علائم مسمومیت ناشی از خوردن برنج مانده چیست؟
به گزارش خبرآنلاین، گلبن سهراب با اشاره به اینکه برنج خارج از یخچال طبخ شده به دلیل رطوبت زیاد شرایط بسیار خوبی برای رشد باکتری ها دارد، گفت: اگر در دمای بالای 5 درجه نگهداری شود، برنج خیلی زود خراب می شود.
مهر در این خبر نوشت: وی افزود: برنج خام می تواند حاوی هاگ های باکتری به نام باسیلوس سرئوس باشد که وقتی برنج را می پزیم این هاگ ها زنده می مانند و در دمای اتاق تبدیل به باکتری می شوند.
سهراب با اشاره به اینکه این باکتری ها در دمای 30 درجه سانتی گراد در مدت 20 دقیقه دو برابر می شود، ادامه داد: در نهایت سمی تولید می شود که پس از مصرف باقی مانده برنج باعث اسهال شدید و استفراغ می شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه علائم مسمومیت معمولا بین 30 دقیقه تا 6 ساعت پس از مصرف برنج آلوده مشاهده می شود، گفت: به این مسمومیت غذایی سندرم برنج سرخ شده نیز می گویند که معمولا پس از 24 ساعت برطرف می شود.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از مسمومیت برنج باید برنج پخته شده را در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتر از 55 درجه سانتیگراد منتقل کرد.
سهراب به نقل از تحقیقات انجام شده در فدراسیون برنج آمریکا (فدراسیون برنج آمریکا) تاکید کرد: برنج پخته شده را می توان سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین