در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمات دریافت کنید – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، نبی فتاحی مدیرکل مراکز مشاوره خانواده سازمان بسیج مستضعفین و از اعضای هیئت علمی دانشگاه در خصوص اقدامات بسیج در حوزه خانواده و سبک زندگی گفت: در ۲ سال گذشته تاکنون فعالیت داشته است. در معاونت اجتماعی سازمان بسیج و به منظور کاهش آسیب های اجتماعی و به ویژه آسیب های خانواده، برای اولین بار در شهر قم مرکزی تحت عنوان نام کانون خانواده مهر به منظور کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه. مراکز مهر توسط سپاه و بسیج تامین شد و خوشبختانه در این 2 سال کارهای مفیدی انجام دادند و تا حدودی توانسته اند آمار طلاق را در جامعه کاهش دهند و رویکرد پیشگیرانه را ارتقا دهند.
وی رویکرد اصلی مراکز مشاوره مهر را پیشگیری دانست و ادامه داد: در ایران به جای تمرکز بیشتر بر آموزش و پیشگیری، به درمان می پردازند و این امر باعث شده است که پیشگیری اولیه در کشور نادیده گرفته شود. تا به امروز حدود 190 مرکز در سراسر کشور راه اندازی شده و اقبال عمومی خوبی نسبت به آنها وجود داشته است.
فتاحی با اشاره به رویکرد مراکز مشاوره تصریح کرد: در مراکز عادی تعرفه ها بالاست و خانواده ها توان پرداخت آن را ندارند. لذا امکان حضور در این مراکز برای افرادی که توانایی مالی دارند امکان پذیر است. اما این مسائل در مراکز مهر دیده می شد و محل استقرار آن توسط سپاه و بسیج تامین می شد و مشاور دغدغه ای برای پرداخت اجاره نداشت و خدمات ارائه شده در این مراکز با تعرفه های کمتر از مصوبه محاسبه می شد. . این تعرفه برای خانواده های بسیجی و سپاهی کاهش یافته و مشاوران مختلفی برای افراد با شرایط بد مالی وجود دارد.
به گفته مدیرکل مراکز مشاوره خانواده سازمان بسیج مستضعفین، در هر شهر و استانی با توجه به جمعیت، مراکز مشاوره خانواده مهر وجود دارد. مردم می توانند با جستجوی خانواده مهر در سایت سازمان بسیج این مراکز را در شهر و استان خود بیابند.
فتاحی گفت: در مراکز خانواده مهر افرادی که جذب شده اند دارای مدرک روانشناسی هستند و این اولین شرط ورود متقاضیان به این مراکز است. همچنین مشاورانی که مایل به همکاری با این مرکز هستند نیازی به ارتباط با سازمان بسیج کشور ندارند بلکه می توانند به بسیج یا سپاه شهرستان خود مراجعه کنند.
وی در گفت و گو با رادیو دیاوگو به سه سطح روان درمانی در روانشناسی اشاره کرد: بسیاری از مراجعان فقط به راهنمایی نیاز دارند و این اولین سطح روان درمانی است. اگر افراد در این مرحله راهنمایی نادرست دریافت کنند، عواقب شدیدی را متحمل خواهند شد. بنابراین مردم باید آگاه باشند و آموزش های لازم را دیده باشند. مردم نباید به همه روانشناسان اعتماد کنند، به خصوص آنهایی که آنلاین کار می کنند. هر کدام از شهرستان ها می توانند سامانه ای طراحی کنند و خدمات مشاوره ای را به صورت آنلاین ارائه دهند، اما تا به امروز سامانه فعالی در کشور وجود ندارد، اما تا قبل از سال جدید فرآیند تکمیل می شود.
فتاحی تربیت فرزند را امری سخت دانست و گفت: اگر والدین آگاهی لازم را داشته باشند به راحتی می توانند تربیت فرزند را انجام دهند. بنابراین والدین باید توانمندی های فرزندان خود را بشناسند و آموزش های لازم را از کلاس های آموزشی ببینند و بر اساس آن به فرزندان خود آموزش دهند. وظیفه والدین علاوه بر مراقبت از جنبه جسمی کودک، مراقبت از جنبه روانی کودک است.
وی افزود: در گذشته خانواده ها برای ارتقای توان حل مشکلات فرزندان خود را به مهدکودک ها و مدارس می فرستادند. در دنیای امروز در کنار توانایی حل مشکلات، هوش هیجانی نیز وجود دارد که 90 درصد رضایت ناشی از این هوش است.
این مسئول اذعان داشت: تا به امروز شرایطی فراهم نشده که همه افراد جامعه را تحت پوشش قرار دهد. متأسفانه در این بعد شکافی وجود دارد. البته گام های موثری در این زمینه برداشته شده است تا مردم بتوانند با استفاده از خدمات بیمه ای از خدمات مشاوره ای بهره مند شوند. به دنبال همکاری با صدا و سیما و سازمان تبلیغات برای شناخته شدن بیشتر این مراکز هستیم که تا قبل از سال جدید انجام می شود و همچنین تعداد مراکز افزایش می یابد.