دنبلان کیفیت هورمونی ندارد/ چرا نباید گوشت خوک و گوشت مرغوب خورد؟

فاخره بهبهانی: جالب است بدانید که برخی از ورزشکاران تمایل زیادی به استفاده از دانبلان برای افزایش هورمون مردانه تستوسترون در بدن خود با هدف عضله سازی دارند. دکتر محمد احمدی کارشناس بهداشت مواد غذایی و از اعضای هیات علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران به خبرآنلاین می گوید: دنبلان به بیضه گوسفند گفته می شود و ترکیب آن تقریبا شبیه به ترکیب آن است. از اندام های گوشتی خوراکی با این تفاوت که چربی پراکنده بیشتری دارد. لازم است بدانید که به دلیل ماهیت پروتئینی، تستوسترون دم در اثر حرارت پخت تغییر شکل می دهد و خاصیت عملکردی خود را از دست می دهد، مگر اینکه دم به صورت خام خورده شود که این نیز برای سلامتی خطرناک است. مهم ترین نکته این است که میکروب بروسلا یا همان عامل تب مالت در دم گوسفند متمرکز شده و می تواند فرد را به این بیماری مبتلا کند.
تب مالت یا تب مالت یک بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق تماس یا خوردن لبنیات آلوده به باکتری بروسلا عامل این بیماری به انسان سرایت می کند. این بیماری همانطور که از نامش پیداست علائمی مانند تب، لرز، تعریق شبانه، دردهای عضلانی و مفاصل و یک سرفه دارد.
خوک چطور؟
خوک شامل دو نوع مختلف است، خوک دل به معنای پانکراس یا پانکراس حیوان است و گردن خوک غده تیموس حیوان است. تیموس بخشی از سیستم ایمنی پستانداران است و لوزالمعده در تولید انسولین و تنظیم قند خون نقش دارد. هر دو نوع گوشت خوک بخشی از بافت غده ای بدن هستند و از پروتئین ساخته شده اند. خوک ها را در خارج از کشور نان شیرینی می نامند و از آن غذا تهیه می کنند، اما در ایران بنا به توصیه سازمان دامپزشکی کشور، عرضه این گونه فرآورده های دامی مجاز نبوده و قابل مصرف نیست.
گوشت شیرین بار میکروبی بالایی دارد
دکتر احمدی با اشاره به اینکه روده اولین قسمت روده گوسفند یعنی اثنی عشر و اثنی عشر است، می گوید: روده جزء روده است و به دلیل وجود باکتری ها و تک یاخته ها به طور طبیعی در روده اگر مراحل انجام شود. تمیز کردن روده یا کباب کردن روده اگر به خوبی انجام نشود، اگر این میکروب ها وارد بدن انسان شوند، باعث مسمومیت غذایی یا عفونت می شوند. معمولاً در برخی از کشورهای دنیا از این قسمت از روده حیوان برای تهیه سوسیس و کالباس استفاده می شود.
دلیل اینکه مردم چنین محصولات حیوانی را دوست دارند این است که به دلیل چربی زیاد آنها خوشمزه هستند. اما باید بدانید که چربی و کلسترول گوشت مرغوب و خوک بالاست و مصرف آنها برای افرادی که چربی خون بالا و بیماری های قلبی دارند مضر است.
رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران یادآور شد: در ایران هیچ یک از قطعات مذکور اجازه فروش، انتقال و عرضه به مصرف کننده را ندارد و ممنوع است. ضمناً پیروی علاوه بر منع بهداشتی از نظر دین مبین اسلام حرام است.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین