خواص ترب سفید و سیاه / ترب سفید را چگونه مصرف کنیم؟
به گزارش خبرگزاری ایمنا، ترب سفید گیاهی فوق العاده محسوب می شود که در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد. این گیاه به دلیل دارا بودن مواد مغذی و معدنی فراوان و داشتن طیف وسیعی از ویتامین ها دارای فواید درمانی بسیاری می باشد. مواد معدنی و املاح
ترب سفید چه خواصی دارد؟
- کمک به عملکرد صحیح و سلامت دستگاه گوارش
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- تقویت کننده سیستم ایمنی
- فشار خون را کاهش می دهد
- کاهش سطح کلسترول بد
- بهبود سلامت قلب
- برای پوست و مو مفید است
- پاک کننده کبد
- زخم ها و التهاب ها را التیام می بخشد
- مفید برای کلیه ها
- تنظیم هورمون های زنانه
- تنظیم کننده هورمون های مردانه
خواص ترب سفید برای پوست و مو
ترب سفید خواص بسیار گسترده ای برای پوست و مو دارد و با استفاده از این گیاه می توانید پوستی زیباتر، نرم تر و درخشان تر داشته باشید و چین و چروک های ظاهر شده روی پوست را برطرف کنید. در واقع می توان گفت که این گیاه می تواند با رفع نیازهای پوست به سلامت این قسمت از بدن کمک کند و اگر ریزش مو دارید و می خواهید هر چه سریعتر این عارضه را درمان کنید، مصرف تربچه سفید مفید خواهد بود. بسیار مناسب
خواص تربچه سفید برای کبد چرب
از دیگر خواص ترب سفید می توان به بهبود سلامت کبد و پیشگیری از بیماری های مربوط به این اندام اشاره کرد. مطالعات زیادی انجام شده است که نشان می دهد مصرف منظم تربچه سفید می تواند نقش زیادی در سلامت کبد داشته باشد.
درمان کبد چرب و جلوگیری از این عارضه یکی از مهم ترین فواید مصرف این گیاه به شمار می رود، البته بهتر است قبل از مصرف ترب با متخصصان تغذیه مشورت کرده و در صورت ابتلا به بیماری های خاصی این گیاه را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
خواص ترب سفید برای لاغری و کاهش وزن
تربچه سفید سرشار از فیبر غذایی است، این درصد بالای فیبر به بهبود توانایی بدن در هضم غذا کمک می کند و متابولیسم را با سرعت مناسب نگه می دارد و باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.
همچنین آب زیاد تربچه و وجود کربوهیدرات های غیرقابل هضم آن را مفید می کند و مصرف تربچه از کالری اضافی و تجمع چربی جلوگیری می کند.
چگونه از تربچه سفید استفاده کنیم؟
این نوع ترب را میتوانید به صورت خام، ترشی یا پخته مصرف کنید، اگرچه این ترب یکی از مهمترین مواد مورد استفاده در آشپزی آسیایی است، اما امروزه در سرتاسر دنیا از آن در تهیه غذاهای مختلف استفاده میشود، اگر علاقه به افزودن ترب سفید به آن دارید. در رژیم غذایی خود می توانید روش های زیر را امتحان کنید:
- ترب خام به عنوان یک روکش کردن رنده ترد و مغذی روی سالاد.
- تفت دادن تربچه در روغن داغ طعم آن را بهتر می کند.
- ترب را مکعبی و با آن خرد کنید کیمچی آماده کردن کیمچی این یک غذای سنتی کره ای است.
- در تهیه سوپ و غذا از ترب به جای هویج استفاده کنید.
- ترب را بخارپز کنید و روی آن مقداری روغن زیتون و نمک و فلفل بپاشید و به عنوان پیش غذای کم کالری در کنار غذای اصلی میل کنید.
- تربچه، هویج و سیب زمینی را مکعبی خرد کرده و در فر بپزید.
- ترب سفید را خرد کرده و با سبزیجات دیگر میل کنید.
- ترب سفید را با رنده های مخصوص رنده کنید و با سس بادام زمینی خانگی مخلوط کنید.
ترب سیاه چه خواصی دارد؟
ترب سیاه حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها از جمله ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، فولات و کلسیم است و به همین دلیل خواص و فواید زیادی برای سلامت بدن دارد. .
- رشد مو را تقویت کنید
- درمان سرفه
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به هضم غذا، کمک به کاهش وزن
- سطح کلسترول را حفظ کنید
- سم زدایی بدن
- حفظ سلامت کبد
- بهبود سلامت روان
- کمک به درمان کم کاری تیروئید
- کمک به دفع سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه
خواص ترب سیاه برای مو و پوست
آب ترب سیاه حاوی سلنیوم و منیزیم است که با بهبود گردش خون در پوست سر باعث تقویت ریشه مو و درمان ریزش مو شده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود. آب ترب سیاه خواص زیادی برای مو دارد و خشکی و موهای آسیب دیده و چرب را درمان می کند شوره سر کنترل چربی پوست یکی از خواص ترب سیاه برای مو است. تقویت ساقه مو از دیگر خواص ترب سیاه است.
از دیگر خواص ترب سیاه می توان به خاصیت جوانسازی پوست ترب سیاه اشاره کرد، ترب سیاه منبع غنی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C است، مصرف ترب سیاه می تواند چین و چروک های پوست را کاهش و از بین ببرد و نوشیدن آب ترب سیاه با آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند و آنها را خنثی می کند و در نتیجه چین و چروک های پوست را از بین می برد و به جوان سازی پوست کمک می کند.
خواص ترب سیاه برای کبد
از جمله ضد اکسیدان در کبد می تواند باشد گلوتاتیون اشاره کرد که به حفظ سلامت کبد کمک می کند، گلوتاتیون فعالیت آنزیم در کبد را فعال می کند و سموم را کاهش می دهد و سطح آن را کاهش می دهد گلوتاتیون برای کبد مضر است و با مصرف ترب سیاه می توانید سطح آن را تنظیم و متعادل کنید گلوتاتیون در کبد شود.
خواص ترب سیاه با عسل
یک ترب سیاه بردارید و بشویید سپس داخل ترب سیاه را خالی کنید و مقداری عسل طبیعی داخل آن بریزید. ترب سیاه و عسل را یک شب در آن بگذارید و صبح روز بعد آب داخل ترب سیاه و عسل را جدا کرده و بنوشید. آب آشامیدنی حاصل از ترکیب عسل و ترب سیاه برای سم زدایی دستگاه تنفسی موثر و مفید است.