سلامت خانواده

مقاومت میکروبی جان 5 میلیون نفر را در جهان می گیرد – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر ، محمدرضا صالحی با اشاره به کشف پنی سلین توسط “اسکندر فلمینگ» در دهه 1920 گفت: این دارو تأثیر شگرفی بر زندگی انسان گذاشت و پس از حدود 20 سال اولین مقاومت میکروبی نسبت به پنی ظاهر شد. سلین گزارش شد و از آن زمان تاکنون بارها و بارها مقاومت میکروبی با تولید آنتی بیوتیک های مختلف گزارش شده است.

وی تماس با آنتی بیوتیک ها را مهم ترین راه ایجاد مقاومت میکروبی دانست و افزود: زمانی که آنتی بیوتیک ها تجویز یا مصرف نامناسبی داشته باشند با مقاومت میکروبی مواجه می شویم. در حال حاضر یکی از مهم‌ترین راه‌های تهدید بشریت، آلودگی به میکروب‌های مقاوم به چندین دارو است که متأسفانه در دهه‌های گذشته در کشور ما شاهد جهش چشمگیری در گسترش مقاومت میکروبی بوده‌ایم.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجویز و مصرف نادرست آنتی بیوتیک ها را مهم ترین عوامل گسترش مقاومت میکروبی در کشور برشمرد و گفت: در حال حاضر راهکارهای موثری برای کاهش این مقاومت در کشور وجود دارد. دنیا که تجویز به موقع و مناسب و پرهیز از نسخه است. روش نادرست و کنترل عفونت یکی از مهم ترین راه حل ها می باشد.

صالحی با اشاره به تفاوت سطح مقاومت میکروبی گفت: هر چه مقاومت میکروبی پیشرفته تر و بالاتر باشد درمان برای آنها وجود ندارد و یا درمان ها بسیار گران است. این درمان ها باعث بهبودی کامل نمی شود، اما امکان بهبودی فرد را افزایش می دهد و در نهایت امکان مقاومت در برابر این درمان ها وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مقاومت میکروبی باعث مرگ می شود میر وی یادآور شد: در حال حاضر در برخی از بیمارستان ها بیمارانی هستند که مقاومت میکروبی آنها را آزار می دهد یا مقاومت میکروبی شرایط آنها را بدتر کرده و بستری طولانی مدت آنها را به همراه داشته و یا منجر به بستری شدن بیماران در بخش های ویژه و یا حتی فوت شده است. بوده اند

رئیس مرکز تحقیقات مقاومت ضد میکروبی و تجویز منطقی ضد بیوتیک تصریح کرد: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها نه تنها در انسان، بلکه در حوزه کشاورزی، دام، طیور، آبزیان نیز وجود دارد که باید ضابطه مند شود. بخشی از آمار مقاومت میکروبی بالا به دلیل مصرف خودسرانه بیماران، بخشی دیگر به دلیل تجویز پزشکان و قسمت سوم مربوط به تبلیغات شرکت های سازنده یا واردکننده است. در هر سه مورد باید سعی کنیم با روش های موجود مصرف را بهینه کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا