سلامت خانواده

4 عمل اشتباه در مورد افراد سکته مغزی / این داروها را به سکته مغزی ندهید

به گزارش خبرآنلاین، یک متخصص مغز و اعصاب می گوید: بسیاری از افراد نمی دانند با فردی که به تازگی سکته کرده است چگونه رفتار کنند و فکر می کنند با دیدن علائم سکته مغزی سریعا به او قرص فشار خون یا فشار خون بدهند. نوک انگشتان آنها را خارش دهید .

سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در ایران است. سالانه حدود 550 هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی می شوند که از این تعداد 15 درصد جان خود را از دست می دهند و اگر بقیه به موقع به مراکز درمانی منتقل شوند، بدون عواقب نامطلوب، 30 درصد احتمال نجات وجود دارد. در غیر این صورت، فرد یا می میرد یا دچار آسیب دائمی مغز می شود و کیفیت زندگی او تا پایان عمر کاهش می یابد. به گفته متخصصان از بروز علائم سکته مغزی تا درمان فرد 3 تا 6 ساعت طول می کشد و نباید اجازه داد این زمان بگذرد.

زمان طلایی درمان سکته را جدی بگیرید

دکتر گلاره بنی هاشمی متخصص مغز و اعصاب در این خصوص به همشهری آنلاین گفت: زمان طلایی ویزیت و درمان سکته مغزی 4.5 ساعت است اما موضوع این است که بسیاری از افراد نمی دانند با فردی که دچار سکته مغزی شده چگونه رفتار کنند. و دانش درستی ندارند. مثلا خیلی ها فکر می کنند وقتی علائم سکته مغزی را می بینند باید سریع به فرد قرص فشار خون بدهند یا نوک انگشتانش را خارش دهند یا آسپرین به او بدهند. در حالی که آنها مطلقاً نباید کاری انجام دهند. آنها فقط باید خونسردی خود را حفظ کنند، با اورژانس 115 تماس بگیرند و به کارشناسان اورژانس اعتماد کنند تا تصمیم بگیرند بیمار را به کدام بیمارستان منتقل کنند.

دکتر بنی هاشمی می گوید: سکته مغزی انواع مختلفی دارد و نمی دانیم سکته مغزی فرد خونریزی دهنده است یا رگ دارد. ابتدا باید یک اسکن شهر انجام دهیم تا بدانیم در مرحله بعد چه کاری باید انجام دهیم. بنابراین تاکید می کنم مردم از خوددرمانی فردی که دچار سکته مغزی می شود که اخلاق بسیاری از ما ایرانیان است، خودداری کنند.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، نکته مهم دیگر این است که به محض مشاهده علائم سکته مغزی، فرد باید بدون معطلی به بیمارستان منتقل شود. ساعت طلایی درمان این عارضه کمتر از 4.5 ساعت است. هرچه زودتر مراجعه کنند، احتمال بهبودی فرد بیشتر می شود.

در صورت مشاهده علائم موقتی مراجعه کنید

موضوع دیگری که دکتر بنی هاشمی به عنوان متخصص مغز و اعصاب به آن اشاره می کند این است که بسیاری از افراد به ویژه جوانان وقتی یکی از علائم سکته مغزی در آنها ظاهر می شود بی تفاوت از کنار آن می گذرند. ما مراجعین جوانی داریم که می گویند چند روز پیش مثلاً حدود 5 دقیقه دستشان را لمس کردند و بعد خوب شد یا حدود 10 دقیقه دهانشان کج شد و بعد رفت و مشکل این است که چون آنها جوان هستند، لحظه ای که متوجه علامتی شده اند، مراجعه نمی کنند و فکر می کنند که خطرات و عواقب سکته فقط برای افراد مسن است. اگر تابلوی کوچکی هم دیدند حتما بازدید کنند.

این پزشک می گوید: حتی اگر علائمی که تجربه می کنند موقتی باشد در اسرع وقت به اورژانس مراجعه کنند یا با 115 تماس بگیرند.چون در اورژانس پرسنل مرتبط با سکته مغزی داریم. در اورژانس 115 کد مخصوص سکته مغزی داریم که اگر بیمار بیاید در هیچ صفی نمی ماند و سریع درمان می شود.

اصرار نکنید که بیمارتان به بیمارستان خصوصی منتقل شود

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه تاکید می کند که در صورت مشاهده علائم سکته مغزی در اطرافیان خود اصرار نکنید که آنها را به بیمارستان منتقل کنید. باید انتقالش بدیم یا ببریمش بیمارستان خصوصی. ببینید برخی از بیمارستان های دولتی سطح 3 هستند و امکاناتی دارند که لخته های خون را از سر بیمار خارج کنند تا کار فرد منجر به ناتوانی مغزی نشود. برخی از بیمارستان ها سطح 2 هستند و فقط دارو تزریق می کنند. برخی بیمارستان ها حتی دارو نمی دهند. این را فقط اورژانس می داند.

دکتر بنی هاشمی تاکید می کند: پس مردم نباید از بیمارستان های دولتی بترسند یا با اورژانس 115 تماس بگیرند یا خود بیمار را به بیمارستان برسانند. زیرا زمان طلایی درمان با چنین فردی را به هیچ وجه نباید از دست داد. در غیر این صورت مرگ بیمار یا ناتوانی دائمی مغز او قطعی است.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا