اخبار سلامت

بستری طولانی تا مرگ؛ نتیجه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها

محمدرضا صالحی با اشاره به کشف پنی سیلین توسط «الکساندر فلمینگ» در دهه 1920 گفت: این دارو تأثیر شگرفی بر زندگی انسان گذاشت و پس از حدود 20 سال اولین مقاومت میکروبی به پنی سیلین گزارش شد. از آن زمان تاکنون، مقاومت میکروبی به طور مکرر با تولید آنتی بیوتیک های مختلف گزارش شده است.

وی تماس با آنتی بیوتیک ها را مهم ترین راه ایجاد مقاومت میکروبی دانست و افزود: زمانی که آنتی بیوتیک ها تجویز یا مصرف نامناسبی داشته باشند با مقاومت میکروبی مواجه می شویم. در حال حاضر یکی از مهم‌ترین راه‌های تهدید بشریت، آلودگی به میکروب‌های مقاوم به چندین دارو است که متأسفانه در دهه‌های گذشته در کشور ما شاهد جهش چشمگیری در گسترش مقاومت میکروبی بوده‌ایم.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها را از مهم ترین عوامل گسترش مقاومت میکروبی در کشور برشمرد و گفت: در حال حاضر راهکارهای موثری برای کاهش این مقاومت در کشور وجود دارد. یکی از مهم ترین راه حل ها پرهیز از تجویز نامناسب و روش های کنترل عفونت است.

رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها با بیان اینکه برآورد می شود سالانه حدود 5 میلیون نفر در جهان به دلیل مقاومت میکروبی جان خود را از دست می دهند، گفت: وی بیان کرد: آنتی بیوتیک ها یکی از اصلی ترین راه های مبارزه با میکروارگانیسم ها هستند و در قرن اخیر یکی از عوامل افزایش طول عمر انسان آنتی بیوتیک ها بود که توانست بسیاری از عفونت ها را در انسان از بین ببرد.

صالحی با اشاره به تفاوت سطح مقاومت میکروبی گفت: هر چه مقاومت میکروبی پیشرفته تر و بالاتر باشد درمان برای آنها وجود ندارد و یا درمان ها بسیار گران است. این درمان ها باعث بهبودی کامل نمی شود، اما امکان بهبودی فرد را افزایش می دهد و در نهایت امکان مقاومت در برابر این درمان ها وجود دارد.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مقاومت میکروبی باعث مرگ بیماران می شود، یادآور شد: در حال حاضر در برخی بیمارستان ها بیمارانی هستند که گرفتار مقاومت میکروبی هستند یا مقاومت میکروبی شرایط آنها را بسیار بدتر می کند و نیاز به بستری شدن دارند. طولانی شدن یا منجر به بستری شدن بیماران در بخش های مراقبت های ویژه و یا حتی مرگ آنها شده است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا