سلامت خانواده

با این روش ها خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید

به گزارش خبرآنلاین، عوامل تغییرپذیر سبک زندگی، مانند رژیم غذایی و ورزش، نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارند. تحقیقات جدید نشان می دهد که هر چه تغییرات مثبت در شیوه زندگی شما ایجاد شود، خطر ابتلا به این بیماری کاهش می یابد. محدود کردن قند، گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده تغییرات مهمی در رژیم غذایی هستند. بر اساس این تحقیقات، افرادی که سبک زندگی سالمی دارند، 16 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان هستند.

با استفاده از این عادات از خطر ابتلا به سرطان جلوگیری کنید

1) کنترل وزن

حفظ وزن سالم می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش نقش داشته باشد. این تحقیق نشان می دهد که افزایش وزن و اضافه وزن در بزرگسالی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سایر سرطان های دستگاه گوارش را افزایش می دهد.

2) فعالیت بدنی

ورزش برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها مهم است و برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به سرطان، حداکثر یک ساعت فعالیت متوسط ​​در روز یا 30 دقیقه فعالیت شدید توصیه می شود. به عنوان مثال، ورزش می تواند به بدن کمک کند مواد زائد را سریعتر دفع کند و قرار گرفتن در معرض عوامل ایجاد کننده سرطان روده را کاهش دهد.

3) خوردن میوه و سبزیجات

هیچ غذا یا گروه غذایی خاصی نمی تواند به طور خاص از سرطان پیشگیری کند، اما خوردن یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و میوه می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان و سایر بیماری های مزمن کمک کند.

4) اجتناب از گوشت های فرآوری شده

توصیه می شود گوشت های فرآوری شده را از رژیم غذایی حذف کنید یا حداقل مصرف آنها را محدود کنید. زیرا شواهد علمی معتبر نشان می دهد که این غذاهای فرآوری شده به دلیل داشتن چربی و نمک بالا یکی از عوامل اصلی سرطان روده بزرگ هستند.

در مصرف گوشت قرمز نیز باید مراقب باشید. گوشت قرمز منبع خوبی از مواد مغذی و بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل است، اما نیازی نیست که هر روز آن را بخوریم. سعی کنید بیش از سه وعده در هفته گوشت قرمز مصرف نکنید. کنترل و کاهش مصرف گوشت قرمز از سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.

5) نوشیدنی های شیرین را حذف کنید

مطالعات اخیر رابطه معناداری بین مصرف نوشیدنی های شیرین و خطر ابتلا به سرطان را نشان می دهد. بر اساس برآوردها، به ازای هر 100 میلی لیتر نوشیدنی شیرین مصرف شده در روز، خطر نسبی سرطان 18 درصد افزایش می یابد. نوشیدنی های قندی مانند نوشابه ها و آب میوه های صنعتی نیز می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، زیرا می توانند منجر به افزایش وزن شوند.

6) نوشیدن الکل را متوقف کنید

به طور کلی مصرف زیاد مشروبات الکلی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. اتانول (الکل خالص) و محصول جانبی سمی آن، استالدئید، با اتصال به DNA به سلول‌ها آسیب می‌رساند و باعث تولید نادرست سلول‌ها می‌شود. همچنین این ماده روی سطح هورمون تاثیر می گذارد و از این طریق می تواند نحوه رشد و تقسیم سلولی را تغییر داده و منجر به سرطان شود.

۷) سیگار را ترک کنید

سیگار می تواند باعث سرطان شود و توانایی بدن برای مبارزه با این بیماری را کاهش دهد. سموم موجود در دود سیگار سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و تخریب سلول های سرطانی را سخت تر می کند. وقتی این اتفاق می افتد، سلول های سرطانی بدون توقف رشد می کنند. همچنین، سموم موجود در دود تنباکو می تواند به DNA سلول آسیب برساند یا تغییر دهد.

بد نیست بدانید در عرض 10 تا 15 سال پس از ترک سیگار، خطر ابتلا به سرطان ریه 50 درصد کاهش می یابد. در عرض 20 سال پس از ترک سیگار، خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، حنجره، پانکراس و همچنین خطر سرطان دهانه رحم در زنان به نصف کاهش می یابد.

منابع: Health, Healthline

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا