جزئیات جدید از فواید مصرف سیب زمینی
به گزارش خبرآنلاین، مطالعات نشان داده است که سیب زمینی می تواند مقادیر کافی از تمام آمینو اسیدهای ضروری مورد نیاز انسان را تامین کند، اما اثرات عضله سازی آن هنوز تایید نشده است. اکنون محققان هلندی دریافتهاند که پودر کنسانتره پروتئین مشتق شده از سیبزمینی ممکن است به اندازه پروتئین شیر گاو در مردان از ترمیم و رشد عضلات حمایت کند.
به گزارش مشرق، برخی تحقیقات نشان می دهد که گیاهان تمام اسیدهای آمینه ضروری موجود از منابع گوشتی را تامین نمی کنند. اما نتایج این مطالعه جدید این تصورات را به چالش می کشد و نشان می دهد که سیب زمینی ممکن است به اندازه شیر گاو منبع پروتئین خوبی باشد.
محققان دانشگاه ماستریخت در هلند مطالعهای را برای ارزیابی چگونگی افزایش پروتئینهای سیبزمینی واکنشهای آنابولیک انجام دادند. «نتیجه اصلی مطالعه این است که مصرف پروتئین مشتق شده از سیب زمینی می تواند سرعت سنتز پروتئین عضلانی را در حالت استراحت و ورزش افزایش دهد و این پاسخ با مصرف مقدار معادل پروتئین شیر تفاوتی ندارد.
وی ادامه می دهد: پروتئین های گیاهی می توانند به اندازه پروتئین های حیوانی مرغوب در تحریک سرعت سنتز پروتئین عضلانی در انسان موثر باشند.
سنتز پروتئین ماهیچه ای (MPS) فرآیندی است که طی آن اسیدهای آمینه به پروتئین ماهیچه های اسکلتی تبدیل می شوند. مصرف پروتئین و ورزش برای MPS به منظور حفظ و ساخت توده عضلانی اسکلتی ضروری و حیاتی است.
پروتئین مصرف شده در طول ریکاوری پس از ورزش می تواند MPS را افزایش دهد.
سیب زمینی، سومین محصول پرمصرف در جهان است که بر اساس وزن تازه خود، تنها 1.5 درصد پروتئین دارد. با این حال، کنسانتره پروتئین را می توان از آب سیب زمینی باقیمانده که برای خوراک استفاده می شود یا دور ریخته می شود، استخراج کرد.
محققان دریافتند که ترکیب اسید آمینه پروتئین سیب زمینی مشابه پروتئین شیر است. همچنین مقادیر کافی از تمام اسیدهای آمینه ضروری را مطابق با نیازهای اسید آمینه توصیه شده فراهم می کند.
این تیم فرضیه ای را مطرح کردند که مصرف کنسانتره پروتئین سیب زمینی می تواند MPS را در حالت استراحت و در طول ریکاوری پس از ورزش افزایش دهد. آنها همچنین فرض کردند که پروتئین سیب زمینی ممکن است پاسخ MPS مشابه پروتئین شیر را القا کند.
منبع:خبرآنلاین