بهترین منبع پروتئین برای بدن، حیوان یا گیاه کدام است؟
به گزارش خبرآنلاین، قابلیت هضم پروتئین یکی از رایج ترین موضوعات در دنیای تغذیه سالم است. معمولاً اعتقاد بر این است که پروتئین حیوانی بسیار بهتر از پروتئین گیاهی است. اما آیا این حقیقت دارد؟ بله، اما تفاوت بین این دو به آن اندازه که به نظر می رسد قابل توجه نیست.
به طور کلی، پروتئین را می توان از حیوانات، از جمله مرغ، ماهی و تخم مرغ، یا از غذاهای گیاهی مانند آجیل، عدس، لوبیا و غلات کامل به دست آورد.
و اگرچه بسیاری از مردم پروتئین را با گوشت مرتبط می دانند، کارشناسان معتقدند که گزینه های گیاهی ممکن است گزینه سالم تری باشد، به خصوص برای افرادی که به دنبال کاهش یا مدیریت وزن خود هستند.
بیش از 95٪ پروتئین حیوانی توسط بدن جذب می شود، در حالی که پروتئین گیاهی به طور متوسط 80-90٪ است. اگرچه تفاوت وجود دارد، اما نامناسب بودن پروتئین گیاهی چندان قابل توجه نیست.
گفتن اینکه پروتئین گیاهی “ناقص” است به فقدان یا مقدار ناکافی اسیدهای آمینه ضروری خاص اشاره دارد که بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی به دست آورد. نکته کلیدی حفظ یک رژیم غذایی متنوع است. با ترکیب منابع مختلف پروتئین گیاهی، بدن می تواند تمام اسیدهای آمینه ضروری را دریافت کند. به عنوان مثال، کمبود لیزین در نان را می توان با نخود جبران کرد، در حالی که کمبود متیونین در غلات را می توان با برنج متعادل کرد.
باید از زیاده روی در آن اجتناب کنید. یک رژیم غذایی متعادل، شامل منابع پروتئین گیاهی و حیوانی، بهترین راه برای حفظ سلامتی است.
بنابراین، نیازی به رد پروتئین گیاهی به عنوان “ناقص” وجود ندارد. اگر رژیم غذایی متنوعی دارید، پروتئین گیاهی می تواند تمام نیازهای بدن شما را تامین کند. بنابراین رژیم غذایی خود را فقط به گوشت یا فقط سبزیجات محدود نکنید – تعادل را حفظ کنید و همه چیز خوب خواهد بود.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین