گردش مالی 70000 میلیارد تومانی دخانیات در ایران
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، بابک نگهداری در ششمین جشنواره ملی صنعت سلامت محور با اشاره به دو دیدگاه در حوزه رابطه صنعت و سلامت اظهار داشت: یک دیدگاه این است که رابطه بین سلامت و سلامت صنعت مربوط به تولید تجهیزات و کالا در زمینه بهداشت و ایمنی است. در واقع یک سری خدمات جامع در سراسر کشور در حوزه سلامت به مردم ارائه می شود و نگاه اول معطوف به این کالاها و تجهیزات است.
وی در توضیح دیدگاه دوم ادامه داد: دیدگاه دیگر این است که چگونه می توانیم ایمنی و سلامت را در طول فرآیند تولید ارتقا و بهینه کنیم، دغدغه اصلی این جشنواره همین نگاه و رویکرد است.
نگهداری تصریح کرد: با اتخاذ دیدگاه دوم باید به دو سوال فکر کرد و تصریح کرد: سوال اول این است که چه نوع صنعت و محصولی و سوال دوم اینکه چه فرآیندی می تواند به ایمنی انسان آسیب برساند. به عنوان مثال، اگر روی محصول تمرکز کنیم، یکی از محصولات رایج کارخانه های تنباکو، تنباکو است. اگرچه همه می دانیم که این محصولات به انسان آسیب می زند، اما گردش مالی آنها در دنیا 700 میلیارد دلار و در ایران 70 هزار میلیارد تومان است. همچنین این صنعت آفت کش ها و اسپری های خوشبو کننده است که سرطان زا هستند اما تولید می شوند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با تاکید بر اینکه وظیفه سازمان استاندارد این است که استانداردهای لازم را در کالاهای تولیدی رعایت کند تا مصرف کننده مطمئن باشد، گفت: برای تشخیص این استانداردها نیازمند آزمایشگاه های مجهز و پیشرفته هستیم. تجهیزات به روزی که در این زمینه در کشور با مشکل مواجه هستیم.
وی در ادامه بحث خود به فرآیندهایی که به انسان آسیب می زند پرداخت و ادامه داد: فرآیندهای تولید و عرضه در صنعت نیز جای بحث دارد، حدود دو میلیون و هفتصد هزار مرگ ناشی از فرآیندهای تولید محصولات و صنایع در دنیا است. در ایران حدود 10 هزار نفر در حین تولید دچار حادثه می شوند که از این تعداد 800 نفر جان خود را از دست می دهند.
وی همچنین به اهمیت فناوری های پیشرفته در تولید سلامت محور پرداخت و گفت: اگر بتوانیم از فناوری و تجهیزات پیشرفته استفاده کنیم، می توانیم هم تولید کالا و هم فرآیند تولید را با ایمنی بالاتری انجام دهیم. در حادثه معدن طبس اگر از تجهیزات جدیدتری برای بهره برداری و هشدار استفاده می کردیم و بخشی از فرآیند تولید را با دستگاه اتوماتیک انجام می دادیم، ریسک کمتر بود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس به ارتباط صنایع و محیط زیست پرداخت و گفت: تصمیم دولت برای کاهش مصرف سوخت و تلاش صنایع برای کاهش آلایندگی، اقداماتی برای کاهش اثرات منفی زیست محیطی صنایع است.
وی حفظ وضعیت کشور در تولید تجهیزات سلامت محور را خوب ارزیابی کرد و افزود: برای بهبود فرآیندهای کاری و خطوط تولید نیازمند تلاش هستیم.
وی تصریح کرد: باید سرمایه گذاری در صنایع و استراتژی صنعتی کشور را به سمت صنایع با آلایندگی کمتر سوق دهیم. رویکرد دوم نظارت دقیق بر استانداردهای ایمنی محل کار است. برای رسیدن به این نتیجه باید به جای رویکرد تنبیهی، رویکرد تشویقی را در پیش بگیریم.
وی راهکار سوم را استفاده از ابزار مالیاتی برای تشویق سرمایه گذاری در صنایع سلامت محور دانست و افزود: صنایعی که به محیط زیست و ایمنی آسیب می رسانند باید با ابزار مالیاتی مهار شوند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس ضرورت هماهنگی در سطح کلان کشور و استفاده از ظرفیت مردم را در تقویت سلامت و ایمنی در تولیدات صنعتی موفق دانست و ادامه داد: امروز حاکمیت جای خود را به حاکمیت داده است. این توسعه نقش مردم را نشان می دهد. زیرا در بسیاری از کشورها مشخص است که دولت قادر به انجام بسیاری از کارها نیست. اقناع باید با اطلاع رسانی و دستور جایگزین شود. باید از نهادها و گروه های مردمی به عنوان شبکه ای منسجم از ظرفیت های مردمی استفاده شود.
انتهای پیام/