ماکارونی را چگونه مصرف کنیم؟
به گزارش خبرآنلاین، در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک بر اثر مصرف ماکارونی آلوده» به اطلاع می رسانیم که انواع ماکارونی مشمول ضوابط اجرای استاندارد اجباری و سازمان ملی استاندارد می باشد. ایران همواره تولید، تغلیظ، توزیع و نظارت، کنترل و نظارت بر فروش محصولات مورد نظر را از منظر کیفیت، ایمنی، بهداشت و ویژگی های میکروبیولوژیکی با الزامات مندرج در ملی مربوطه انجام می دهد. استانداردها
بر اساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استانداردهای غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، محصولاتی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیطی مناسب برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب می شود. باسیلوس سرئوس یک باکتری هوازی گرم مثبت و دارای اسپور مقاوم در برابر حرارت است که سم موجود در غذاهای پخته شده می تواند باعث مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود.
اسپور این باکتری در حرارت دادن مکرر غذا زنده می ماند و تکثیر می شود. بنابراین توصیه می شود مواد غذایی باقی مانده را حداکثر تا یک ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید و همچنین توصیه می شود غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.
شایان ذکر است که امکان رشد باکتری باسیلوس سرئوس در محصول ماکارونی خام وجود ندارد. با توجه به اجباری بودن محصولات ماکارونی، توصیه می شود در خرید و مصرف این دسته از محصولات به تاریخ تولید و انقضا روی برچسب محصولات توجه شود و از خرید محصولات فاقد نشان ملی استاندارد با ده خودداری شود. کد رقمی یا خرید محصول از محصولات بدون بسته بندی (فله) اجتناب شود.
همچنین توصیه می شود برای اطمینان از اعتبار و صحت مجوز نشان استاندارد ملی ایران کد ده رقمی زیر نشان استاندارد را به سامانه پیامکی 10001517 ارسال و در صورت مشاهده مغایرت به اداره کل استاندارد استان مربوطه . به سامانه 1517 یا پورتال سازمان به آدرس http://www.inso.gov.ir مراجعه یا اعلام نمایید تا اقدام لازم صورت گیرد.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین