ثبت نام اهداکنندگان سلول های بنیادی در سازمان انتقال خون – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی ضرابی مدیرعامل شرکت فناوری تحقیقات رویان درباره لزوم توجه به قومیت ها برای تقویت پایگاه HLA پیوند سلول های بنیادی خون گفت: HLA به شاخص های ژنتیکی اطلاق می شود که در سطح بیان می شود. از سلول، و معمولاً زمانی که قرار است پیوندی از اهداکننده به گیرنده انجام شود. این شاخص های ژنتیکی در سلول باید مطابقت داشته باشند که به آن تطبیق HLA نیز گفته می شود.
وی با بیان اینکه پیوند مغز استخوان یا پیوند سلول های بنیادی خونساز از افراد نزدیک یا غیر فامیل باید با تطبیق ژنتیکی انجام شود، تصریح کرد: اهمیت بانک HLA این است که بتوانیم نمونه هایی را که شانس تطابق بیشتری دارند در بانک اطلاعاتی جمع آوری کنیم تا پیوند انجام شود. امکان پذیر است. در دسترس باشد
مدیرعامل شرکت فناوری رویان فایندگز بن بیان کرد: خوشبختانه در کشور ما امکان وجود بانک سلول های بنیادی خونساز برای استفاده بیماران مبتلا به بیماری های خونی وجود دارد.
ضرابی ادامه داد: سلول های بنیادی سلول های اولیه ای هستند که در صورت آسیب بافتی را ترمیم و بازسازی می کنند و از آنجایی که قومیت های مختلفی در کشور ما زندگی می کنند، لازم است نمونه های جمع آوری شده برای بانک HLA و بانک سلول های بنیادی از قومیت های مختلف باشد. امکان تطابق ژنتیکی با شانس بالاتر وجود دارد.
وی با بیان اینکه سلول های بنیادی از منابع مختلف جمع آوری می شود، گفت: امروزه در کشورهای دنیا از اقوام مختلف نمونه برداری می شود تا اگر فردی از مناطق جنوب، غرب و شرق کشور نیاز به استفاده از سلول های بنیادی داشته باشد، نمونه برداری شود. با شانس بیشتری برای تطابق یافت می شود. انجام داد
مدیرعامل شرکت فناوری بان با بیان اینکه مردم معمولاً در 70 درصد موارد اهداکننده مناسبی پیدا نمی کنند و در بهترین شرایط تنها در 25 تا 30 درصد موارد ممکن است فرد فرد سازگار ژنتیکی را پیدا کنند که اهداکننده مناسبی باشد. بنابراین، هر چه ذخیره بانکی بالاتر باشد، شانس داشتن نمونه آماده برای پیوند بیشتر است.
ضرابی با بیان اینکه از منابع مختلف سلول های بنیادی خون مانند سلول های بنیادی بند ناف، مغز استخوان و خون محیطی استفاده می شود، گفت: در حال حاضر مراکز مختلفی از جمله سازمان انتقال خون امکان اشتراک اهداکنندگان سلول های بنیادی را دارند.