاهی سوءتغذیه به معنای چاقی مفرط نیز است.

وی درباره لبنیات گفت: تغذیه با شیر مادر از همان ابتدا یکی از رویکردهای مهم در بحث رشد و ماندگاری استخوان در کودکان است اما سرانه مصرف لبنیات در کشور ما پایین است که حدود یک واحد است. ، و استفاده از حدود دو تا سه واحد توصیه می شود. .

معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: هرگونه تغییر قیمت بر نسبت مصرف مواد غذایی مردم تاثیرگذار خواهد بود.

کانولا یکی از روغن های غیر اشباع مفید است

در ادامه این نشست احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمپین ملی تغذیه سالم به مدت 14 سال با شعار روغن مناسب برای غذای سالم برای یک فرد سالم اجرا می شود. خانواده.”

اسماعیل زاده گفت: روغن کانولا جزو روغن های غیر اشباع و مفید است اما نباید زیاد حرارت داده شود و از نظر قیمت تفاوتی با روغن های موجود در بازار ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا