افراد سرد مزاج در فصل سرما چه غذاهایی بخورند؟ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
مریم مقیمی کارشناس طب سنتی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره بایدها و نبایدهای غذا در فصول سرد اظهار داشت: به طور کلی تغذیه در فصول سرد باعث تجمع ناخالصی ها و مواد زائد در بدن می شود و برای افراد سخت می شود. برای از بین بردن آنها توصیه می کنیم برای دفع بهتر روزه داران حتما صبح ها یک لیوان آب بنوشند.
وی ادامه داد: افرادی که در فصول سرد سال از آب جوشیده استفاده می کنند کمتر دچار یبوست می شوند. آب جوشانده به از بین بردن ناخالصی ها و مواد موجود در بدن کمک می کند، به خصوص برای افرادی که سابقه یبوست و بواسیر دارند، بهترین درمان است.
این متخصص طب سنتی همچنین افزود: مزاج پاییز و زمستان سرد و خشک است. افراد سعی کنند از غذاهای سرد و خشک استفاده نکنند. خوردن غذاهای شور و تند، آب یخ برای همه افراد ممنوع است و برای کمک به هضم و سیستم ایمنی بدن بهتر است شلغم و تربچه را که از صیفی جات هستند بپزند و در آش و آش استفاده کنند.
مقیمی اذعان داشت: در خصوص مصرف میوه جات مصرف میوه هایی مانند نارنگی و کیوی که طبع آنها سرد است برای افرادی که مشکل گوارشی ندارند ممنوع نیست اما افرادی که مشکلات گوارشی دارند و از معده درد و نفخ رنج می برند نباید استفاده کنند. این میوه ها اگر می خواهند از آن استفاده کنند، حتما از آن به صورت سالم (عسل، زنجبیل) و به مقدار بسیار کم استفاده کنند.