توصیه های تغذیه ای برای بیماران کلیوی
به گزارش خبرآنلاین، احمد اسماعیل زاده درباره بهترین رژیم غذایی برای بیماران کلیوی گفت: رژیم غذایی مناسب برای بیماری های کلیوی به ویژه برای افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری کلیوی هستند بسیار مهم است. متاسفانه درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و تنها راه حل ها و راهکارهایی برای حفظ سلامت بیماران وجود دارد که یکی از این روش ها رعایت رژیم غذایی خاص است.
به گزارش بهداشت نیوز، وی ادامه داد: این رژیم مصرف برخی مواد مغذی را به منظور کاهش هدررفت خون و تنظیم سطح مواد معدنی در بدن محدود می کند. کلیه ها نقش مهمی در تعادل آب، نمک و الکترولیت های بدن دارند و اختلال در عملکرد آنها می تواند منجر به اختلال در این سطوح شود.
نکات مهم تغذیه ای برای بیماران کلیوی
-
مصرف لبنیات را محدود کنید: اسماعیل زاده توصیه کرد مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را به یک وعده در روز محدود کنید.
-
مصرف نمک و غذاهای شور را کاهش دهید: مصرف نمک را کاهش دهید و از مصرف غذاهای شور مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و سایر غذاهای حاوی سدیم بالا خودداری کنید.
-
غذاهای غنی از پتاسیم را محدود کنیدوی همچنین از بیماران خواست مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، پرتقال و برخی سبزیجات مانند اسفناج، چغندر و سیب زمینی را محدود کنند.
-
غذاهای شور را بشویید: اسماعیل زاده پیشنهاد کرد غذاهای شور مانند خیارشور و پنیر را زیر آب بشویید یا به مدت یک دقیقه در آب خیس کنید.
-
اجتناب از نان غلات کامل و غذاهای کنسرو شده: بیماران کلیوی باید از نان سبوس دار، بیسکویت غلات کامل، ماکارونی غلات کامل و غذاهای کنسرو شده حاوی نمک و مواد نگهدارنده خودداری کنند.
-
غذای مناسب را جایگزین کنید: به جای شیر و لبنیات معمولی از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنید. همچنین، سویا را به عنوان جایگزین گوشت در رژیم غذایی خود قرار دهید.
صاز غذاهای مضر پرهیز کنید و به تغییرات دارویی توجه کنید
وی در پایان افزود: در صورت بروز یبوست ناشی از مصرف دارو، بیماران حتما باید با متخصص تغذیه خود مشورت کنند و برای بهبود وضعیت گوارشی خود مواد غذایی دیگر را انتخاب کنند.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین