اخبار سلامت

هشدار وزارت بهداشت به مصرف مواد غذایی قاچاق

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، عبدالعظیم بهفر گفت: با توجه به عدم ثبت رسمی در سیستم های نظارتی کشور، عدم نظارت بر مراحل تولید و اطلاع ناکافی از تاریخ تولید، انقضا و شرایط حمل و نقل. مواد غذایی قاچاق از نظر این سازمان برای مصرف انسان مناسب نیست. بنابراین نیازی به انجام آزمایشات اضافی برای اثبات غیرقابل خوردن بودن این مواد نیست.

وی افزود: کالای قاچاق ماهیت نامعلومی دارد. معلوم نیست از کجا آمده، در چه شرایطی تولید شده و چگونه نگهداری یا حمل شده است. این موارد می تواند تهدیدی جدی برای سلامت جامعه باشد و نمی توان با این گونه کالاها با مدارا برخورد کرد.

بهفر همچنین به مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره و بیان کرد: بر اساس این مصوبه کالاهای قاچاق تنها در صورت ارائه مستندات لازم قابل بررسی و ارزیابی است. کالاهای بدون سند به دلیل عدم اطمینان از سلامتی شامل این فرآیند نمی شوند.

وی در ادامه تاکید کرد: در صورت تایید تنها 5 درصد کالای قاچاق، سودجویان از این موضوع سوء استفاده کرده و 95 درصد دیگر را به عنوان کالای سالم به فروش می رسانند. این امر نه تنها سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد، بلکه نظارت را تضعیف می کند و اعتماد عمومی را تضعیف می کند.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی در پایان خاطرنشان کرد: مبارزه با قاچاق کالا فرآیندی همیشگی است و نهادهای متولی به طور مستمر به ویژه در سطح عرضه با این پدیده برخورد می کنند. سازمان غذا و دارو همچنین از تمامی نهادهای مرتبط می خواهد که برای مدیریت بهتر این موضوع و کاهش هزینه های نگهداری و دفع، همکاری لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا