اخبار سلامت

مصرف تن ماهی نجوشیده منجر به بستری یک ماهه شهروند مشهدی شد

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، رضا بصیری; فوق تخصص بیماری های ریوی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: بیمار 44 ساله مشهدی که پس از مصرف کنسرو ماهی بدون حرارت (بپز) با سم بوتولیسم مسموم شد و علائمی از این قبیل داشت. مانند ضعف شدید عضلانی، تاری دید، دو بینی و پتوز. پلک، دیسفاژی، گسترش ضعف عضلانی و نارسایی تنفسی، پس از بستری در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان قائم مشهد و 26 روز تلاش کادر درمانی با حال خوب از بیمارستان مرخص شد.

پزشک معالج این بیمار در مورد روند درمان این بیمار اظهار داشت: با توجه به علائمی که پس از مصرف کنسرو ماهی نمایان شد، با آزمایش مدفوع از بیمار تست مسمومیت بوتولیسم انجام شد و نتایج مسمومیت بوتولیسم را تایید کرد.

وی افزود: خوشبختانه بیمار پس از دریافت درمان حمایتی از دستگاه تهویه مکانیکی و تنفس، ضعف عضلانی و توانایی حرکت چهار دست و پا و دو بینی جدا شد و پتوز پلک (پتوز) وی در مراحل بهبودی قرار گرفت. اما با توجه به اینکه 26 روز در بیمارستان بستری بود فیزیوتراپی تنفسی و اندام برای وی تجویز شد.

بصیری با اشاره به سابقه بیماری عصبی این بیمار گفت: پس از مشاوره با متخصصین مغز و اعصاب، سی تی اسکن و ام آر آی برای وی انجام شد و ضایعات خاصی گزارش نشد. همچنین به دلیل عدم وجود تب و شواهد عفونت واضح، بیماری عفونی مطرح نشد و مشکل خاصی در مری با آندوسکوپی وجود نداشت.

این فوق تخصص بیماری های ریوی به رضایت بیمار از درمان های حمایتی و بهبود وضعیت وی اشاره و تاکید کرد: با توجه به اینکه متأسفانه این بیمار به دلیل مصرف کنسرو ماهی نپخته علائم مسمومیت بوتولیسم را داشت، لذا به منظور پیشگیری از این نوع در مورد مسمومیت، به افراد توصیه می شود که کنسرو را به مدت لازم بجوشانند و سپس مصرف کنند.

به گزارش تسنیم، بیماری «بوتولیسم» توسط سم قوی و کشنده ای به نام سم بوتولینوم ایجاد می شود. این سم توسط نوعی باکتری به نام «کلستریدیوم بوتولینوم» ترشح می شود. بوتولیسم انواع مختلفی دارد، اما یکی از رایج ترین انواع آن، بوتولیسم ناشی از غذا است که زمانی رخ می دهد که غذای آلوده به سم بوتولینوم بخورید. عمدتاً کسانی که از غذاهای آماده از منابع ناشناخته استفاده می کنند (کنسروها و سایر غذاهایی که در خانه بدون کنترل بهداشتی تهیه می شوند) یا غذاهای کنسرو شده را قبل از مصرف به درستی حرارت نمی دهند، در معرض خطر هستند.

پایان برنامه من

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا