آیا نوشیدن چای یا قهوه داغ باعث سرطان می شود؟
پوریا عادلی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تاثیر نوشیدن چای و قهوه داغ بر ابتلای افراد به سرطان اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده احتمال مصرف قهوه و چای در افرادی که بیشتر اوقات قهوه و چای می نوشند 2.8 برابر بیشتر از افراد دیگر است. کسانی که دوست دارند نوشابه بنوشند کسانی که نوشیدنی گرم نمی نوشند در معرض خطر ابتلا به سرطان مری هستند و اگر افراد از نوشیدن نوشیدنی گرم اجتناب کنند، خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می دهند.
وی افزود: افرادی که نوشابه خود را با دمایی برابر یک می نوشند نوشیدنی افرادی که نوشیدنی های گرم می نوشند 2.7 برابر بیشتر از افرادی که نوشیدنی گرم نمی نوشند در معرض ابتلا به سرطان مری هستند و خطر ابتلا به این نوع سرطان در افرادی که نوشیدنی های آنها بسیار گرم یا داغ شده است بیش از 4 برابر بیشتر است. دما برابر با 1 است
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیو انکولوژی ایران اعلام کرد که آسیب گرما محتمل ترین خطری است که افرادی را که نوشیدنی های گرم مصرف می کنند تهدید می کند. محتمل ترین خطری که نوشیدن یک نوشیدنی داغ برای افراد ایجاد می کند، آسیب به گلو و خطر تشکیل سلول های خطرناک است.
عادلی با بیان اینکه آسیب حرارتی ذکر شده شامل تمام نوشیدنی های گرم است و منحصر به قهوه و چای نیست، ادامه داد: توصیه می شود افراد از نوشیدن قهوه یا چای با دمای گرم خودداری کنند تا از خطرات احتمالی و حتی خطر ابتلا به سرطان مری جلوگیری شود. . از بالا اجتناب کنید.
وی با اشاره به اینکه اگر افراد با نوشیدن مایعات داغ احساس می کنند گلو درد یا سوزش دارد باید به پزشک مراجعه و مصرف نوشیدنی های گرم را به حداقل برسانند، گفت: در این میان افرادی که بیش از سایر افراد سیگار می کشند مستعد ابتلا به سرطان مری هستند. .
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیو انکولوژی ایران خاطرنشان کرد: با رشد و پیشرفت سرطان مری، افراد مبتلا علائمی مانند درد قفسه سینه، سوزش سر دل، گرفتگی صدا، درد در دوران قاعدگی دارند. قورت دادن و با گیرکردن یا برگشت غذا در مری مواجه می شوند و برای درمان این افراد از جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا ترکیبی از روش های درمانی ذکر شده استفاده می شود.