بهداشت و درمان

ویروس هپاتیت C خارج از بدن ۳ ماه زنده می‌ماند

سیدموید علویان اظهار داشت: پس از کشف ویروس های هپاتیت A و B در دهه 1970، محققان سال ها بر روی علل هپاتیت ویروسی که توسط دو ویروس ناشناخته A و B ایجاد نمی شد، کار کردند و برای اولین بار در سال 1989، استفاده از روش های جدید زیست شناسی مولکولی انقلابی در علم بیماری های کبدی با جداسازی ویروس هپاتیت C ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه این عفونت از طریق تماس با خون آلوده منتقل می شود، افزود: با توجه به اینکه ویروس هپاتیت C به راحتی توسط سیستم دفاعی میزبان و یا سیستم ایمنی بدن از بین نمی رود، ابتلا به ویروس هپاتیت C در بیشتر موارد منجر به عفونت مداوم می شود. در بدن خواهد بود.

رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران (هپاتیت)، استاد دانشگاه و فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه در بین ویروس‌هایی که امروزه شناسایی شده‌اند، ویروس‌های هپاتیت B و C از عوامل مهم بیماری مزمنی به نام تنبلی کبد هستند، گفت: باید کنترل شوند. : ویروس هپاتیت C در سلول های کبد تکثیر می شود و به آنها آسیب می رساند و محققان معتقدند ویروس هپاتیت C انواع مختلفی دارد و به دلیل تنوع ژنتیکی، این ویروس می تواند سیستم ایمنی بدن را دور بزند و باعث عفونت مزمن شود.

علویان با بیان اینکه به دلیل جهش بالای این ویروس، تنوع جغرافیایی قابل توجهی در شیوع گونه ها و زیرگونه ها وجود دارد، ادامه داد: بدن در برابر عفونت هپاتیت C ایمنی پایداری ایجاد نمی کند، بنابراین احتمال ابتلای مجدد به آن وجود دارد. عفونت با این ویروس عفونت ویروس هپاتیت C یک مشکل بهداشتی مهم در سراسر جهان است.

وی با اشاره به اینکه هپاتیت C میلیون ها نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است، گفت: این بیماری در کشورهای شرق آسیا، مصر، پاکستان و آذربایجان بیشتر از سایر کشورها شایع است، اما آمار دقیقی از مبتلایان به این بیماری در کشور وجود ندارد. همه کشورها ; ویروس هپاتیت C از طریق تماس با خون فرد مبتلا منتقل می شود و می تواند تا سه ماه در محیط خارج از بدن و در خون خشک شده زنده بماند.

رئیس انجمن کبدی ایران (هپاتیت)، استاد دانشگاه و فوق تخصص گوارش و کبد، با بیان اینکه تمام خون های اهدایی از نظر بیماری های عفونی از جمله هپاتیت C بررسی می شود و تنها در صورت سالم بودن، خون گیرنده مجاز است. تزریق شده است. می توان اضافه کرد: علم پزشکی در مسیر پیشرفت خود برای سالم سازی خون مصرفی گام های زیادی برداشته است و پس از معرفی آزمایش هپاتیت B در سال 1970 و غربالگری کلیه خون های اهدایی از نظر هپاتیت B و از بین بردن خون های آلوده، گسترش هپاتیت به دنبال تزریق خون، به طور جدی کاهش یافته است.

منبع: ایمنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا