«مه مغزی» عارضه جدید کووید طولانی مدت
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، محققان گزارش می دهند که کاهش تبادل گاز در ریه ها – ورود اکسیژن و خروج دی اکسید کربن – به نظر می رسد با مه مغزی در طولانی مدت کووید مرتبط باشد.
شان فاین، محقق ارشد دانشگاه آیووا، گفت: «این مطالعه نشان میدهد که ممکن است یک رابطه علی بین اختلال عملکرد شناختی و اختلال عملکرد ریه وجود داشته باشد، که یک رویکرد درمانی بالقوه را با استفاده از روشهایی که تبادل گاز را بهبود میبخشد، پیشنهاد میکند.» بهبود می یابد، پیشنهاد می کند.
برای این مطالعه، محققان اسکن MRI را بر روی 10 زن و 2 مرد مبتلا به کووید طولانی مدت انجام دادند.
فاین گفت: طیف وسیعی از مشکلات شناختی در بین بیماران در این مطالعه وجود داشت. “برخی خفیف بودند و نشان دهنده اختلال عملکرد خفیف بودند، در حالی که برخی دیگر جدی تر بودند و نشان می دادند که برخی از بیماران در تمرکز مشکل دارند.”
وقتی مردم نفس می کشند، اکسیژن از ریه ها به جریان خون منتقل می شود. در همان زمان، دی اکسید کربن از جریان خون خارج شده و بازدم می شود.
به گفته محققان، اسکن های MRI نشان داد که عملکرد ضعیف ریه نه تنها با مه مغزی، بلکه با تغییرات در ساختار مغز بیماران نیز مرتبط است.
به گفته محققان، اسکن ها همچنین نشان داد که با کاهش تبادل گاز در ریه ها، جریان خون به مغز در بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت افزایش یافته است.
فاین میگوید: «این میتواند به این معنی باشد که قلب باید خون بیشتری را به مغز پمپ کند تا اکسیژن کمتری را که توسط ریهها جذب و تحویل میشود، جبران کند.»
به گفته محققان، بر اساس این یافتهها، آزمایشهای تنفسی MRI ممکن است برای شناسایی افراد مبتلا به آسیب ریوی که میتواند منجر به درازمدت کووید شود، استفاده شود.